Sadržaj
×

Datum izdavanja::

19.10.2021.

Verzija:

OS build 17763.2268

17.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Za pregled verzije Windows 10 1809, pogledajte stranicu istorije ažuriranja. 

 Istaknute stavke

 • Dodaje mnošnja poboljšanja koja nisu bezbednosna. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem sa svojstvomGet uJScript9.dll.

 • Rešava problem sa kioscima "Dodeljeni pristup" koji se konfiguriše Microsoft Edge kao kiosk aplikacija. Ovi kiosci ponekad mogu da ne uspeju ponovo Microsoft Edge ako korisnici zatvore prozor pregledača.

 • Rešava problem kada korišćenje aplikacije V s vremena na vreme uzrokuje pojavljivanje crnih ekrana prilikom prijavljivanje na stranici sa akreditivima.

 • Rešava problem koji uzrokuje Windows u BitLocker oporavak nakon ažuriranja servisa.

 • Rešava problem koji izaziva pretraživanjendeksera.exe da biste zadržili regulatore za bazu podataka za pretraživanje po korisniku na putanji ispod kada se odjavite: "C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Search\Data\Applications\<SID>\" Zbog toga pretraživač.exe prestaje da funkcioniše i kreiraju se duplirana imena profila.

 • Rešava problem koji uzrokuje curenje DnsPsProvider.dll u modulu za curenje unutar WmiPrvSE.exe procesa.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike Windows 10 virtuelne privatne mreže (VPN) da se povežu sa serverima usluge Windows Server 2019 uslužnog i daljinskog pristupa (RRAS).

 • Rešava problem koji sprečava Software-Defined umrežavanje (SDN) virtuelne mašine kada konfigurišete Generic Routing Encapsulaation (GRE) ograničenje VPN propusnog grupa.

 • Rešava problem u integritetu koda koji može da izazove curenje memorije.

 • Poboljšava Microsoft zaštitnik za mogućnost krajnje tačke da identifikuje i presretne ransomver i napredne napade.

 • Rešava problem sa curenjem memorije ulsass.exe kontrolera domena u osnovnom domenu šume koji se javlja kada imate više šuma i više domena u svakoj šumi. Funkcija SID-Name memoriju za curenje kada je zahtev iz drugog domena u šumi i prelazi granice šume.

 • Poboljšava uslugu Windows migracije skladišta servera dodavanjem podrške za migraciju Windows Serveri konfigurisani sa Azure File Syncna mreži u oblaku. Pored toga, ova ispravka rešava više problema i poboljšava pouzdanost. Dodatne informacije potražite u temi Pregled usluge migracije skladišta.

 • Rešava problem sa funkcijom "Virtuelna mašina (VM) balansiranje opterećenja", što zanemaruje domen greške lokacije.

 • Rešava poznati problem koji može da spreči uspešnu instalaciju štampača pomoću Internet Printing Protocol (IPP).

 • Rešava problem koji utiče na prekidanje veze kontrolera mrežnog interfejsa (NIC) i situacije ponovog veze i može da izazove da NICs ostanu u neuspešnom stanju.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows 10 ažuriranje steka za servisiranje - 17763.2262

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509,uređaji sa nekim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalujte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva možete da vidite u temi Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza u programu Windows 10.

 2. Izaberite proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva možete da vidite u Windows 10.

Napomišite Ako poništavanje poništavanja jezičkog paketa ne ublaži problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći jezik:

 1. Idite u aplikaciju Postavke oporavak > oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instaliranja ispravke KB5001342ili novije, usluga "Klaster" možda neće uspeti jer upravljački program klaster mreže nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja PnP upravljačkih programa razreda koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Dodatne informacije o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u temi KB5003571.

Kada instalirate ovu ispravku, Windows za štampanje mogu naići na sledeće greške prilikom povezivanja sa udaljenim štampačem deljenim na Windows štampanju:

 • 0x000006e4 (RPC_S_CANNOT_SUPPORT)

 • 0x0000007c (ERROR_INVALID_LEVEL)

 • 0x00000709 (ERROR_INVALID_PRINTER_NAME)

Napomišite Problemi sa vezom štampača opisani u ovom problemu specifični su za štampanje servera i ne mogu se često posmatrati na uređajima koji su dizajnirani za kućnu upotrebu. Štampanje okruženja na koje ovaj problem utiče češće se nalazi u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5007266.

Nakon instaliranja ove ili novijih ispravki, Microsoft zaštitnik za krajnju tačku možda neće uspeti da se pokrene ili radi na uređajima sa Windows Server Core instalacijom. 

Napomena Ovaj problem ne utiče na Microsoft zaštitnik za krajnju tačku u operativnom sistemu Windows 10.

Ovaj problem je rešen u KB5008218.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije, javlja se problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows 10 Enterprise LTSC 2016 možda neće uspeti da se aktiviraju. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK). 

Napomena Ovo ne utiče na aktiviranje bilo koje druge verzije ili izdanja programa Windows. 

Klijentski uređaji koji pokušavaju da se aktiviraju i na koje ovaj problem utiče mogu da prime grešku „Greška: 0xC004F074“. Usluga licenciranja softvera je prijavila da nije moguće aktivirati računar. Nije moguće kontaktirati Key Management Service (KMS). Dodatne informacije potražite u evidenciji događaja aplikacije.

Stavke evidencije događaja povezane sa aktivacijom još jedan su način koji ukazuje na to da ovaj problem može da utiče na vas. Otvorite stavku Prikazivač događaja na uređaju klijenta koji nije uspeo da se aktivira i idite na stavku Windows evidencije> Aplikacija. Ako vidite samo ID događaja 12288 bez odgovarajućeg ID-a događaja 12289, to znači nešto od sledećeg:

 • KMS klijent nije mogao da stigne do KMS hosta.

 • KMS host nije odgovorio.

 • Klijent nije primio odgovor.

Za više informacija o ovim ID-ovima događaja, pogledajte članak Korisni događaji KMS klijenta – ID događaja 12288 i ID događaja 12289.

Ovaj problem je rešen u KB5009616.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na lokaciju Postavke > Ažuriraj & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update for Business

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Ažuriranjewusa.exe(wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su 5006744 obezbeđeneu ovoj ispravki.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.2262. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×