14. avgust 2018. – KB4343909 (verzija OS 17134.228)

Datum izdavanja::

Verzija:

14.8.2018.

Verzija OS 17134.228

Napomena  Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 17134.228) u izdanju od 14. avgusta 2018.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Pruža zaštitu protiv spekulativnog izvršavanja ranjivosti na bočnom kanalu, poznatom kao L1 Terminal Fault (L1TF), koje utiče na procesore Intel® Core® i procesore Intel® Xeon® (CVE-2018-3620 i CVE-2018-3646). Proverite da li su omogućene prethodne zaštite operativnog sistema protiv ranjivosti Spectre Variant 2 i Meltdown u postavkama registratora navedenim u KB člancima pomoći za Windows Client i Windows Server. (Te postavke registratora su podrazumevano omogućene za verzije operativnog sistema za Windows Client, ali su onemogućene za verzije operativnog sistema za Windows Server.)

 • Rešava problem koji prouzrokuje povećanje iskorišćenosti procesora, što dovodi do pogoršanja performansi na nekim sistemima koji imaju AMD procesore Family 15h i 16h. Taj problem se javlja nakon instalacije Windows ispravki iz juna 2018. i jula 2018. korporacije Microsoft i iz AMD ispravki mikrokoda koje rešavaju ranjivost Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715 – Branch Target Injection).

 • Rešava problem koji sprečava aplikacije da primaju ispravke mreže nakon nastavka rada. Taj problem se javlja u aplikacijama koje koriste podatke mreže prostornog mapiranja u ciklusima spavanja i nastavka rada.

 • Obezbeđuje da Internet Explorer i Microsoft Edge podržavaju oznaku = „none” za prethodno učitavanje.

 • Rešava problem koji sprečava da neke aplikacije koje koriste HoloLens, kao što su Daljinska pomoć, obavljaju potvrdu identiteta nakon nadogradnje sa operativnog sistema Windows 10 u verziji 1607 na operativni sistem Windows 10 u verziji 1803.

 • Rešava problem zbog kog se u velikoj meri smanjuje trajanje baterije nakon nadogradnje na Windows 10 u verziji 1803.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Device Guard blokira neke ID-ove klase ieframe.dll nakon instalacije kumulativne ispravke iz maja 2018.

 • Rešava ranjivost koja se odnosi na funkciju Export-Modulemember() kad se koristi sa džokerom (*) i skriptom sa tačkom ispred. Nakon instalacije ove ispravke predviđeno je da će postojeći moduli na uređajima na kojima je omogućen Device Guard otkazati. Greška izuzetka je „Ovaj modul koristi operatora skripte sa tačkom ispred tokom izvoza funkcija pomoću džoker znakova i to je onemogućeno kad sistem obavlja prinudnu verifikaciju aplikacije“. Više informacija potražite na adresama https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/security-guidance/advisory/CVE-2018-8200 i https://aka.ms/PSModuleFunctionExport.

 • Rešava problem uveden u ispravku NET Framework u julu 2018. godine. Aplikacije koje se oslanjaju na COM komponente nisu mogle da se učitaju ili da rade pravilno zbog grešaka „pristup je odbijen”, „klasa nije registrovana”, ili „interni kvar zbog nepoznatog razloga”.

 • Rešava problem ranjivosti tako što ispravlja način na koji .NET Framework koristi mrežne veze velikog opterećenja ili velike gustine. Više informacija potražite na adresi CVE-2018-8360.

 • Bezbednosne ispravke za Windows Server

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Pokretanje programa Microsoft Edge u novom prozoru u okruženju Application Guard možda ne uspe; ovo ne utiče na standardne Microsoft Edge instance.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4346783.

Nakon instaliranja ove ispravke, Windows više ne prepoznaje sertifikat za razmenu ličnih informacija (PFX) korišćen za potvrdu identiteta za Wi-Fi ili VPN vezu. Kao rezultat toga, usluzi Microsoft Intune je potrebno više vremena za isporuku korisničkih profila jer ne prepoznaje da se potreban sertifikat nalazi na uređaju.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4464218.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4343909

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×