15. januar 2019. – KB4480967 (verzija OS 16299.936)

Datum izdavanja::

Verzija:

15.1.2019.

Verzija OS 16299.936

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem u pregledaču Microsoft Edge koji ne uspeva da aktivira okidač događaja focusin ako slušalac događaja focus nekog elementa prebaci fokus na drugi element.

 • Rešava problem koji može da spreči pravilan prikaz prozora pomoći (F1) u nekim aplikacijama.

 • Rešava problem koji može može dovesti do toga da neka aplikacija prestane da radi kada konvertujete dugačak kana tekst u kanđi pomoću kombinacije unosa sa predviđanjem i bez predviđanja.

 • Rešava problem ku konfiguraciji sa više monitora koji prouzrokuje da neki prozor neočekivano pređe na drugi monitoru kada se ponovo povezujete na neku postojeću korisničku sesiju.

 • Rešava problem zbog kog poster za radnu površinu sliku koji je postavila neka smernica grupe neće da se ažurirati ako ima isto ime kao i prethodna slika.

 • Rešava problem zbog kog BitLocker otključavanje putem mreže ne uspeva na virtuelnim mašinama 2. generacije kada se koristi u mreži koja podržava samo IPv4.

 • Rešava problem zbog kog kataloški potpisane skripte, uključujući one koje se isporučuju uz Windows,neispravno generišu neuspešan događaj nadzora koji sprovodi Kontrola aplikacija Windows zaštitnika (WDAC).

 • Rešava problem zbog kog se planirani zadaci kreirani u onemogućenom stanju ne pokreću.

 • Rešava problem koji sprečava zamenu datoteke u deljenoj fascikli zbog greške u kojoj se navodi da je pristup odbijen kada upravljački program filtera nije učitan.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da aplikacije nezavisnih proizvođača naiđu na teškoće pri potvrdi identiteta hotspotova.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da se pojavi plavi ekran kada se priključi uređaj za skladištenje Tanderbolt.

 • Rešava problem koji može da prikaže kôd greške „0x139” za RNDISMP6! KeepAliveTimerHandler prilikom povezivanja sa uređajem koji koristi daljinsku mrežnu specifikaciju interfejsa upravljačkog programa (RNDIS).

 • Rešen je problem koji izbacuje izuzetak prilikom pokretanja SqlConnection nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva prepoznavanje prvog znaka kao skraćenice za naziv japanske ere. Za više informacija pogledajte KB4469068.

 Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Aplikacije koje koriste Microsoft Jet bazu podataka u formatu datoteka Microsoft Access 97 možda neće moći da otvaraju baze podataka ako su imena kolona duža od 32 znaka. Baza podataka neće uspeti da se otvori uz grešku „Format baze podataka nije prepoznat“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4486996.

Nakon instaliranja ispravke KB4480978, neki korisnici programa Microsoft Edge su prijavili:

 • da ne mogu da učitaju veb stranice preko lokalne IP adrese;

 • da ne mogu da učitaju veb stranice na internetu preko VPN veze.

Pregledanje ne uspeva ili veb stranice mogu da prestanu da se odazivaju.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4486996.

Nakon instaliranja ove ispravke prvi znak naziva japanske ere nije prepoznat kao skraćenica, zbog čega može doći do problema raščlanjivanja datuma.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487021.

Nakon instaliranja ove ispravke MSXML6 dovodi do prestanka odazivanja aplikacije ako se izbaci izuzetak tokom operacija čvora kao što su appendChild(), insertBefore() i moveNode().

Uređivač smernica grupe može prestati da se odaziva pri uređivanju objekta smernica grupe (GPO) koji sadrži željene opcije smernica grupe (GPP) za postavke programa Internet Explorer 10.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493441.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4477136) će biti automatski ponuđen. Da biste nabavili zaseban paket za najnoviji SSU, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4480967.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×