Sadržaj
×

Datum izdanja:

19.3.2019.

Verzija:

Verzija OS 15063.1716

Podsetnik: 12. marta i 9. aprila će biti dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1703. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1703 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home, Pro, Pro for Workstation i IoT Core više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobijaju godinu dana dodatnog servisiranja bez ikakve naknade.

 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešavanje problema sa Microsoft Access 97 bazom podataka koji zaustavlja traženu operaciju kada tabela ili kolona ima prilagođena svojstva.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Buenos Aires, Argentina.

 • Rešavanje problema sa softverom Microsoft Office Visual Basic for Applications koji ne koristi postavke registratora za japansku eru za datume u japanskom formatu. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Kazahstan.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Sao Tome i Principe.

 • Rešavanje problema koji sprečava korisnike da omoguće podršku za gan-nen za japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešavanje problema koji može da spreči prijavu korisnika i da dovede do zaključavanja naloga kada se za pokretanje aplikacija koristi App-V klijent. Problem se javlja jer Kerberos potvrda identiteta otkazuje kada pokuša da dobije informacije o korisniku sa servera imena domena (DNS). Izmenite sledeći ključ registratora:

  • Postavka: UseDcForGetUserInfo

  • Putanja: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\AppV\Shared\

  • Tip: REG_DWORD

  • Vrednost: Podešavanje sledeće DWORD vrednosti na broj koji nije nula će omogućiti rešenje.

 • Rešavanje problema koji sprečava pokretanje aplikacija App-V i generiše grešku „0xc0000225“. Podešavanje sledeće DWORD vrednosti na broj koji nije nula će omogućiti rešenje: „HKLM\Software\ Microsoft \AppV\\MAV\Configuration\MaxAttachWaitTimeInMilliseconds“. Podrazumevana vrednost je nula, maksimalna je 10.000 i ograničava maksimalno vreme čekanja za upravljački program kada dođe do greške. Više informacija potražite u ispravci KB4494206.

 • Rešavanje problema koji sprečava prikazivanje dijaloga akreditiva za potvrdu identiteta kada veb server za preduzeća pokuša da se poveže na internet.

 • Rešavanje problema zbog kog se klijent ili server ponovo pokreće prilikom prijavljivanja pomoću pametne kartice sa savetima za korisničko ime na računar koji se pridružio usluzi Azure Active Directory (AAD) pomoću Usluga udaljene radne površine.

 • Rešavanje problema koji uklanja smernice ALLOWCLSIDS iz XML datoteke smernica prilikom pokretanja pravila Add-SignerRule za Kontrolu aplikacija Windows zaštitnika.

 • Rešavanje problema koji sprečava proveru identiteta korisnika i dovodi do otkazivanja Windows menadžera naloga (WAM) prilikom korišćenja modula pouzdane platforme (TPM).

 • Rešavanje problema koji dovodi do otkazivanja obnavljanja certifikata prilikom korišćenja opcije CERT_RENEWAL_PROP_ID sa interfejsom ICertPropertyRenewal.

 • Rešavanje problema koji može da dovede do greške „Stop 0x133” u NTFS.sys.

 • Rešavanje problema koji kod korisnika koji koriste režim servisiranja za objedinjeni filter pisanja (UWF) dok je omogućen UWF sprečava prijem svih dostupnih Windows ispravki.

 • Rešavanje problema zbog kog interfejs grafičkog uređaja (GDI) DeleteObject() može da dovede do prestanka rada procesa pozivanja kada su oba sledeća uslova ispunjena:

  • Proces pozivanja je WOW64 proces koji upravlja adresama memorije većim od 2 GB.

  • DeleteObject() se poziva uz kontekst uređaja koji je kompatibilan sa kontekstom uređaja za štampanje.

 • Rešava problem da bi se ispunili zahtevi GB18030 certifikata.

 • Odnosi na problem koji sprečava analizatore datuma da pretvaraju buduće i prošle datume (gregorijanski i japanski kalendar) u složenim dokumentima (nekadašnji OLE) u relevantne datume japanske ere. Više informacija potražite u ispravciKB4469068.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke MSXML6 dovodi do prestanka odazivanja aplikacije ako se izbaci izuzetak tokom operacija čvora kao što su appendChild(), insertBefore() i moveNode().

Uređivač smernica grupe može prestati da se odaziva pri uređivanju objekta smernica grupe (GPO) koji sadrži željene opcije smernica grupe (GPP) za postavke programa Internet Explorer 10.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493474.

Nakon instalacije ove ispravke, prilagođene URI šeme za rukovaoce protokola aplikacije možda neće pokrenuti odgovarajuću aplikaciju za lokalni intranet i pouzdane sajtove u programu Internet Explorer.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493436.

Ako omogućite znakove koje je definisao krajnji korisnik (EUDC) po fontu, sistem će prestati da radi i prilikom pokretanja sistema će se pojaviti plavi ekran. Ovo nije uobičajena postavka u regionima van Azije.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493474.

Sve aplikacije (OLE) servera za složene dokumente koje smeštaju ugrađene objekte u Windows metadatoteku (WMF) koristeći PatBlt API mogu nepravilno da prikažu ugrađene objekte.

Na primer, ako nalepite objekat Microsoft Excel radnog lista u Microsoft Word dokument, ćelije će se možda prikazati sa različitom bojom pozadine.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493474.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

 

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4487327). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, otvorite Katalog Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Zaseban paket sa ovom ispravkom možete da preuzmete na veb sajtu Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4489888

Srodne informacije

Hvala vam što ste posetili stranicu istorije ažuriranja za Windows 10, verziju 1703. Više o tome kako da najbolje koristite ove stranice potražite u objavi na blogu.

Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB ispravkama i da bi bile korisnije korisnicima, napravili smo anonimnu anketu u kojoj možete da delite komentare i povratne informacije. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×