Sadržaj
×

Datum izdanja:

17.4.2018.

Verzija:

verzija OS 15063.1058

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kog Microsoft Edge prestaje da radi nakon nekoliko sekundi kada pokrenete smernice za ograničenje softvera.

 • Rešava problem zbog kog se pravila AppLocker izdavača primenjena na MSI datoteke ne podudaraju pravilno sa datotekama.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft i Azure Active Directory nalozi primaju odzivnik za lozinku više puta umesto samo jednom.

 • Rešava problem koji sprečava da Windows Hello generiše dobre ključeve kada otkrije slabe kriptografske ključeve zbog problema sa TPM firmverom. Ovaj problem se javlja ako je konfigurisana smernica koja zahteva TPM.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da otključaju svoju sesiju i koji ponekad prikazuje netačne informacije user-name@domain-name na ekranu za prijavljivanje kada se više korisnika prijavljuje na računar koristeći brzu promenu korisnika. Konkretno, ovo se dešava kada korisnici koji se prijavljuju nekoliko različitih domena, koristi UPN format za svoje akreditive domena (user-name@domain-name) i prebacuju se između korisnika pomoću brze promene korisnika.

 • Rešava problem povezan sa pametnim karticama koje omogućavaju PIN kodove ili unos biometrijskih podataka. Ako korisnik unese netačan PIN kod ili biometrijski unos (recimo, otiska prsta), dolazi do greške, a korisnik mora da sačeka do 30 sekundi. Zahvaljujući ovoj promeni, kašnjenje od 30 sekundi više nije potrebno.

 • Rešava problem zbog kog pregledač često traži akreditive umesto samo jednom dok koristite Office Chrome proširenje.

 • Povećava minimalnu dužinu lozinke u smernicama grupe na 20 znakova.

 • Rešava problem zbog kog se informacije o ograničenju imena netačno prikazuju prilikom prikazivanja svojstava certifikata. Umesto prikazivanja pravilno oblikovanih podataka, informacije su prikazane u heksadecimalnom formatu.

 • Rešava problem koji blokira neuspele NTLM potvrde identiteta umesto da ih samo evidentira kada koristite smernice za potvrdu identiteta sa uključenim režimom nadzora. Netlogon.log može da prikazuje sledeće:

SamLogon: Transitive Network logon of <domain>\<user> from <machine2> (via <machine1>) Entered

NlpVerifyAllowedToAuthenticate: AuthzAccessCheck failed for A2ATo 0x5. This can be due to the lack of claims and compound support in NTLM

SamLogon: Transitive Network logon of <domain>\<user> from <machine2> (via <machine1>) Returns 0xC0000413

 • Rešava problem koji generiše grešku u validaciji certifikata 0x800B0109 (CERT_E_UNTRUSTEDROOT) iz datoteke http.sys.

 • Rešava problem zbog kog nedostaje kontekstualni meni koji se pojavljuje klikom na desni taster miša za šifrovanje i dešifrovanje datoteka korišćenjem programa Windows Explorer.

 • Rešava problem zbog kog se BitLocker ili šifrovanje uređaja obustavljaju tokom uređaj poništavanja upisivanja da disk jedinica ostane zaštićena.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da Centennial aplikacije blokiraju mogućnost podešavanja kvota na nivou korisnika za NTFS.

 • Rešava problem zbog kog nedostaje traka veza u vezi sa virtuelnom mašinom (VMConnect) kada koristite režim punog ekrana na više monitora.

 • Rešava problem zbog kog korišćenje GPO skripte za prijavljivanje radi mapiranja mrežnog diska otkazuje ako korisnik prekine vezu sa mrežom i ponovo pokrene uređaj. Kada se korisnik prijavi ponovo, mapirana disk jedinica nije dostupna. Ovaj problem se javlja čak i kada je zastavica postojanosti za skriptu prijavljivanja podešena na „TRUE“.

 • Rešava problem koji može da dovede do preskakanja nekih datoteka i može da kreira duplirane datoteke na lokacijama Poslovnih fascikli tokom sesija sinhronizacije nabrajanja.

 • Rešava problem koji se javlja kada je omogućena usluga Volume Shadow Copy na volumenu koji hostuje deljenje datoteka. Ako klijent pristupi UNC putanji za prikaz svojstava na kartici Prethodna verzija, polje Datum izmene je prazno.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada se korisnik sa prenosivim korisničkim profilom prvi put prijavi na računar sa operativnim sistemom Windows 10 u verziji 1607, a zatim odjavi. Kasnije, ako korisnik pokuša da se prijavi na računar sa operativnim sistemom Windows 10 u verziji 1703 i otvori Microsoft Edge, Microsoft Edge će prestati sa radom.

 • Rešava problem u vezi sa pouzdanošću za Internet Explorer kada unosite tekst u RichEditText kontroli.

 • Rešava potencijalno curenje koje je izazvano otvaranjem i zatvaranjem kontrole novog veb pregledača.

 • Rešava problem zbog kog ContentIndexter.AddAsync API izbacuje nepotreban izuzetak.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Microsoft trenutno nije upoznat sa bilo kakvim problemima u ovoj ispravci.

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proverite na mreži da li postoje ispravke sa veb lokacije Microsoft Update.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4093117

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×