Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja:21. jul 2020.

Verzija: .NET Framework 3.5 i 4.8

Ispravka od 21. jula 2020. za Windows 10 verziju 1903 i Windows Server 1903 RTM i Windows 10, verzije 1909 i Windows Server, verzija 1909 uključuje kumulativna poboljšanja pouzdanosti u .NET 3.5 i 4.8. Preporučujemo da primenite ovu ispravku kao deo redovnih rutina održavanja. Pre nego što instalirate ovu ispravku, pogledajte odeljke Preduslovi i Zahtevi za ponovno pokretanje.

Poboljšanja kvaliteta i pouzdanosti

CLR1

- Promenom .NET Framework 4.8 regresiranih određenih EnterpriseServices scenarija gde se objekat apartmana sa jednom niti može tretirati kao stan sa više niti i dovesti do kvara na blokiranju. Ova promena sada ispravno identifikuje objekte stana sa jednom niti kao takve i izbegava ovaj propust.

- Rešava problem u sklopovima sa podacima IBC profila koji uzrokuju pad procesa Ngen radnika i povratak na potpune izvorne slike.

- Rešava retke padove do kojih može doći tokom isporuke prekida konca.

Sql

- SqlBulkCopy.WriteToServer može dovesti do neuspeha transakcija u SQL tabelama u memoriji. Klijent može videti izuzetak sa porukom "Isteklo je vreme izvršavanja. Period vremenskog perioda je neizostao pre završetka operacije ili se server ne odaziva." SqlBulkCopy.WriteToServer je nakon slanja podataka sql serveru poslao simbol pažnje (poruka o otkazivanju) , što je dovelo do prekida transakcije za tabele u memoriji.

ASP.NET

- Koristite hashe usaglašene sa FIPS-om ASP.Net telemetrijskim podacima.

- Rešen je problem zbog kojeg "Neodređeno" nije bila dozvoljena vrednost u konfiguraciji za atribut 'cookieSameSite' obrazaca za potvrdu identiteta i sekcije za konfiguraciju stanja sesije.

Wpf2

- Rešava problem kada je provera pravopisa omogućena u WPF okviru za tekst ili RichTextBox, reči kao što su "itd.", "npr." su pogrešno identifikovane kao pravopisne greške.

- Rešava problem kada neke Per-Monitor Aware WPF aplikacije koje se pokreću na .NET 4.8 povremeno mogu naići na pad sa izuzetkomSystem.ComponentModel.Win32Exception.

- Rešava problem kada textBlock reflows (donosi različite odluke o prekidu reda) tokom rendera i hit-testa, naspram tokom mere. Simptomi uključuju tekst koji nedostaje, a FailFast pada tokom programske obrade teksta.

- Rešava problem sa otkazivanjem niti za prikaz izazvanom isključivanje cilja na pogrešnoj niti.

- Rešava problem sa vešanjem dok pomera TreeView čije drvo nije ujednačeno, u smislu da s obzirom na to da nodova deca upravljaju podstanicima čije su veličine sasvim različite.

- Rešava problem sa padom do kojeg može doći prilikom zatvaranja saveta za alatke koji je ponovo zatvoren korisničkim kodom.

- Kada HwndHost napusti vizuelno stablo, stvara se trag steka. Ovo je skupo, i obično nepotrebno. Logika se sada menja da bi se kreirao praćenje steka samo kada dođe do anomalnog stanja.

- Rešava curenje memorije u System.Speech.SpeechSynthesizer.

- Komanda DataGrid's Copy baca izuzetak ako je sistemska ostava zaključana drugim procesom. Ovo pada, jer na steku obično ne postoji kôd aplikacije koji bi uhvatio izuzetak. Ponašanje TextBox-a (i drugih aplikacija kao što su Notepad, Word, browsers) u ovoj situaciji je nečujno propasti - ništa se ne kopira u ostavu, ali nema izuzetka. WPF aplikacija sada može dati saglasnost za ovo ponašanje postavljanjem <appSettings> <add key="ShouldThrowOnDataGridCopyOrCutFailure" value="false"/> </appSettings>u svojoj app.config datoteci.

