Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

20.9.2022.

Verzija:

OS izdanje 17763.3469

PODSETNIK 20.9.22.
Posle današnjeg dana, 20. septembra 2022. više neće biti opcionalnih, nebezbednosnih izdanja (poznatih kao "C" ili preliminarna izdanja) za 2019 LTSC izdanja i Windows Server 2019. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za izdanja 2019 LTSC i Windows Server 2019.   

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

 Ističe

 • Rešava probleme koji nisu bezbednosni za operativni sistem Windows.

 • Rešava poznati problem koji utiče na zimsko računanje vremena u Čileu. Ovaj problem može da utiče na vreme i datume koji se koriste za sastanke, aplikacije, zadatke, usluge, transakcije i još mnogo toga.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Novi! Podrazumevano isključuje Transport Layer Security (TLS) 1.0 i 1.1 u Microsoft pregledačima i aplikacijama. Više informacija potražite u članku KB5017811.

 • Uvodi Smernice grupe koji omogućava i onemogućaava datoteke Microsoft HTML aplikacija (MSHTA).

 • Rešava problem koji utiče na uslugu App-V klijenta. Usluga cure memoriju kada izbrišete čvorove registratora App-V.

 • Rešava problem koji utiče Windows zaštitnik aplikacije (WDAC). Ona sprečava WDAC da evidentira greške u verifikaciji .NET dinamičkog koda.

 • Rešava problem koji utiče na uređaje koji nisu Windows. Onemogućuje potvrdu verodostojnosti ovih uređaja. Do ovog problema dolazi kada se povežu sa udaljenom radnom površinom zasnovanom na operativnom sistemu Windows i koriste pametnu karticu za potvrdu identiteta.

 • Rešava problem koji utiče na uslugu podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). LSASS može prestati da radi na podređenom kontroloru domena (DC). Do ovoga može doći kada izgubite vezu sa osnovnim DC-om dok tražite ime koje se nalazi u mnogim šumama ili sa bezbednosnim ID-om (SID).

 • Rešava problem koji utiče na cldflt.sys. Greška zaustavljanja se javlja kada se koristi sa uslugom Microsoft OneDrive.

 • Rešava problem koji utiče na statičnu IP adresu mreže. Problem dovodi do nedoslednosti konfiguracije statične IP adrese. Zbog toga NetworkAdapterConfiguration() sporadično ne uspeva.

 • Rešava problem koji može da promeni podrazumevani štampač ako je štampač mrežni štampač.

 • Rešava problem koji utiče na Smernice grupe objekte. Zbog toga sistem može prestati da radi.

 • Rešava problem koji utiče na funkciju FindNextFileNameW( ). Možda procuri memorija.

 • Rešava problem koji utiče na robokopiju. Robocopy ne postavlja datoteku na odgovarajuće vreme izmene kada se koristi opcija /IS .

 • Rešava problem koji utiče na LanmanWorkstation uslugu. Kada postavite mrežni disk, usluga cure memoriju.

 • Rešava poznati problem koji utiče na zimsko računanje vremena u Čileu. Ovaj problem može da utiče na vreme i datume koji se koriste za sastanke, aplikacije, zadatke, usluge, transakcije i još mnogo toga.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.3460

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Nakon instaliranja ove ispravke, kopije datoteka pomoću Željenih postavki smernica grupe možda neće uspeti ili mogu da kreiraju prazne prečice ili datoteke pomoću 0 (nula) bajta. Poznati objekti Smernice grupe povezani su sa datotekama i prečicama u članku Konfiguracija korisnika >Željene postavke > Postavke operativnog sistema Windows u uređivaču smernica grupe.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5018419. Instalacija ove ispravke sprečava i rešava ovaj problem, ali ako je bilo koje privremeno rešenje korišćeno za umanjivanje ovog problema, moraćete da se vratite na prvobitnu konfiguraciju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5017379.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.3460.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×