Srodne teme
×

Datum izdanja:

14.5.2019.

Verzija:

Mesečna zbirna ispravka

Počev od ispravke KB4493472 , mesečne zbirne ispravke više neće uključivati PciClearStaleCache.exe. Ovaj uslužni program za instalaciju rešava neusaglašenosti u unutrašnjoj PCI keš memoriji. Ovo može da dovede do simptoma navedenih u nastavku prilikom instaliranja mesečnih ispravki koje NE uključuju PciClearStaleCache:

Ovi simptomi su posebno česti na gostujućim virtuelnim mašinama i na mašinama koje nisu ažurirane od marta 2018.

Administratori treba da se uvere u to da su instalirane neke mesečne zbirne ispravke, koje su objavljene između 10. aprila 2018. (KB4093118) i 12. marta 2019. (KB4489878) pre nego što instaliraju ispravke od aprila 2019. i novije. Svaka od ovih zbirnih ispravki uključuje PciClearStaleCache.exe.

  • Postojeće NIC definicije na mrežama kontrolne table mogu da se zamene novom Ethernet karticom mrežnog interfejsa (NIC), ali sa podrazumevanim postavkama. Prilagođene postavke na prethodnoj NIC kartici ostaju u registratoru, ali nisu korišćene.

  • Postavke statične IP adrese su izgubljene na interfejsima mreže.

  • Postavke Wi-Fi profil nisu prikazane u mrežnoj potpaleti.

  • Mrežni adapteri za Wi-Fi su onemogućeni.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4493453(koja je objavljena 25. aprila 2019) i kojom su rešeni sledeći problemi:

  • Pruža zaštitu od nove podklase ranjivosti bočnog kanala spekulativnog izvršavanja, poznate kao Uzorkovanje mikroarhitektonskih podataka, za 64-bitne (x64) verzije sistema Windows (CVE-2019-11091,CVE-2018-12126, CVE-2018-12127, CVE-2018-12130). Koristite postavke registratora kao što je opisano u člancima Windows Client i Windows Server(Ove postavke registratora su podrazumevano omogućene za izdanja operativnog sistema Windows Client, ali su podrazumevano onemogućene za izdanja operativnog sistema Windows Server.)

  • Rešava problem koji sprečava pokretanje Simulatora alatke Microsoft Visual Studio.

  • Rešava problem koji može da spreči proveru autentičnosti aplikacija koje se oslanjaju na neograničeno delegiranje nakon isteka TGT-a (ticket-granting ticket) protokola Kerberos (podrazumevana vrednost je 10 sati).

  • Dodavanje domena „gov.uk“ u domene najvišeg nivoa za HTTP Strict Transport Security (HSTS TLD) za Internet Explorer.

  • Bezbednosne ispravke za platformu i okvire za Windows aplikacije, Microsoft grafičku komponentu, Windows skladište i sisteme datoteka, za Windows Cryptography, Windows bežično umrežavanje, Windows jezgro, Windows Server i mašine za bazu podataka Microsoft JET.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Microsoft i McAfee su identifikovali problem na uređajima koji imaju instaliranu ispravku McAfee Endpoint Security (ENS) Threat Prevention 10.x ili McAfee Host Intrusion Prevention (Host IPS) 8.0 ili McAfee VirusScan Enterprise (VSE) 8.8. On može da dovede do sporog pokretanja sistema ili da se sistem ne odaziva prilikom ponovnog pokretanja nakon instaliranja ove ispravke.

Ovaj problem je rešen. Kompanija McAfee je objavila automatsku ispravku kako bi se rešio ovaj problem.

Smernice za McAfee korisnike se nalaze u sledećim člancima podrške kompanije McAfee:

Posle instaliranja ispravke od 14. maja 2019. neki gov.uk veb sajtovi koji ne podržavaju HTTP Strict Transport Security (HSTS) mogu da ne budu dostupni u programima Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505050.

Internet Explorer 11 može da prestane da radi prilikom učitavanja ili interakcije sa Power BI izveštajima koji imaju linijske grafikone sa oznakama. Ova greška može da se javi i prilikom prikazivanja drugog sadržaja koji sadrži oznake tipa Scalable Vector Graphics (SVG).

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503277.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu ispravku. Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem zbirne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. 

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4490628). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4499164

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×