Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.12.2022.

Verzija:

20349.1366

22.12.22.
VAЋNO
Posle 22. novembra 2022. više nema opcionalnih, nebezbednosnih preliminarnih izdanja za Azure Stack HCI, verziju 22H2. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za Azure Stack HCI, verziju 22H2.

08.01.22
VAЋNO
Zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojeće zapadne nove godine, neće biti izdanje za pregled koji nije bezbednosno za mesec decembra 2022. Biće mesečno bezbednosno izdanje (poznato kao "B" izdanje) za decembar 2022. Normalno mesečno servisiranje za izdanja B i pregled bez bezbednosti nastaviće se u januaru 2023.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled usluge Azure Stack HCI, verzije 22H2, potražite na stranici istorije ažuriranja.     

Poboljšanja 

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5020032 (objavljena 22. novembra 2022.). Kada instalirate ovaj KB:    

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na udaljene mreže. Ovaj problem vas sprečava da se ponovo povežete sa njima pomoću tehnologije DirectAccess.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosne ispravke i vodiču za bezbednosne Novosti

Da biste se vratili na sajt dokumentacije za Azure Stack HCI

Azure Stack HCI, verzija 22H2 servisne stek ispravke - 20349.1300

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate moćan i pouzdan niz servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, aplikacije koje koriste ODBC veze putem Microsoft ODBC SQL Server upravljačkog programa (sqlsrv32.dll) za pristup bazama podataka možda se neće povezati. Možda ćete dobiti grešku unutar aplikacije ili ćete možda dobiti grešku od programa SQL Server, kao što je „EMS sistem je naišao na problem“ sa „Poruka: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver] Greška protokola u TDS Stream“ ili „Poruka: [Microsoft][ODBC SQL Server Upravljački program]Nepoznat token primljen od SQL Server“.

Napomene za projektante Aplikacije na koje ovaj problem utiče možda neće uspeti da prenesu podatke, na primer prilikom korišćenja funkcije SQLFetch. Do ovog problema može doći prilikom pozivanja funkcije SQLBindCol pre SQLFetch ili pozivanja funkcije SQLGetData nakon SQLFetch-a i kada je data vrednost 0 (nula) za argument „BaferLength“ za fiksne tipove podataka veće od 4 bajta (kao što je SQL_C_FLOAT).

Ako niste sigurni da li koristite aplikacije na koje ovo utiče, otvorite sve aplikacije koje koriste bazu podataka, a zatim otvorite komandnu liniju(izaberite stavku Start, a zatim otkucajte komandnu liniju i izaberite je) i otkucajte sledeću komandu:  

tasklist /m sqlsrv32.dll

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5022291.

Nakon instalacije ove ispravke na Hyper-V hostovima kojima upravlja SDN konfigurisana usluga System Center Virtual Machine Manager (VMM), možda ćete dobiti grešku u tokovima posla koji uključuju kreiranje novog mrežnog adaptera (koji se naziva i kartica mrežnog interfejsa ili NIC) pridružena VM mreži ili nove virtuelne mašine (VM) sa mrežnim adapterom pridruženom VM mreži. Postojeći virtuelni uređaji sa postojećim mrežnim adapterima ne bi trebalo da imaju probleme sa povezivanjem nakon instaliranja ove ispravke, to utiče samo na nove mrežne adaptere kreirane nakon instalacije ove ispravke.

Kada naiđite na ovaj problem, možda ćete dobiti jednu od sledećih grešaka:

  • Prilikom kreiranja nove virtuelne mašine ili novog mrežnog adaptera na postojećoj virtuelnoj mašini, možete da dobijete poruku "<vmName> nije uspeo da izmeni uređaj "Ethernet veza"

  • Usluga raspoređivanja opterećenja softvera definisanog u okviru softvera za umrežavanje (SDN) možda neće uspeti i možete da dobijete poruku "<SLBVMName> nije uspeo da izmeni grešku uređaja "Ethernet veza".

  • Usluga SDN RAS mrežnog prolaza možda neće uspeti i možda ćete dobiti poruku "<GatewayVMName> nije uspeo da izmeni grešku uređaja "Ethernet veza".

Ovaj problem je rešen u KB5022553.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Da biste instalirali LCU na Azure Stack HCI klasteru, pogledajte članak Ažuriranje Azure Stack HCI klastera.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft ažuriranje

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft ažuriranje kataloga

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb Microsoft kataloga ažuriranja.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Azure Stack HCI

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5021249.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20349.1300

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×