21. april 2020 – KB4550944 (verzija operativnog sistema 17134.1456)

Datum izdavanja::

Verzija:

21.4.2020.

Verzija operativnog sistema 17134.1456

VAŽNO Procenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo da ovo utiče na naše klijente. Reagujući na ove izazove, postavljamo prioritet fokusa na bezbednosne ispravke. Počevši od maja 2020. pauziramo sva opcionalna izdanja koja nisu vezana za bezbednost (C i D ispravke) za sve podržane verzije Windows klijentskih i serverskih proizvoda (Windows 10, verzija 1909 pa do sistema Windows Server 2008 SP2).

Mesečne bezbednosne ispravke nisu promenjene (B izdanje – utorak za ispravke); one će se nastaviti po planu da bi se obezbedio kontinuitet poslovanja i da bi naši klijenti ostali zaštićeni i produktivni.

Servisiranje operativnog sistema Windows 10, u verziji 1803 (ispravka iz aprila 2018), za izdanja Home i Pro, je obustavljeno. Za Windows 10 uređaje koji su obustavili servisiranje ili će biti obustavljeno za nekoliko meseci, Windows Update će automatski inicirati funkcionalnu ispravku (kod korisnika koji imaju mogućnost da odaberu vreme koje im odgovara). Na taj način ovi uređaji dobijaju podršku i mesečne ispravke koje su važne za bezbednost uređaja i ispravnost ekosistema.

Istaknute stavke

 • Ažuriranje problema sa nalepljivanjem kombinovanog sadržaja slika i teksta iz programa Microsoft Word u pregledač Internet Explorer.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji se pojavljuje kada nezavisna aplikacija učita sakrivene kartice u Internet opcije.

 • Rešavanje problema sa nalepljivanjem kombinovanog sadržaja slika i teksta iz programa Microsoft Word u pregledač Internet Explorer.

 • Rešava problem koji onemogućuje pravilno prepoznavanje prvog, ključnog poteza mastilom u ćeliji DataGridView.

 • Rešavanje problema koji dovodi do greške u uslužnom programu logman.exe. Greška glasi: „Potreban je korisnički nalog da bi se izvršila svojstva trenutnog skupa kolektora podataka.“

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da postavljaju REG_EXPAND_SZ ključeve u nekim automatizovanim scenarijima.

 • Rešava problem koji dovodi do curenja memorije u procesu LsaIso.exe kada se server nalazi pod velikim opterećenjem potvrde identiteta, a Credential Guard je omogućen.

 • Rešava problem sa pokretanjem procesa klist.exe koji dovodi do prestanka rada procesa lsass.exe i generiše grešku o prekršaju u pristupu (0xC0000005).

 • Rešava problem sa objedinjavanjem smernica za Application Control Windows zaštitnika koje ponekad generiše grešku duplikata ID-a pravila i dovodi do neuspeha PowerShell komande Merge-CIPolicy.

 • Rešava problem koji sprečava da se aplikacije pokreću u usluzi Azure Active Directory okruženje od dobijanja obaveštenja o promeni naloga. Do toga dolazi kada koristite Menadžer naloga na mreži (WAM) i API WebAccountMonitor.

 • Rešava problem sa prikazom CPU učestalosti menadžera zadataka koji se zaključava na osnovnu učestalost na uređajima koji su opremljeni određenim CPU-ovima.

 • Rešavanje problema koji sprečava Microsoft Internet Information Services (IIS) alatke za upravljanje, kao što je IIS Manager, da upravljaju aplikacijom ASP.NET koja je konfigurisala postavke kolačića SameSite u datoteciweb.config.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada pokušate da se prijavite u Windows tokom režima oporavka. Pojavljuje se greška „Nijedan administratorski nalog nije dostupan na ovoj mašini“.

 • Rešava problem koji vas sprečava da uklonite neke lokalne korisnike iz lokalnih ugrađenih grupa. Na primer, ne možete da uklonite korisnika „Gost“ iz lokalne grupe „Gosti“.

 • Rešava problem koji sprečava instaliranje određenih aplikacija ako su objavljene pomoću objekta Smernica grupe.

 • Rešava problem koji uzrokuje da Microsoft Edge prestane sa radom ako pokušate da koristite funkcionalnost nalepiti na veb stranicama kada se onemoguće funkcionalnosti iseci i nalepiti koristeći smernice i kada je Application Guard Windows zaštitnika aktivan.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Microsoft trenutno nije upoznat ni sa jednim problemom u ovoj ispravci.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4540724) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.  

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U delu Dostupne su opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za instaliranje i ažuriranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4550944

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×