Datum izdavanja:21. jul 2020.

Verzija: .NET Framework 3.5 i 4.7.2

Ispravka za 21. jul 2020. godine za Windows 10 verziju 1809 i Windows Server 2019 uključuje kumulativna poboljšanja pouzdanosti u .NET 3.5 i 4.7.2. Preporučujemo da primenite ovu ispravku kao deo redovnih rutina održavanja. Pre nego što instalirate ovu ispravku, pogledajte odeljke Preduslovi i Zahtevi za ponovno pokretanje.

Poboljšanja kvaliteta i pouzdanosti

CLR1

- Rešava retke padove do kojih može doći tokom isporuke prekida konca.

ASP.NET

- Koristite hashe usaglašene sa FIPS-om ASP.Net telemetrijskim podacima.

- Rešen je problem zbog kojeg "Neodređeno" nije bila dozvoljena vrednost u konfiguraciji za atribut 'cookieSameSite' obrazaca za potvrdu identiteta i sekcije za konfiguraciju stanja sesije.

- Rešen je problem zbog kojeg prvi zahtevi hladnoj lokaciji ponekad vraćaju grešku u konfiguraciji servera sa sajta System.Web.DirectoryMonitor.AddFileMonitor().

Wpf2

- Rešava problem kada textBlock reflows (donosi različite odluke o prekidu reda) tokom rendera i hit-testa, naspram tokom mere. Simptomi uključuju tekst koji nedostaje, a FailFast pada tokom programske obrade teksta.

- Rešava grešku niti za prikaz izazvanu hostVisual isključivanje cilja na pogrešnu nit.

- Obraća se na začeću dok pomera TreeView čije drvo nije ujednačeno, u smislu da imajući u vidu da nodeova deca vladaju podstanicima čije su veličine sasvim različite.

- Komanda DataGrid's Copy baca izuzetak ako je sistemska ostava zaključana drugim procesom. Ovo pada, jer na steku obično ne postoji kôd aplikacije koji bi uhvatio izuzetak. Ponašanje TextBox-a (i drugih aplikacija kao što su Notepad, Word, browsers) u ovoj situaciji je nečujno propasti - ništa se ne kopira u ostavu, ali nema izuzetka. WPF aplikacija sada može dati saglasnost za ovo ponašanje postavljanjem <appSettings> <add key="ShouldThrowOnDataGridCopyOrCutFailure" value="false"/> </appSettings>u svojoj app.config datoteci.

- Rešava način na koji se ne-animirani tekst sa textRenderingMode="ClearType" i TextFormattingMode="Ideale" crta. Sada koristi simetrični algoritam protiv pseudonima, koji daje bolje vizuelne rezultate za tekst sa finim potezima (uobičajenim na jezicima Dalekog istoka, arapskim, hebrejskim i fontovima dizajniranim specijalno za simetrične anti-pseudonime).

- Rešava pad koji može da se dogodi prilikom zatvaranja saveta za alatke koji je ponovo zatvoren korisničkim kodom.

- Rešava curenje memorije u System.Speech.SpeechSynthesizer.

- Rešava probleme u konstruisanju internog modela za Fiksni Veb dokument. Neki tekst se pojavljivao pogrešnim redosledom u svrhu uređivanja operacija kao što su selekcija i kopiranje/lepenje.

Neto biblioteke

- Rešava curenje memorije u httpListeneru.

1 Uobičajeno izvršavanje jezika (CLR) 2 Windows Presentation Foundation (WPF)

Poznati problemi u ovoj ispravci

Windows Presentation Framework (WPF) aplikacije koje koriste dva ili više HostVisual elemenata koji pripadaju zajedničkoj niti, gde se od oba HostVisual elementa traži da prekinu vezu sa svojim vizuelnim ciljem otprilike u isto vreme, pošta ne uspe sa sledećom greškom:

Tip izuzetka: System.COMException Имејл: UCEERR_RENDERTHREADFAILURE (HRESULT 0x88980406) Callstack: top frame is System.Windows.Media.Composition.DUCE+Channel.SyncFlush()

Rešenja

Problematičnu ispravku možete onemogućiti postavljanjem prekidača AppContext "Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread" na tačno, koristeći jedan od metoda opisanih ovde.  Ovo izlaže aplikaciju originalnom bagu, tako da bi trebalo da uklonite prekidač kada ispravka bude objavljena putem predstojeće ispravke.

Zaobilazno rešenje 1

• Dodajte sledeću stavku u datoteku app.config da biste onemogućili problematičnu ispravku u jednoj aplikaciji.

<runtime>     <AppContextSwitchOverrides value="Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread=true"/> </runtime>

Imajte na kraju da ako konfiguracija aplikacije već ima stavku za <AppContextSwitchOverrides>, potrebno je da dodate novu postavku unutar te stavke, odvojenu od drugih prekidača tačkom i zarezom:

   <AppContextSwitchOverrides value="Switch.SomeOtherSwitch=true; Switch.System.Windows.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread=true"/>

Zaobilazno rešenje 2

• Primenite sledeći potključ registratora da biste onemogućili problematičnu ispravku za sve WPF aplikacije na računaru.  Upozorenje Do ozbiljnih problema može doći ako nepravilno izmenite registrator pomoću alatke "Uređivač registratora" ili pomoću drugog metoda. Ovi problemi mogu zahtevati ponovnu instalaciju operativnog sistema. Microsoft ne može da garantuje da ovi problemi mogu da se reše. Izmenite registrator na sopstveni rizik.

Lokacija: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\. NETFramework\AppContext\ Naziv: Switch.System.Media.HostVisual.DisconnectsOnWrongThread Tip: niska Vrednost: tačno

Imajte na kraju da na 64-bitne operativne sisteme takođe treba da primenite potključ registratora sa istim imenom, tipom i vrednošću na lokaciji: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\. NETFramework\AppContext\

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte ispravku za .NET Framework 3.5 i 4.7.2 za Windows 10 verziju 1809 i Windows Server 2019 KB4580422.

 

Dodatne informacije o ovoj ispravci

Sledeći članci sadrže dodatne informacije o ovoj ispravci u vezi sa pojedinačnim verzijama proizvoda.

  • 4567327Opis pregleda kumulativnih ispravki za .NET Framework 3.5, 4.7.2 i 4.8 za Windows 10 verziju 1809 i Windows Server 2019 (KB4567327)

Nabavljanje i instaliranje ispravke

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite na settings > Update & Security > Windows Update, a zatim izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, posetite Web lokaciju Microsoft Update Catalog.

Usluge ažuriranja Windows servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Više instrukcija potražite u Microsoft Update katalogu.

 

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su navedene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku.

Preduslovi

Da biste primenili ovu ispravku, morate imati instaliran .NET Framework 3.5 ili 4.7.2.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Nakon primene ove ispravke morate ponovo pokrenuti računar ako se koriste neke datoteke na koje se to odnosi. Preporučujemo da izađete iz svih aplikacija zasnovanih na .NET Framework-u pre nego što primenite ovu ispravku.

Nabavljanje pomoći i podrške za ovu ispravku

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×