21.07.2020-KB4562902 Pregled kumulativne ispravke za .NET Framework 3.5 i 4.7.2 za Windows 10 verziju 1809 i Windows Server 2019

Datum izdavanja:21.07.2020.

Verzija: .NET Framework 3.5 i 4.7.2

Ispravka za Windows 10 verzije 1809 i Windows Server 2019 uključuje kumulativna poboljšanja pouzdanosti u .NET 3.5 i 4.7.2. Preporučujemo da primenite ovu ispravku kao deo redovnih rutina održavanja. Pre nego što instalirate ovu ispravku, pogledajte odeljak preduslova i ponovnogpokretanja zahteva.

Poboljšanja kvaliteta i pouzdanosti

CLR1

- Rešava retke nesreće koje mogu da se dese tokom prekida isporuke niti.

ASP.NET

- Koristite hashe u saglasnosti sa FIPS-om u ASP.Net telemetrijske podatke.

- Rešava problem zbog koji "Neodređeno" nije bila dozvoljena vrednost u konfigu za atribut "cookieSameSite" za odeljak za potvrdu identiteta obrazaca i konfiguraciju stanja sesije.

- Rešava problem zbog koje prvi zahtevi za hladnu lokaciju ponekad vraćaju grešku u konfiguraciji servera sa system.Web.DirectoryMonitor.AddFileMonitor().

Wpf2

- Rešava problem zbog čega se TextBlock pretoci (donosi različite odluke o prekidu reda) tokom prikazi i hit-testa, u odnosu na merenje. Simptomi uključuju nestali tekst, a neuspešni padovi tokom programske obrade teksta.

- Председник Србије Јерђе Рих је 2017.

- Obraća se vešanju dok pomera drvo koje nije ujednačeno, u smislu da deca čvora upravljaju podovima čije su veličine sasvim različite.

- DataGrid komanda kopira izuzetak ako je sistemska ostava zaključana drugim procesom. Ovo se dešava, jer obično ne postoji kôd aplikacije na nizu da bi se uhvatio izuzetak. Ponašanje okvira za tekst (i drugih aplikacija kao što su Beležnica, Word, pregledači) u ovoj situaciji ne uspeva tiho - ništa se ne kopira u ostavu, ali nema izuzetka. WPF aplikacija sada može da se opredeli za ovo ponašanje postavljanjem <appSettings> <add key="ShouldThrowOnDataGridCopyOrCutFailure" value="false"/> </appSettings>in its app.config file.

- Govori o načinu na koji se neanimira tekst sa TextRenderingMode="ClearType" i TextFormattingMode="Ideal" . Sada koristi simetrični algoritam protiv pseudonima, koji daje bolje vizuelne rezultate za tekst sa finim potezima (uobičajenim na dalekoistočnim jezicima, arapskim, hebrejskim i fontovima dizajniranim specijalno za simetrično anti-pseudonimiranje).

- Rešava do pada koji može da se dogodi prilikom zatvaranja saveta za alatke koji je ponovo zatvoren korisničkim kodom.

- Obraća se curenju memorije u sistemu.Govor.SpeechSynthesizer.

- Rešava probleme u izradi internog modela fiksnogPage dokumenta. Neki tekst se pojavljivao pogrešnim redosledom u svrhu uređivanja operacija kao što su izbor i kopiranje/lepenje.

Neto biblioteke

- Председник Србије Александар Вучић р

1 Vreme izostalog jezika (CLR) 2 Windows presentation Foundation (WPF)

Poznati problemi u ovoj ispravci

Windows Presentation Framework (WPF) aplikacije koje koriste dva ili više HostVisual elemenata koji pripadaju zajedničkoj niti, gde se od hostVisual elemenata traži da se u približno isto vreme isključe iz vizuelnog cilja, pošta ne uspeva sa sledećom greškom:

Tip izuzetka: System.COMException Poruka: UCEERR_RENDERTHREADFAILURE (HRESULT 0x88980406) Callstack: gornji okvir je System.Windows.Media.Composition.DUCE+Channel.SyncFlush()

Rešenja

Problematičnu ispravku možete onemogućite postavljanjem prekidača AppContext "Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread" na tačno, koristeći jedan od metoda opisanih ovde.  Ovo izlaže aplikaciju originalnoj grešku, tako da bi trebalo da uklonite prekidač kada se ispravka objavi putem predstojeće ispravke.

Rešenje oko 1

• Dodajte sledeću stavku u datoteku app.config da biste onemogućivali problematičnu ispravku u jednoj aplikaciji.

<runtime>     <AppContextSwitchOverrides value="Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread=true"/> </runtime>

Imajte na umu da ako konfiguracija aplikacije već ima stavku za <AppContextSwitchOverrides>, potrebno je da dodate novu postavku unutar te stavke, razdvojenu od drugih prekidača tačkom i zarezom:

   <AppContextSwitchOverrides value="Switch.SomeOtherSwitch=true; Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread=true"/>

Rešenje oko 2

• Primenite sledeći potključ registratora da biste onemogućili problematičnu ispravku za sve WPF aplikacije na računaru.  Upozorenje Do ozbiljnih problema može doći ako nepravilno izmenite registrator pomoću uređivača registratora ili pomoću drugog metoda. Ovi problemi mogu zahtevati da ponovo instalirate operativni sistem. Microsoft ne može da garantuje da se ovi problemi mogu rešiti. Izmenite registrator na sopstveni rizik.

Lokacija: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\. NETFramework\AppContext\ Naziv: Switch.System.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread Tip: niska Vrednost: tačno

Imajte na umu da na 64-bitnim operativnim sistemima takođe treba da primenite potključ registratora sa istim imenom, tipom i vrednošću na lokaciji: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\. NETFramework\AppContext\

Rešenje

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.  

 

Dodatne informacije o ovoj ispravci

Sledeći članci sadrže dodatne informacije o ovoj ispravki u odnosu na pojedinačne verzije proizvoda.

  • 4567327Opis pregleda kumulativnih ispravki za .NET Framework 3.5, 4.7.2 i 4.8 za Windows 10 verziju 1809 i Windows Server 2019 (KB4567327)

Nabavljanje i instaliranje ispravke

Instaliraj ovu ispravku

Kanal za oslobađanje

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite na stavke Postavke > Update & Security > Windows Update, a zatim izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, posetite Veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Usluge ažuriranja Windows servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete ručno u WSUS. Pogledajte Microsoft Update katalog za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene ovom ispravku preuzmite informacije o datoteci radi kumulativne ispravke.

Preduslovi

Da biste primenili ovu ispravku, morate imati instaliran .NET Framework 3.5 ili 4.7.2.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Morate ponovo pokrenuti računar nakon što primenite ovu ispravku ako se koriste neke od pogođenih datoteka. Preporučujemo da izađete iz svih aplikacija zasnovanih na .NET Framework-u pre nego što primenite ovu ispravku.

Kako da dobijete pomoć i podršku za ovu ispravku

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×