Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

15.6.2021.

Verzija:

OS build 18363.1645

NOVO 15.6.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

11.5.21.
PODSETNIK Windows 10, verzija 1909 je do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Posle 11. maja 2021. ovi uređaji više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Dodatne informacije potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge u izdanjuza Windows 10 za april.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki Windows i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na na dashboard sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji sprečava pokretanje određenih aplikacija čitača ekrana. 

 • Ažurira problem koji izaziva gubitak zvuka kada povežete drugi spoljni monitor. 

 • Ažurira problem koji može da uzrokuje neuspeh VPN-a. Poruka o grešci je: "Nema više datoteka". 

 • Ažurira problem koji izaziva mutni tekst u vestima i dugme "Interesovanja" na traci zadataka Windows nekim rezolucijama ekrana.

 • Ažurira problem sa grafikama polja za pretragu na Windows trake zadataka koja se javlja ako kliknete desnim tasterom miša na traku zadataka i isključite vesti i interesovanja. Ovaj problem sa grafikom posebno je vidljiv kada koristite tamni režim.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava da sortiranje ispravno funkcioniše kada koristite više verzija sortiranja podrške za nacionalni jezik (NLS).

 • Rešava problem sa performansama u funkciji MultiByteToWideChar() koji se javlja kada se koristi na lokalnom računaru koji nije na engleskom jeziku.

 • Rešava problem koji ne uspe da ispravno upravlja unosom memorije dodirom pre nego što se završi sesija korisnika.

 • Rešava problem koji rezultira zadućenim listama članstva u grupi. Do ovog problema dolazi zato što usluga smernica grupe (GPSVC) pravi zadužene ispravke Windows Management Instrumentation (WMI) sesije. Kao rezultat toga, ovo usporava prenošenje promena koje Active Directory (AD) administrator kreira u članstvu korisnika ili grupa.

 • Rešava problem koji izaziva prekid Windows funkcije AppLocker za proveru valjanosti datoteke koja ima više potpisa. Greška se 0x3B.

 • Rešava problem sa Set-RuleOption PowerShell komandom koja ne uspe da pruži opciju za smernice Windows zaštitnik Application Control (WDAC) za tretiranje datoteka potpisanih sa isteklim certifikatom kao nepotpisane.

 • Rešava problem zbog kojih BitLocker može da ode u režim oporavka nakon što je ažuriranje firmvera modula pouzdane platforme (TPM). Do ovoga dolazi kada je postavljena smernica "Interaktivno prijavljivanje: Prag zaključavanja naloga na računaru" i došlo je do neispravnih pokušaja lozinke.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje određenih aplikacija čitača ekrana kada je omogućen integritet koda koji štiti Hypervisor (HVCI).

 • Rešava problem koji izaziva Windows generiše mnoge događaje AppLocker ili SmartLocker uspeha u programima AppLocker EXE i DLL.

 • Poboljšava tačnost i efikasnost osetljive analize podataka u mašini za klasifikaciju Microsoft 365 sprečavanja gubitka podataka krajnje tačke (DLP).

 • Rešava problem sa uslugom VPN-Exchange a internet ključa (IKE) na serverima udaljenog pristupa (RAS). Korisnici povremeno ne mogu da povežu VPN sa serverom preko IKE protokola. Ovaj problem može da počne nekoliko časova ili dana nakon ponovnog pokretanja servera ili ponovnog pokretanja usluge IKEEXT. Neki korisnici mogu da se povežu, dok mnogi drugi ne mogu da se povežu jer je usluga u režimu doS zaštite, što ograničava pokušaje dolaznog povezivanja.

 • Rešava problem koji može da izazove neuspeh VPN-a nakon obnavljanja certifikata koji je automatski upisan za korisnika. Poruka o grešci je: "Nema više datoteka".

 • Dodaje nove glif datoteke u porodicu fonta InkFree.ttf za evropske jezike.

 • Rešava problem koji izaziva gubitak zvuka kada povežete drugi spoljni monitor.

 • Rešava problem sa kodingom metapodataka koji izaziva da muzičke datoteke bez gubitka (FLAC) postanu neupotrebljive ako promenite njihov naslov, izvođača ili druge metapodatake. Više informacija potražite u dokumentu FLAC kodiranamuzička datoteka je oštećena kada se metapodaci uređuju u Windows Explorer.

 • Dodaje podršku za oznaku tipa datoteke .hif za slike visoke efikasnosti datoteke slika (HEIF).

 • Rešava problem zbog kojih sesije udaljene radne površine prestaju da se odaziva dok je omogućen User Datagram Protocol (UDP).

 • Dodaje podršku za USBklasu testiranja imerenja.

 • Rešava problem u programu Adamsync.exe koji utiče na sinhronizaciju velikih Active Directory podstabova.

 • Rešava problem do kojih dolazi kada je keš Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) poveza pun, a LDAP biblioteka klijenata prima preporuku.

 • Adresuje grešku preusmeravanja preusmeravanja do koje dolazi kada sistem izbriše objekte povezivanja kada se veze zatvore.

 • Rešava problem koji može da izazove grešku zaustavljanja kada pokrenete SmbConnectStress tokom produženog trajanja.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da postavljaju kvote na disk ili kvote upita na C disk jedinici.

 • Rešava problem koji izaziva mutni tekst u vestima i dugme "Interesovanja" na Windows zadataka za neke konfiguracije prikaza.

 • Rešava problem sa grafikama polja za pretragu na Windows traci zadataka do kojih dolazi ako koristite kontekstualni meni trake zadataka da biste isključili vesti i interesovanja. Ovaj problem sa grafikom posebno je vidljiv kada koristite tamni režim.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju. 

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svim uređajima koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz usluge Windows Update, uključujući enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje ispravki za Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001406)od 13. aprila 2021. ili najnoviju SSU(KB5003974)pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski ponuđen. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na lokaciju Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Ispravka za preduzeća

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku da biste dobili listu datoteka koje su 5003698 obezbeđeneu ovoj ispravki. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×