Sadržaj
×

Datum izdavanja::

17.1.2019.

Verzija:

Verzija OS 14393.2759

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. april 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Prekid usluge za Windows Server 2016 Standard Edition sa opcijom instalacije Nano Server i Windows Server 2016 Datacenter Edition sa opcijom instalacije Nano Server je nastupio 9. oktobra 2018. Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešen je problem u pregledaču Microsoft Edge koji ne uspeva da aktivira okidač događaja focusin ako slušalac događaja focus nekog elementa prebaci fokus na drugi element.

 • Rešen je problem zbog kog slika za pozadinu zaključanog ekrana, koja je podešena pomoću neke smernice grupe, neće da se ažurira ako ima isto ime kao i prethodna slika.

 • Rešen je problem sa pouzdanošću zbog kog istraživač datoteka prestaje da radi bez samostalnog oporavka nakon barem nekoliko dana rada.

 • Rešen je problem zbog kog BitLocker otključavanje putem mreže ne uspeva na virtuelnim mašinama 2. generacije kada se koristi u mreži koja podržava samo IPv4.

 • Rešen je problem zbog kog kataloški potpisane skripte, uključujući one koje se isporučuju uz Windows, neispravno generišu neuspešan događaj nadzora koji sprovodi Kontrola aplikacija Windows zaštitnika (WDAC).

 • Rešeni su problemi sa neuspelim pokretanjem koji se javljaju kada ponovo pokrenete određene virtuelne mašine hiper-konvergovane infrastrukture (HCI).

 • Rešen je problem prilikom pravljenja snimaka ekrana na hiper-konvergovanim čvorovima klastera Storage Spaces Direct (S2D).

 • Rešen je problem zbog kog se planirani zadaci kreirani u onemogućenom stanju ne pokreću.

 • Rešen je problem koji sprečava volumene da pređu na mrežu na očekivani način kada dodate rezervne čvorove za pražnjenje tokom održavanja.

 • Rešen je problem koji sprečava zamenu datoteke u deljenoj fascikli zbog greške u kojoj se navodi da je pristup odbijen kada upravljački program filtera nije učitan.

 • Rešen je problem koji može da dovede do toga da aplikacije nezavisnih proizvođača naiđu na teškoće pri potvrdi identiteta hotspotova.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva smanjenje broja praćenja nesređenih područja kada je posao popravke skladišta pokrenut na hiper-konvergovanim čvorovima klastera Storage Spaces Direct (S2D).

 • Rešen je problem zbog kog PowerShell Desired State Configuration (DSC) pull server vraća grešku „ResourceNotFound (404)“ nakon recikliranja grupe aplikacija Internet Information Services (IIS). Evidencija aplikacije sadrži Extensible Storage Engine (ESENT) ID događaja 623, što ukazuje na to da verzija skladišta nije tačna. Ova ispravka dodaje funkcionalnost konfigurisanja veličine skladišta za određenu verziju kako bi se otklonio problem. Za više informacija pogledajte KB4487527.

 • Rešen je problem zbog kog RemoteApp prozori periodično nestaju i ponovo se pojavljuju u operativnom sistemu Windows Server 2016.

 • Rešen je problem koji izbacuje izuzetak prilikom pokretanja SqlConnection nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018.

 • Rešen je problem zbog kog potpaleta sata i kalendara zanemaruje postavke korisnika za formate datuma i vremena japanske ere. Za više informacija pogledajte KB4469068.

 • Rešen je problem koji može da zameni ponašanje podrške za gan-nen za japansku eru pomoću novije ispravke. Za više informacija pogledajte KB4469068.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva prepoznavanje prvog znaka kao skraćenice za naziv japanske ere. Za više informacija pogledajte KB4469068.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva prikaz tačnog naziva japanske ere u softveru Microsoft Office Visual Basic for Applications. Za više informacija pogledajte KB4469068.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Što se tiče hostova kojima upravlja System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), SCVMM ne može da numeriše logičke prekidače primenjene na hostu i upravlja njima nakon instaliranja ispravke.

Osim toga, ako se ne pridržavate najboljih praksi, moguća je greška zaustavljanja u okviru vfpext.sys na hostovima.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4507459.Nakon instaliranja ove ispravke na Windows Server 2016, trenutna pretraga u Microsoft Outlook klijentima neće uspeti uz grešku, „Outlook ne može da obavi pretragu“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487026.

Nakon instaliranja ispravke KB4467691, Windows možda neće uspeti da se pokrene na određenim Lenovo i Fujitsu laptopovima koji imaju manje od 8 GB RAM memorije.

Ponovo pokrenite pogođeni uređaj koristeći Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Onemogućite bezbedno pokretanje sistema, a zatim ponovo pokrenite uređaj.

Ako je BitLocker omogućen na uređaju, možda ćete morati da pokrenete BitLocker oporavak nakon onemogućavanja bezbednog pokretanja.

Lenovo i Fujitsu su upoznati sa ovim problemom. Raspitajte se kod proizvođača originalne opreme da li je dostupna ispravka firmvera za vaš uređaj.

Nakon promene podrazumevanih vrednosti povezivanja datoteke, određene ikone na traci zadataka se nepravilno prikazuju.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487026.

Aplikacije koje koriste Microsoft Jet bazu podataka u formatu datoteka Microsoft Access 97 možda neće moći da otvaraju baze podataka ako su imena kolona duža od 32 znaka. Baza podataka neće uspeti da se otvori uz grešku „Format baze podataka nije prepoznat“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487026.

Nakon instaliranja ispravke KB4467684, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene usled greške „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instaliranja ove ispravke, prvi znak naziva japanske ere nije prepoznat kao skraćenica i može dovesti do problema raščlanjivanja datuma.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487006.

Nakon instaliranja ove ispravke se može dogoditi da Internet Explorer 11 i druge aplikacije koje koriste WININET.DLL imaju problema sa potvrdom identiteta. To je zbog toga što više osoba koristi isti korisnički nalog za više istovremenih sesija prijavljivanja na istoj Windows Server mašini, uključujući prijavljivanja koristeći Remote Desktop Protocol (RDP) i Terminal Server. Među simptomima koje su prijavili klijenti spadaju, ali se ne ograničavaju na sledeće:

 • Za veličinu keš memorije i lokaciju je prikazana nula ili nije prikazana nijedna vrednost.

 • Tasterske prečice možda ne funkcionišu kako treba.

 • Veb stranice možda povremeno ne uspevaju da se pravilno učitaju ili prikažu.

 • Problemi sa odzivima za akreditive.

 • Problemi prilikom preuzimanja datoteka.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493470.

Nakon instaliranja ove ispravke, MSXML6 dovodi do prestanka odazivanja aplikacije ako se izbaci izuzetak tokom operacija čvora, kao što su appendChild(), insertBefore() i moveNode().

Uređivač smernica grupe može prestati da se odaziva pri uređivanju objekta smernica grupe (GPO) koji sadrži željene opcije smernica grupe (GPP) za postavke programa Internet Explorer 10.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493470.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđena najnovija SSU (KB4465659). Da biste dobili zaseban paket za na najnoviju SSU, pređite na Katalog Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmiteinformacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4480977

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×