Sadržaj
×

Datum izdanja:

17.4.2018.

Verzija:

pregled mesečne zbirne ispravke

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4093114 (koja je objavljena 10. aprila 2018.) kao i nova poboljšanja kvaliteta, poput uvida u narednu mesečnu zbirnu ispravku:

 • Windows Update i WSUS će pružati ovu ispravku na primenljive klijentske i serverske Windows operativne sisteme bez obzira na postojanje ili vrednost postavke registratora „HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc“. Ova promena je uneta radi zaštite podataka korisnika.

 • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

 • Rešava problem koji blokira neuspele NTLM potvrde identiteta umesto da ih samo evidentira kada koristite smernice za potvrdu identiteta sa uključenim režimom nadzora. Netlogon.log može da prikazuje sledeće:

SamLogon: Transitive Network logon of <domain>\<user> from <machine2> (via <machine1>) Entered

NlpVerifyAllowedToAuthenticate: AuthzAccessCheck failed for A2ATo 0x5. This can be due to the lack of claims and compound support in NTLM

SamLogon: Transitive Network logon of <domain>\<user> from <machine2> (via <machine1>) Returns 0xC0000413      

 • Rešava problem koji generiše grešku u validaciji certifikata 0x800B0109 (CERT_E_UNTRUSTEDROOT) iz datoteke http.sys.

 • Rešava problem stanja trke u iSCSI, što može dovesti do upita koji vraćaju nepotpune podatke savetnika.

 • Rešava problem koji prouzrokuje masivna otkazivanja izvršavanja grupe (ID 2019 i ID 2020) do kog dolazi kada koristite uklanjanje duplikata i pravljenje rezervne kopije na velikim serverima datoteka.

 • Rešava problem koji dovodi do otkazivanja komunikacije na RPC zasnovanoj mreži u pojedinim situacijama. Greška je „reason_not_specified_reject“.

 • Rešava problem koji može dovesti do povremenog ponovnog pokretanja kontrolera domena (DC) u sistemu Windows Server 2012 R2 nakon kvara na modulu usluge Local Security Authority Subsystem Service (LSASS). To prekida aplikacije i usluge koje su vezane za DC kontroler. DC kontroleri mogu da evidentiraju sledeće događaje:

  • ID događaja greške aplikacije 1000; neispravan je modul NTDSATQ.dll, a kod izuzetka je „0xc0000005“.

  • ID User32 događaja 1074; ID Microsoft-Windows-Wininit događaja 1015, ukazuju na kritičan sistemski proces, lsass.exe, neuspele sa kodom statusa 255.      

 • Rešava problem koji prouzrokuje da DTC prestane da se odaziva u msdtcprx!CIConnSink::SendReceive tokom XA oporavka. Tokom ovog otkazivanja, oštećeni su IXaMapper objekti sa identičnim RMID-ovima.

 • Rešava problem koji prouzrokuje neuspeh Eventcollector pretplate u okruženjima preseka strukture kada se FQDN oznaka cilja ne podudara sa NetBIOS imenom domena.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da prekida veze klijenata koji CSV-ove sa SMB3 serverima zato što srv2.sys ne koristi SMB3 više kanala za oporavak. Kada postoji prekidi veza između čvorova, to može da dovede do neočekivanog pada CSV-ova i kreira nestabilnost u VM-ovima koji se nalaze na tim CSV-ovima. Prekidi se otkrivaju kao I/O isteci vremenska i generišu ID događaja 5120 sa „STATUS_IO_TIMEOUT”. Ponekad se ID događaja 5142 pojavljuje kada ne dođe do oporavka.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Microsoft trenutno nije upoznat sa bilo kakvim problemima u ovoj ispravci.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka je navedena kao Opcionalna u usluzi Windows Update. Da biste saznali dodatne informacije o tome kako da pokrenete uslugu Windows Update, pročitajte članak Uputstvo za preuzimanje ispravki u usluzi Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4093121

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×