- Rešen je problem u konstruisanju internog modela za Fiksni Veb dokument. Neki tekst se pojavljivao pogrešnim redosledom u svrhu uređivanja operacija kao što su selekcija i kopiranje/lepenje.

WCF3

- Kada koristite UPN Windows korisničko ime sa formatom sličnim username@dns.domenu u svojstvu korisničkog imena networkCredential kada koristite NetTcpBinding ili NetNamedPipeBinding, WCF bi nepravilno podelio korisničko ime i dns.domen stavljajući ih u svojstva korisničkog imena i domena. Ovo je u nekim slučajevima nevažeće i rezultiralo bi neuspehom potvrde identiteta. Ova ispravka uklanja izmenu akreditiva prilikom korišćenja UPN korisničkog imena. Izmena se može ponovo omogućiti postavljanjem ispravke za AppSetting "wcf:enableLegacyUpnUsernameFix" na vrednost true.

Neto biblioteke

- Rešava curenje memorije u httpListeneru.

Winforms

- Rešava problem sa dataGridView stanjemreadOnlyaccessibility: narator i drugi pristupačni alat u skladu sa tim najavljuje status ćelije samo za čitanje.

- Rešava regresiju u programu .NET Framework 4.8 kada aplikacije koje koriste tip ćelije DataGridView ComboBox i kada se opredele za pristupačnost nivoa 3, mogu doći do povremenih padova tokom uređivanja ćelije.

- Rešava problem u Kôdu za verifikaciju klika RFC3161.

Winforms poboljšanja pristupačnosti

U ovom izdanju dodajemo nova poboljšanja pristupačnosti na koja vaša aplikacija može dati saglasnost. Ove promene su podrazumevano onemogućene. Aplikacije koje daju saglasnost za funkcije pristupačnosti uvedene u .NET 4.8 i ranijim verzijama, mogu da dodaju sledeći prekidač za kompatibilnost u konfig datoteku aplikacije:

"Switch.UseLegacyAccessibilityFeatures.4=false"

Konkretno, ako je aplikacija usmerena na .NET 4.8, dodajte sledeći odeljak AppContextSwitchOverrides :

<?xml version="1.0" encoding+"utf-8" ?> <configuration> <startup> <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Versionv4.8"/> </startup> <runtime> <!-- AppContextSwitchOverrides value attribute is in the form of key1=true|false;key2=true|false --> <AppContextSwitchOverrides value="Switch.UseLegacyAccessibilityFeatures.4=false" /> </runtime> </configuration>

Ako aplikacija cilja raniju verziju okvira i daje saglasnost u prethodno objavljene skupove funkcija pristupačnosti, dodajte jednu "Switch.UseLegacyAccessibilityFeatures.4=false" prebacivanje na postojeći AppContextSwitchOverrides Odeljku:

<?xml version="1.0" encoding+"utf-8" ?> <configuration> <startup> <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Versionv4.7"/> </startup> <runtime> <!-- AppContextSwitchOverrides value attribute is in the form of key1=true|false;key2=true|false --> <AppContextSwitchOverrides value="Switch.UseLegacyAccessibilityFeatures=false|Switch.UseLegacyAccessibilityFeatures.2=false|Switch.UseLegacyAccessibilityFeatures.3=false|Switch.UseLegacyAccessibilityFeatures.4=false"/> </runtime> </configuration>

Winforms poboljšanja pristupačnosti uključena u ovo izdanje su:

- Rešava problem sa najavljivanjem PropertyGrid kontrolnih stavki i kategorija proširenog/skupljenog stanja od strane čitača ekrana.

