Srodne teme
×

Datum izdanja:

17.4.2018.

Verzija:

pregled mesečne zbirne ispravke

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4093114 (koja je objavljena 10. aprila 2018.) kao i nova poboljšanja kvaliteta, poput uvida u narednu mesečnu zbirnu ispravku:

 • Windows Update i WSUS će pružati ovu ispravku na primenljive klijentske i serverske Windows operativne sisteme bez obzira na postojanje ili vrednost postavke registratora „HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc“. Ova promena je uneta radi zaštite podataka korisnika.

 • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

 • Rešava problem koji blokira neuspele NTLM potvrde identiteta umesto da ih samo evidentira kada koristite smernice za potvrdu identiteta sa uključenim režimom nadzora. Netlogon.log može da prikazuje sledeće:

SamLogon: Transitive Network logon of <domain>\<user> from <machine2> (via <machine1>) Entered

NlpVerifyAllowedToAuthenticate: AuthzAccessCheck failed for A2ATo 0x5. This can be due to the lack of claims and compound support in NTLM

SamLogon: Transitive Network logon of <domain>\<user> from <machine2> (via <machine1>) Returns 0xC0000413      

 • Rešava problem koji generiše grešku u validaciji certifikata 0x800B0109 (CERT_E_UNTRUSTEDROOT) iz datoteke http.sys.

 • Rešava problem stanja trke u iSCSI, što može dovesti do upita koji vraćaju nepotpune podatke savetnika.

 • Rešava problem koji prouzrokuje masivna otkazivanja izvršavanja grupe (ID 2019 i ID 2020) do kog dolazi kada koristite uklanjanje duplikata i pravljenje rezervne kopije na velikim serverima datoteka.

 • Rešava problem koji dovodi do otkazivanja komunikacije na RPC zasnovanoj mreži u pojedinim situacijama. Greška je „reason_not_specified_reject“.

 • Rešava problem koji može dovesti do povremenog ponovnog pokretanja kontrolera domena (DC) u sistemu Windows Server 2012 R2 nakon kvara na modulu usluge Local Security Authority Subsystem Service (LSASS). To prekida aplikacije i usluge koje su vezane za DC kontroler. DC kontroleri mogu da evidentiraju sledeće događaje:

  • ID događaja greške aplikacije 1000; neispravan je modul NTDSATQ.dll, a kod izuzetka je „0xc0000005“.

  • ID User32 događaja 1074; ID Microsoft-Windows-Wininit događaja 1015, ukazuju na kritičan sistemski proces, lsass.exe, neuspele sa kodom statusa 255.      

 • Rešava problem koji prouzrokuje da DTC prestane da se odaziva u msdtcprx!CIConnSink::SendReceive tokom XA oporavka. Tokom ovog otkazivanja, oštećeni su IXaMapper objekti sa identičnim RMID-ovima.

 • Rešava problem koji prouzrokuje neuspeh Eventcollector pretplate u okruženjima preseka strukture kada se FQDN oznaka cilja ne podudara sa NetBIOS imenom domena.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da prekida veze klijenata koji CSV-ove sa SMB3 serverima zato što srv2.sys ne koristi SMB3 više kanala za oporavak. Kada postoji prekidi veza između čvorova, to može da dovede do neočekivanog pada CSV-ova i kreira nestabilnost u VM-ovima koji se nalaze na tim CSV-ovima. Prekidi se otkrivaju kao I/O isteci vremenska i generišu ID događaja 5120 sa „STATUS_IO_TIMEOUT”. Ponekad se ID događaja 5142 pojavljuje kada ne dođe do oporavka.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Microsoft trenutno nije upoznat sa bilo kakvim problemima u ovoj ispravci.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka je navedena kao Opcionalna u usluzi Windows Update. Da biste saznali dodatne informacije o tome kako da pokrenete uslugu Windows Update, pročitajte članak Uputstvo za preuzimanje ispravki u usluzi Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4093121

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×