14. avgust 2018. – KB4343885 (verzija OS 15063.1266)

Datum izdavanja::

Verzija:

14.8.2018.

Verzija OS 15063.1266

Napomena  Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Windows 10 Mobile (verzija OS 15063.1266) izdate 14. avgusta 2018.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Pruža zaštitu od novog spekulativnog izvršavanja ranjivosti na bočnom kanalu poznatog kao L1 Terminal Fault (L1TF) koje pogađa Intel® Core® procesore i Intel® Xeon® procesore (CVE-2018-3620 i CVE-2018-3646). Uverite se da su prethodne zaštite operativnog sistema od ranjivosti Spectre Variant 2 i Meltdown omogućene pomoću postavki registratora navedenih u članku iz baze znanja sa smernicama za Windows Client. (Ove postavke registratora podrazumevano su omogućene za izdanja operativnog sistema Windows Client.)

  • Rešava problem koji dovodi do toga da Internet Explorer prestane da radi na određenim veb lokacijama.

  • Ažurira podršku za radnu verziju Token Binding protokola v0.16.

  • Rešava problem koji dovodi do toga da Device Guard blokira neke ieframe.dll ID-ove klase nakon instaliranja kumulativne ispravke iz maja 2018.

  • Obezbeđuje da Internet Explorer i Microsoft Edge podržavaju oznaku preload="none".

  • Uklanja ranjivost koja se odnosi na funkciju Export-Modulemember() kada se koristi sa džokerom (*) i skriptom „dot-sourcing“. Nakon instalacije ove ispravke predviđeno je da će postojeći moduli na uređajima na kojima je omogućen Device Guard otkazati. Greška izuzetka je „Ovaj modul koristi 'dot-source' operatora dok izvozi funkcije pomoću džoker znakova, što nije dozvoljeno kada je sistem u okviru sprovođenja verifikacije aplikacije”. Više informacija potražite na veb lokaciji https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2018-8200 i https://aka.ms/PSModuleFunctionExport.

  • Rešava problem uveden u ispravku NET Framework u julu 2018. godine. Aplikacije koje se oslanjaju na COM komponente nisu mogle ispravno da se učitaju ili pokrenu zbog grešaka „pristup je odbijen“, „klasa nije prijavljena“ ili „došlo je do internog otkazivanja zbog nepoznatih razloga“.

  • Rešava problem ranjivosti tako što ispravlja način na koji .NET Framework koristi mrežne veze velikog opterećenja ili velike gustine. Više informacija potražite u članku CVE-2018-8360.

  • Bezbednosne ispravke za Windows Server

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Microsoft trenutno nije upoznat sa bilo kakvim problemima u ovoj ispravci.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4343885

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×