- Ažurirani su pristupačni obrasci kontrole property grid-a i njenih unutrašnjih elemenata.

- Ažurirana su pristupačna imena unutrašnjih elemenata kontrole property grid-a da bi se to ispravno najavilo čitačem ekrana.

- Adrese povezanih pravougaonika dostupna svojstvima za PropertyGridView kontrole

- Omogućava čitačima ekrana da pravilno najave DataGridView ComboBox ćeliju proširenog/skupljenog stanja.

1 Uobičajeno izvršavanje jezika (CLR) 2 Windows Presentation Foundation (WPF) 3 Windows fondacija za komunikaciju

Poznati problemi u ovoj ispravci

Windows Presentation Framework (WPF) aplikacije koje koriste dva ili više HostVisual elemenata koji pripadaju zajedničkoj niti, gde se od oba HostVisual elementa traži da prekinu vezu sa svojim vizuelnim ciljem otprilike u isto vreme, pošta ne uspe sa sledećom greškom:

Tip izuzetka: System.COMException Имејл: UCEERR_RENDERTHREADFAILURE (HRESULT 0x88980406) Callstack: top frame is System.Windows.Media.Composition.DUCE+Channel.SyncFlush()

Rešenja

Problematičnu ispravku možete onemogućiti postavljanjem prekidača AppContext "Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread" na tačno, koristeći jedan od metoda opisanih ovde.  Ovo izlaže aplikaciju originalnom bagu, tako da bi trebalo da uklonite prekidač kada ispravka bude objavljena putem predstojeće ispravke.

Zaobilazno rešenje 1

• Dodajte sledeću stavku u datoteku app.config da biste onemogućili problematičnu ispravku u jednoj aplikaciji.

<runtime>     <AppContextSwitchOverrides value="Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread=true"/> </runtime>

Imajte na kraju da ako konfiguracija aplikacije već ima stavku za <AppContextSwitchOverrides>, potrebno je da dodate novu postavku unutar te stavke, odvojenu od drugih prekidača tačkom i zarezom:

   <AppContextSwitchOverrides value="Switch.SomeOtherSwitch=true; Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread=true"/>

Zaobilazno rešenje 2

• Primenite sledeći potključ registratora da biste onemogućili problematičnu ispravku za sve WPF aplikacije na računaru.  Upozorenje Do ozbiljnih problema može doći ako nepravilno izmenite registrator pomoću alatke "Uređivač registratora" ili pomoću drugog metoda. Ovi problemi mogu zahtevati ponovnu instalaciju operativnog sistema. Microsoft ne može da garantuje da ovi problemi mogu da se reše. Izmenite registrator na sopstveni rizik.

Lokacija: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\. NETFramework\AppContext\ Naziv: Switch.System.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread Tip: niska Vrednost: tačno

Imajte na kraju da na 64-bitne operativne sisteme takođe treba da primenite potključ registratora sa istim imenom, tipom i vrednošću na lokaciji: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\. NETFramework\AppContext\

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte ispravke za .NET Framework 3.5 i 4.8 za Windows 10 verziju 1903 i Windows Server 1903 RTM i Windows 10, verziju 1909 i Windows Server, verziju 1909 KB4580980.

 

Nabavljanje i instaliranje ispravke

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite na settings > Update & Security > Windows Update, a zatim izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, posetite Web lokaciju Microsoft Update Catalog.

Usluge ažuriranja Windows servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Više instrukcija potražite u Microsoft Update katalogu.

 

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su navedene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku.

Preduslovi

Da biste primenili ovu ispravku, morate imati instaliran .NET Framework 3.5 ili 4.8.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Nakon primene ove ispravke morate ponovo pokrenuti računar ako se koriste neke datoteke na koje se to odnosi. Preporučujemo da izađete iz svih aplikacija zasnovanih na .NET Framework-u pre nego što primenite ovu ispravku.

Nabavljanje pomoći i podrške za ovu ispravku

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×