Srodne teme
×
We couldn’t sign you in
Select the account you want to use.

Datum izdanja:

13.3.2018.

Verzija:

Samo bezbednosna ispravka

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U važne promene spadaju:

  • Zaštite za Spectre i Meltdown za 32-bitne (x86) i 64-bitne (x64) verzije operativnog sistema Windows, izuzev ispravke KB4078130 koja je bila u ponudi da bi se onemogućilo smanjenje zaostatka u odnosu na Spectre varijante 2.

  • Bezbednosne ispravke za komponentu Microsoft Graphics, Windows jezgro, Windows ljusku, Windows MSXML, Windows Installer i Windows Hyper-V.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Napomene

Važno Primenite KB4100480 odmah nakon primene ove ispravke. KB4100480 otklanja ranjivost podizanja nivoa privilegija u Windows jezgru za 64-bitnu (x64) verziju operativnog sistema Windows. Ova ranjivost je dokumentovana u CVE-2018-1038.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ispravke KB4056897 ili bilo koje druge nedavne mesečne ispravke, SMB serveri mogu da se suoče sa curenjem memorije u nekim scenarijima. Ovo se dešava kada zahtevana putanja prelazi preko simboličke veze, tačke postavljanja ili ukrštanja direktorijuma, a ključ registratora ima postavljenu vrednost 1:  

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanManServer\Parameters\EnableEcp

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4103718.

Greška zaustavljanja se javlja ako se ova ispravka primeni na 32-bitni (x86) računar na kom je onemogućen režim proširenja fizičke adrese (PAE).

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4093108.

Dolazi do greške zaustavljanja na računarima koji ne podržavaju protok proširenja 2 (SSE2) jednostruke instrukcije, višestrukih podataka (SIMD).

Nadogradite svoje računare procesorom koji podržava SSE2 ili virtuelizujte te računare.

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4093108. Više vam ne treba sledeći ALLOW REGKEY da biste otkrili ovi ispravku i da bi vam bila ponuđena: 

HKEY_LOCAL_MACHINE"Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc

 

Kada primenite ovu ispravku, nova Ethernet kartica mrežnog interfejsa (NIC) sa podrazumevanim postavkama može da zameni prethodnu NIC karticu i dovede do mrežnih problema. Prilagođene postavke na postojećoj NIC kartici ostaju u registratoru, ali se ne koriste.

Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pre ove ispravke instalirati ispravku KB4099950.

 

Postavke statičke IP adrese se gube nakon instalacije ove ispravke.

Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pre ove ispravke instalirati ispravku KB4099950.

Kada instalirate ovu ispravku, možete da dobijete poruku o grešci zaustavljanja koja je slična sledećoj poruci koja se prikazuje prilikom odjavljivanja sa računara:

SESSION_HAS_VALID_POOL_ON_EXIT (ab)

Da biste rešili ovaj problem, primenite KB4099467.

Računar 32-bitne (x86) arhitekture ne može da se pokrene ili se neprestano ponovo pokreće nakon primene ove bezbednosne ispravke.

Pre nego što primenite ovu bezbednosnu ispravku i kasnije bezbednosne ispravke, deinstalirajte sledeće eksterne upravljačke programe sve dok ih ne popravi njihov dobavljač:

  • Upravljački program HASP jezgra (tj. Haspnt.sys)

  • Upravljački programi za Hard Lock Key (tj. hardlock.sys)

Kada primenite ovu ispravku, kontroler mrežnog interfejsa će možda prestati da radi na nekim konfiguracijama klijentskog softvera. Ovo se događa zbog problema u vezi sa datotekom koja nedostaje, oem<number>.inf. Trenutno nisu poznate tačne problematične konfiguracije.

  1. Da biste pronašli mrežni uređaj, pokrenite devmgmt.msc. Možda je u odeljku Ostali uređaji.

  2. Da biste automatski ponovo otkrili NIC i instalirali upravljačke programe, izaberite Skeniraj promene hardvera u meniju Radnje.

a. Osim toga, možete da instalirate upravljačke programe za mrežni uređaj klikom desnog tastera miša i izborom stavke Ažuriraj. Zatim odaberite Automatski potraži softver ažuriranog upravljačkog programa ili Potraži softver upravljačkog programa u računaru.

Preuzimanje ove ispravke

Ispravka je dostupna za instalaciju putem usluge WSUS. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4088878

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×