Sadržaj
×

Datum izdanja:

19.5.2022.

Verzija:

OS izdanje 14393.5127

Napomena: Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB-ovima i učinili ih korisnijim našim klijentima, kreirali smo anonimnu anketu za deljenje komentara i povratnih informacija. 

19.11.2010.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1607 potražite na stranici istorije ažuriranja

Ističe

  • Rešava poznat problem koji može da spreči neke usluge da potvrde identitet računara naloga na klijentima ili serverima. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke od 10. maja 2022. na upravljačima domena.       

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

  • Rešava poznati problem koji može dovesti do neuspešnih potvrda identiteta za neke usluge na serveru ili klijentu nakon instalacije ispravke od 10. maja 2022. na kontrolerima domena. Ove usluge obuhvataju Server mrežnih smernica (NPS), Usmeravanje i uslugu daljinskog pristupa (RRAS),Radijus, Extensible Authentication Protocol (EAP) i Zaštićeni protokol za proširivi protokol za potvrdu identiteta (PEAP). Problem utiče na način na koji kontroler domena upravlja mapiranjem certifikata na računare naloge. Ovaj problem utiče samo na servere koji se koriste kao kontroleri domena i servere međumedijalnih aplikacija koji potvrdjuju identitet upravljačima domena; to ne utiče na klijentske Windows uređaje.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.  

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5014026) biće vam automatski ponuđen. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update

Instaliraj ovu ispravku

Vaћno Instalirajte ovu ispravku na svim upravljačima domena i serverima aplikacija koji potvrde identitet kontrolera domena. Serveri posrednih aplikacija uključuju servere smernica mreže (NPS), RADIUS, Certification Authority (CA) i veb servere. 

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Ne

Pogledajte ostale opcije u nastavku.

Windows Update za preduzeća

Ne

Pogledajte ostale opcije u nastavku.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft krajnje tačke Configuration Manager

Ne

Te ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS potražite u članku WSUS i lokacija kataloga. Uputstva za Upravljanje konfiguracijom potražite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga.

Beleške Kada se ova ispravka instalira, ako ste koristili bilo koje privremeno rešenje ili umanjivanje za ovaj problem, one više nisu potrebne i preporučujemo da ih uklonite. To uključuje uklanjanje ključa registratora (CertificateMappingMethods = 0x1F) dokumentovanog u odeljku ključa registratora SChannelkB5014754. Ne treba ništa da uradite na strani klijenta da biste rešili ovaj problem sa potvrdom identiteta.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5015019.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×