Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

17.5.2018.

Verzija:

Verzija OS 14393.2273

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. april 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim podacima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (verzija 1607) i skup čipova Intel Clovertrail će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

 • Rešen je problem zbog kog su se dijalozi iz programa Internet Explorer na drugom monitoru takođe prikazivali na glavnom monitoru u režimu proširenog prikaza.

 • Rešen je problem koji je sprečavao dodavanje brojača performansi u nadzor performansi na sistemima sa velikim brojem procesora.

 • Rešen je problem koji je dovodio do povremenih problema sa potvrdom identiteta prilikom korišćenja „Menadžera naloga na mreži“.

 • Rešen je problem zbog kog je BitLocker prelazio u režim oporavka prilikom instalacije ispravki.

 • Rešen je problem koji je prouzrokovao prekomernu iskorišćenost memorije prilikom korišćenja pametnih kartica na sistemu Windows Terminal Server.

 • Rešen je problem zbog kog nije bio moguć povratak na kontrolnu tačku virtuelne mašine. Ponovna primena kontrolna tačke nije uspevala uz grešku.

 • Omogućava Visual Studio IntelliTrace funkciju vraćanja koraka unazad radi pravljenja snimaka aplikacije čija je ciljna platforma za otklanjanje grešaka podešena na x86.

 • Osigurava pravilan rad grupa procesora.

 • Rešen je problem zbog kog prilikom slanja upita u uslugu Hyper-V Dynamic Memory Integration Service\Maximum Memory, brojač performansi u megabajtima uvek vraća vrednost 0 umesto da vrati maksimalnu konfigurisanu RAM memoriju za virtuelnu mašinu.

 • Rešen je problem zbog kog je virtuelna mašina prijavljivala grešku nakon kreiranja virtuelne mašine sa statičkom memorijom. Ovo se dešava kada omogućite HYPER-V i onemogućite NUMA u BIOS okruženju na fizičkoj mašini koja ima više od 64 logička procesora. Javlja se greška: „Podaci su nevažeći. (0x8007000D)“ i virtuelna mašina ne može da se pokrene.

 • Rešen je problem sa ADFS-om koji prouzrokuje neuspeh prijavljivanja iz IdP-a u SAML pouzdanoj strani kada se omogući PreventTokenReplays.

 • Rešen je problem zbog kog PolicySOM (WMI dobavljač smernica) koristi sve dostupne dinamičke portove na UDP-u, zbog čega zahvaćene mašine prestaju da reaguju. LDAP klijent je komponenta koja ne zatvara priključke pravilno.

 • Rešen je problem zbog kog se veza NDES servera sa ADCS-om ponekad ne uspostavi ponovo automatski nakon ponovnog pokretanja ADCS servera. Ako dođe to toga, novi uređaji neće dobiti certifikate pre ponovnog pokretanja NDES servera.

 • Rešen je problem sa ADFS-om koji se javlja kada OAUTH vrši proveru verodostojnosti na uređaju ili u aplikaciji pregledača. Promena korisničke lozinke dovodi do greške i korisniku se zahteva da napusti aplikaciju ili pregledač kako bi se prijavio.

 • Rešen je problem zbog kog nije radilo omogućavanje funkcije pametnog zaključavanja ekstraneta u vremenskoj zoni UTC +1 i udaljenijoj (Evropa i Azija). Osim toga, normalno zaključavanje ekstraneta nije uspevalo uz sledeću grešku:

Get-AdfsAccountActivity: DateTime vrednosti veće od DateTime.MaxValue ili manje od DateTime.MinValue kada se konvertuju u UTC ne mogu da se serijalizuju u JSON formatu. 

 • Rešen je problem zbog kog će se diskovi koji su stavljeni na crnu listu ili označeni kao nepouzdani ignorisati i neće biti popravljeni kada korisnik pokrene S2D popravku. Repair-S2D cmdlet komanda sada će raditi na jednom čvoru kada se parametar -RecoverUnboundDrives ne prosledi.

 • Rešen je problem koji je prouzrokovao neuspeh Docker izdanja uz poruku o grešci „hcsshim::ImportLayer nije uspeo u Win32: Sistem ne može da pronađe navedenu putanju“.

 • Rešen je problem zbog kog Windows 10 klijenti koji potvrde verodostojnost na 802.1x WLAN pristupnim tačkama ne uspevaju da primene dozvole smernica grupe, pokrenu skripte ili preuzmu prenosive profile prilikom prijavljivanja korisnika. Ovo se dešava jer Kerberos potvrda identiteta ne uspeva za \\domain\sysvol, \\domain\netlogon i druge DFS putanje.

 • Addresses Rešen je problem sa podrazumevanim aplikacijama koje resetuju pregledače na platformama servera.

 • Rešen je problem sa ADFS uslugom u okviru aplikacije Windows Hello za posao zbog kog novi korisnici nisu uspevali da pripreme svoj PIN. Ovo se dešavalo kada prethodno nije konfigurisan MFA dobavljač.

 • Usklađeno sa veličinom podataka o kapacitetu koje je poslao uređaj (do 32 bajta).

 • Poboljšava bezbednost algoritama koje funkcija Windows Hello koristi prilikom prepoznavanje lica.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Zapaženi su problemi sa pouzdanošću prilikom kreiranja zaštićenih virtuelnih mašina i obaveznih artefakata za njihovu primenu. Takođe su zapaženi problemi sa pouzdanošću čarobnjaka za zaštitu datoteka sa SCVMM interfejsom ili bez njega.

Napomena: Postojeći zaštićeni VM-ovi i HGS-ovi nisu zahvaćeni.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4284880.

 

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proverite na mreži da li postoje ispravke sa veb lokacije Microsoft Update.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Važno Kada instalirate i servisnu stek ispravku (SSU) KB4132216i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) iz Kataloga Microsoft Update, instalirajte SSU pre nego što instalirate LCU.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka obezbeđenih u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4103720

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×