Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

15.1.2019.

Verzija:

Verzija OS 15063.1596

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1703 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home, Pro, Pro for Workstation i IoT Core više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobijaju godinu dana dodatnog servisiranja bez ikakve naknade.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji dovodi do neuspešnih preuzimanja zbog toga što nije podržana tehnika Mark of the Web (MOTW) na lokaciji preuzimanja.

 • Rešava problem u pregledaču Microsoft Edge koji ne uspeva da aktivira okidač događaja focusin ako slušalac događaja focus nekog elementa prebaci fokus na drugi element.

 • Rešava problem koji može da spreči pravilan prikaz prozora pomoći (F1) u nekim aplikacijama.

 • Rešava problem zbog kog BitLocker otključavanje putem mreže ne uspeva na virtuelnim mašinama 2. generacije kada se koristi u mreži koja podržava samo IPv4.

 • Rešava problem zbog kog kataloški potpisane skripte, uključujući one koje se isporučuju uz Windows,neispravno generišu neuspešan događaj nadzora koji sprovodi Kontrola aplikacija Windows zaštitnika (WDAC).

 • Rešava problem koji može da uzrokuje zastoj od 30 sekundi kada izbrišete ili preimenujete vezu u prostoru za ime za distribuirani sistem datoteka (DFS). Osim toga, preimenovanje fascikle može da potraje 30 sekundi kada više korisnika koji rade u grupi dele nešto istovremeno i Istraživač datoteka prestane da se odaziva.

 • Rešava problem koji sprečava zamenu datoteke u deljenoj fascikli zbog greške u kojoj se navodi da je pristup odbijen kada upravljački program filtera nije učitan.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da aplikacije nezavisnih proizvođača naiđu na teškoće pri potvrdi identiteta hotspotova.

 • Rešen je problem koji izbacuje izuzetak prilikom pokretanja SqlConnection nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva prepoznavanje prvog znaka kao skraćenice za naziv japanske ere. Za više informacija pogledajte KB4469068.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži. 

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Aplikacije koje koriste Microsoft Jet bazu podataka u formatu datoteka Microsoft Access 97 možda neće moći da otvaraju baze podataka ako su imena kolona duža od 32 znaka. Baza podataka neće uspeti da se otvori uz grešku „Format baze podataka nije prepoznat“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487020.

Nakon instaliranja ispravke KB4480973, neki korisnici programa Microsoft Edge su prijavili:

 • da ne mogu da učitaju veb stranice preko lokalne IP adrese;

 • da ne mogu da učitaju veb stranice na internetu preko VPN veze.

Pregledanje ne uspeva ili veb stranice mogu da prestanu da se odazivaju.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487020.

Nakon instaliranja ove ispravke prvi znak naziva japanske ere nije prepoznat kao skraćenica, zbog čega može doći do problema raščlanjivanja datuma.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487011.

Nakon instaliranja ove ispravke MSXML6 dovodi do prestanka odazivanja aplikacije ako se izbaci izuzetak tokom operacija čvora kao što su appendChild(), insertBefore() i moveNode().

Uređivač smernica grupe može prestati da se odaziva pri uređivanju objekta smernica grupe (GPO) koji sadrži željene opcije smernica grupe (GPP) za postavke programa Internet Explorer 10.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493474.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđena najnovija SSU (KB4486458). Da biste dobili zaseban paket za na najnoviju SSU, pređite na Katalog Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4480959

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×