Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.6.2022.

Verzija:

Samo bezbednosna ispravka

Rezime

Saznajte više o ovoj bezbednosnoj ispravki, uključujući poboljšanja, poznate probleme i kako da preuzmete ispravku.

VAЋNO19. maja 2022. objavili smo van kancelarijske ispravke (OOB) da bismo rešili problem koji može dovesti do otkazivanja potvrde identiteta mašinskog certifikata na kontrolerima domena. Ako niste instalirali izdanja od 19. maja 2022. ili novija, instaliranje ove ispravke od 14. juna 2022. takođe će rešiti taj problem. Više informacija potražite u odeljku Pre instaliranja ovog ažuriranja u ovom članku.

VAЋNOWindows Server 2012 je dostigao kraj glavne podrške i sada je u proširenoj podršci. Počev od jula 2020. više neće biti opcionalnih izdanja (poznata kao "C" ili "D" izdanja) za ovaj operativni sistem. Operativni sistemi u proširenoj podršci imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday").

Proverite da li ste instalirali potrebne ispravke navedene u odeljku Kako preuzeti ovu ispravku pre instaliranja ove ispravke. 

Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednost, upravljački program, servisni paketi i tako dalje, potražite u sledećem članku. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu istorije ažuriranja za Windows Server 2012.

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje nova poboljšanja za sledeći problem:

  • Štampanje u NUL portu iz aplikacije procesa niskog integriteta (LowIL) može dovesti do neuspešnog štampanja.

  • Rešava podizanje privilegija (EOP) ranjivosti u okviru CVE-2022-30154 za uslugu agenta za kopiranje u senci microsoft servera u senci. Da biste postali zaštićeni i funkcionalni, morate da instalirate ispravku za Windows od 14. juna 2022. ili noviju na serveru aplikacije i serveru datoteka. Server aplikacije pokreće aplikaciju koja se svodi na količinsko kopiranje (VSS) koja skladišti podatke na udaljenom Server Message Block 3.0 (ili novijoj) deljenju na serveru datoteka. Server datoteka hostuje resurse datoteka. Ako ne instalirate ispravku na obe uloge računara, operacije pravljenja rezervne kopije koje su izvršile aplikacije, koje su ranije funkcionisale, možda neće uspeti. U slučaju takvih scenarija neuspeha, Usluga agenta kopiranja u senci sistema Microsoft File Server evidentira FileShadowCopyAgent događaj 1013 na serveru datoteka. Više informacija potražite u članku KB5015527.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima, pogledajte novu veb lokaciju Vodič za bezbednosne ispravke i bezbednosne Novosti.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Sledeći korak

Određene operacije, kao što je preimenovanje, koje izvršavate na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". To se dešava kada izvršite operaciju na Čvoru CSV vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg:

  • Izvršite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

  • Izvršite operaciju iz čvora koji nema CSV vlasništvo.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Kada instalirate ovu ispravku, Windows uređaji možda neće moći da koriste funkciju Wi-Fi hotspot. Kada pokušate da koristite funkciju hotspota, uređaj hosta može izgubiti vezu sa internetom nakon povezivanja klijentskog uređaja.

Ovaj problem je rešen u KB5015875.

Kada instalirate ovu ispravku, Windows serveri koji koriste usluge usmeravanja i daljinskog pristupa (RRAS) možda neće moći ispravno da usmere internet saobraćaj. Uređaji koji se povezuju sa serverom možda se neće povezati sa internetom, a serveri mogu izgubiti vezu sa internetom nakon povezivanja klijentskog uređaja.

Ovaj problem je rešen u KB5015875.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Da biste razmotrili potvrde identiteta mašinskog certifikata, uradite nešto od sledećeg:

  • Instalirajte ovu ispravku od 14. juna 2022. na svim serverima srednjih ili aplikacija koji prvo dodaju certifikate potvrde identiteta od ovlašćenih klijenata u kontroler domena (DC). Zatim instalirajte ovu ispravku na svim računarima sa DC ulogama.

  • Ili unapred popunite CertificateMappingMethodsda 0x1F dokumentovani u odeljku sa informacijama o ključu registratorakB5014754 na svim DC-ovima. Izbrišite postavku registratora CertificateMappingMethods tek nakon što je ispravka od 14. juna 2022. instalirana na svim srednjim ili serverima aplikacija i svim DC-ovima.

    Beleške Dodavanje, izmena ili uklanjanje postavke registratora CertificateMappingMethods ne zahteva ponovno pokretanje uređaja.

Preporučujemo da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu vrednost. SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja zbirne i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5014027) biće vam automatski ponuđen. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update

OPOMENE Ako koristite samo bezbednosne ispravke, moraćete da instalirate i sve prethodne ispravke samo za bezbednost i najnoviju kumulativnu ispravku za Internet Explorer (KB5011486).

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Ne

Pogledajte ostale opcije u nastavku.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows Server 2012, Windows Embedded 8 Standard

Klasifikacija: bezbednosna ispravka

Informacije o datoteci

Da biste videli listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za KB5014741.

Reference

Informacije o bezbednosnim ispravkama objavljenim 14. juna 2022. potražite u članku Informacije o primeni bezbednosnih ispravki: 14. jun 2022. (KB5015454).

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×