Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

20.7.2021.

Verzija:

OS build 17763.2090

15.06.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

11.5.21.
PODSETNIK
Windows 10, verzija 1809 je završila uslugu 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Enterprise, Education i IoT Enterprise. Posle 11. maja 2021. ovi uređaji više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Nastavićemo da koristimo sledeća izdanja: Enterprise G, HoloLens i LTSC izdanja za Client, Server i IoT.

11.5.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u aprilu 2021. U izdanju 11. maja 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Dodatne informacije potražite u Microsoft Edge "Nova Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge"u izdanju za Windows 10 za april.

17.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte Windows 10 istorije ažuriranja verzije 1809.

 Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji ne uspe da otkrije da ste povezani sa internetom kada se povežete na virtuelnu privatnu mrežu (VPN).  

 • Ažurira problem koji sprečava rad planova napajanja i režima igre na očekivani način. To rezultuje nižim brzinama okvira i smanjenim performansama tokom igranja iganja.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem zbog kojih 16-bitne aplikacije prestaju da rade kada ih otvorite ako te aplikacije rade na NT virtuelnoj DOS mašini (NTVDM).

 • Rešava problem sa vremenima u telemetriji registratora smernica grupe koji izaziva neuspešnu obradu proširenja smernica grupe.

 • Rešava problem koji može dozvati da proces usluge lokalnog sistema Security Authority Subsystem Service (LSASS) na Active Directory kontrolerima domena prestane da radi u okviru scenarija visokog opterećenja.

 • Rešava problem koji izaziva neuspešno unošenje Algoritma elliptične krive digitalnog potpisa (ECDSA) certifikata uz grešku "0x80090027 NTE_INVALID_PARAMETER". Do ovog problema dolazi kada pouzdani modul platforme (TPM) dobavljač (dobavljač Microsoft software Key Storage) uskladišti ključ.

 • Rešava problem sa događajima nadgledanja 4624 i 5142 koji prikazuju pogrešan predložak događaja kada je holandski jezik prikaza.

 • Rešava problem zbog kojih integritet sistema izaziva curenje memorije.

 • Rešava problem kada indikator statusa mrežnog povezivanja (NCSI) ne otkrije internet vezu kada se povežete sa virtuelnom privatnom mrežom (VPN).

 • Rešava problem sa pouzdanošću koji može dovesti do zaustavljanja greške 0x51 (REGISTRY_ERROR). Do ovog problema može doći kada aplikacije koriste suvišno nepotrebne ključeve registratora.

 • Rešava problem sa uslugom spremnosti aplikacije koji sprečava korisnike da se uspešno prijavljaju.

 • Rešava problem koji sprečava rad moćnih planova i režima igre na očekivani način. To rezultuje nižim brzinama okvira i smanjenim performansama tokom igranja iganja.

 • Rešava retki problem koji može da poništi performanse u aplikacijama koje Gdiplus.dll! GdipMeasureString u jakoj petlji sa novim fontom za svaki poziv. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravki Windows objavljenih dana i posle februara 2021.

 • Rešava problem koji uvek prikazuje uređaje koje RemoteFX USB preusmerava kao "Generički USB uređaj udaljene radne površine" umesto stvarnog imena uređaja.

 • Adresuje memoriju kontrolera memorije kontrolera domena lokalnog autoriteta za bezbednost autoriteta za bezbednost (LSASS) koja je prijavljena u primenama usluge Privileged Access Management (PAM).

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odvraćanje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509,uređaji sa nekim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalujte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva možete da vidite u temi Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza u programu Windows 10.

 2. Izaberite proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva možete da vidite u Windows 10.

Napomišite Ako poništavanje poništavanja jezičkog paketa ne ublaži problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći jezik:

 1. Idite u aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak ovog računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instaliranja ispravke KB5001342ili novije, usluga "Klaster" možda neće uspeti jer upravljački program klaster mreže nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja PnP upravljačkih programa razreda koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Dodatne informacije o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u temi KB5003571.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije, javlja se problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows 10 Enterprise LTSC 2016 možda neće uspeti da se aktiviraju. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK). 

Napomena Ovo ne utiče na aktiviranje bilo koje druge verzije ili izdanja programa Windows. 

Klijentski uređaji koji pokušavaju da se aktiviraju i na koje ovaj problem utiče mogu da prime grešku „Greška: 0xC004F074“. Usluga licenciranja softvera je prijavila da nije moguće aktivirati računar. Nije moguće kontaktirati Key Management Service (KMS). Dodatne informacije potražite u evidenciji događaja aplikacije.

Stavke evidencije događaja povezane sa aktivacijom još jedan su način koji ukazuje na to da ovaj problem može da utiče na vas. Otvorite stavku Prikazivač događaja na uređaju klijenta koji nije uspeo da se aktivira i idite na stavku Windows evidencije> Aplikacija. Ako vidite samo ID događaja 12288 bez odgovarajućeg ID-a događaja 12289, to znači nešto od sledećeg:

 • KMS klijent nije mogao da stigne do KMS hosta.

 • KMS host nije odgovorio.

 • Klijent nije primio odgovor.

Za više informacija o ovim ID-ovima događaja, pogledajte članak Korisni događaji KMS klijenta – ID događaja 12288 i ID događaja 12289.

Ovaj problem je rešen u KB5009616.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU) od 11. maja 2021. (KB5003243)ili najnoviju SSU(KB5004424)pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski ponuđen. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update for Business

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci 

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene 5004308 uovoj ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×