Sadržaj
×

15. jun 2021. – pregled KB5003698 (regrada OS 18363.1645)

Datum izdavanja::

15.6.2021.

Verzija:

OS build 18363.1645

NOVO 15.6.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

11.05.21.
REMINDER Windows 10, verzija 1909 je do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji sprečava pokretanje određenih aplikacija čitača ekrana. 

 • Ažurira problem koji izaziva gubitak zvuka kada povežete drugi spoljni monitor. 

 • Ažurira problem koji može da uzrokuje neuspeh VPN-a. Poruka o grešci je: "Nema više datoteka". 

 • Ažurira problem koji izaziva mutni tekst u vestima i dugme "Interesovanja" na traci zadataka Windows neke rezolucije ekrana.

 • Ažurira problem sa grafikama polja za pretragu na Windows trake zadataka koja se javlja ako kliknete desnim tasterom miša na traku zadataka i isključite vesti i interesovanja. Ovaj problem sa grafikom posebno je vidljiv kada koristite tamni režim.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava da sortiranje ispravno funkcioniše kada koristite više verzija sortiranja podrške za nacionalni jezik (NLS).

 • Rešava problem sa performansama u funkciji MultiByteToWideChar() koji se javlja kada se koristi na lokalnom računaru koji nije na engleskom jeziku.

 • Rešava problem koji ne uspe da ispravno upravlja unosom memorije dodirom pre nego što se završi sesija korisnika.

 • Rešava problem koji rezultira zaduženim listama članstva u grupi. Do ovog problema dolazi zato što usluga smernica grupe (GPSVC) pravi odložene ispravke za Windows Management Instrumentation (WMI) sesiju. Kao rezultat toga, ovo usporava prenošenje promena koje Active Directory (AD) administrator kreira u članstvu korisnika ili grupa.

 • Rešava problem koji izaziva prekid Windows funkcije AppLocker za proveru valjanosti datoteke koja ima više potpisa. Greška se 0x3B.

 • Rešava problem sa Set-RuleOption PowerShell komandom koja ne uspe da pruži opciju za smernicu Windows zaštitnik Application Control (WDAC) da datoteke potpisane sa isteklim certifikatom tretira kao nepotpisane.

 • Rešava problem zbog kojih BitLocker može da ode u režim oporavka nakon što je ažuriranje firmvera modula pouzdane platforme (TPM). Do ovoga dolazi kada je postavljena smernica "Interaktivno prijavljivanje: Prag zaključavanja naloga na računaru" i došlo je do neispravnih pokušaja lozinke.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje određenih aplikacija čitača ekrana kada je omogućen integritet koda zaštićenog hipervizorom (HVCI).

 • Rešava problem koji uzrokuje Windows generiše veliki broj događaja AppLocker ili SmartLocker.

 • Poboljšava tačnost i efikasnost osetljive analize podataka u mašini za klasifikaciju Microsoft 365 sprečavanja gubitka podataka krajnje tačke (DLP).

 • Rešava problem sa VPN uslugom internet tastera Exchange (IKE) na serverima udaljenog pristupa (RAS). Korisnici povremeno ne mogu da povežu VPN sa serverom preko IKE protokola. Ovaj problem može da počne nekoliko časova ili dana nakon ponovnog pokretanja servera ili ponovnog pokretanja usluge IKEEXT. Neki korisnici mogu da se povežu, dok mnogi drugi ne mogu da se povežu jer je usluga u režimu doS zaštite, što ograničava pokušaje dolaznog povezivanja.

 • Rešava problem koji može da izazove neuspeh VPN-a nakon obnavljanja certifikata koji je automatski upisan za korisnika. Poruka o grešci je: "Nema više datoteka".

 • Dodaje nove glif datoteke u porodicu fonta InkFree.ttf za evropske jezike.

 • Rešava problem koji izaziva gubitak zvuka kada povežete drugi spoljni monitor.

 • Rešava problem kodljenja metapodataka koji izaziva da muzičke datoteke bez gubitka (FLAC) postanu neupotrebljive ako promenite njihov naslov, izvođača ili druge metapodatake. Više informacija potražite u dokumentu FLAC kodiranamuzička datoteka je oštećena kada se metapodaci uređuju u Windows Explorer.

 • Dodaje podršku za oznaku tipa datoteke .hif za slike visoke efikasnosti datoteke slika (HEIF).

 • Rešava problem zbog kojih sesije udaljene radne površine prestaju da se odaziva dok je omogućen User Datagram Protocol (UDP).

 • Dodaje podršku za USBklasu testiranja imerenja.

 • Rešava problem u programu Adamsync.exe koji utiče na sinhronizaciju velikih Active Directory podstabova.

 • Rešava grešku do koje dolazi kada je keš lightweight Directory Access Protocol (LDAP) poveza pun, a LDAP biblioteka klijenata prima preporuku.

 • Adresuje grešku preusmeravanja preusmeravanja do koje dolazi kada sistem izbriše objekte povezivanja kada se veze zatvore.

 • Rešava problem koji može da izazove grešku zaustavljanja kada pokrenete SmbConnectStress tokom produženog trajanja.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da postavljaju kvote na disk ili kvote upita na C disk jedinici.

 • Rešava problem koji izaziva mutni tekst u vestima i dugme "Interesovanja" na traci zadataka Windows za neke konfiguracije prikaza.

 • Rešava problem sa grafikama polja za pretragu na Windows traci zadataka do kojih dolazi ako koristite kontekstualni meni trake zadataka da biste isključili vesti i interesovanja. Ovaj problem sa grafikom posebno je vidljiv kada koristite tamni režim.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju. 

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001406)od 13. aprila 2021. ili najnoviju SSU (KB5003974) pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite uslugu Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Ispravka za preduzeća

ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci 5003698da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×