21. april 2020. – KB4550945 (OS verzije 18362.815 i 18363.815)

Datum izdavanja::

Verzija:

21.4.2020.

1903-OS verzija 18362.815 i 1909-OS verzija 18363.815

VAŽNO Ocenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo da ovo utiče na naše klijente. Reagujući na ove izazove, postavljamo prioritet fokusa na bezbednosne ispravke. Počevši od maja 2020, pauzujemo sva opcionalna bez bezbednosnih izdanja (C i D ispravki) za sve podržane verzije Windows klijenta i proizvoda servera (Windows 10, verzija 1909 u usluzi za Windows Server 2008 SP2).

Ne postoji promena mesečno bezbednosnih ispravki (B izdanje – ispravka u utorak); Oni će nastaviti da obezbeđuju kontinuitet poslovanja i da naši klijenti budu zaštićeni i produktivni.

Šta je novo u verzijama 1909 i 1903 operativnog sistema Windows 10, napomene uz izdanje

Windows 10 u verzijama 1903 i 1909 ima zajednički osnovni operativni sistem i identičan skup sistemskih datoteka. Kao rezultat toga, nove funkcije u sistemu Windows 10 u verziji 1909 su bile uključene u nedavnu mesečnu kvalitativnu ispravku za Windows 10 u verziji 1903 (objavljeno 8. oktobra 2019), ali su trenutno u neaktivnom stanju. Ove nove funkcije ostaće uspavane dok ne budu uključene pomoću paketaza programski dodatak, koji predstavlja malo, brzog za instaliranje "master prekidača" koji jednostavno aktivira Windows 10, verziju 1909 funkcije.

Kako bi se videla ova promena, napomene uz izdanje sistema Windows 10 u verziji 1903 i Windows 10 u verziji 1909 će deliti stranicu istorije ažuriranja. Svaka stranica izdanja će sadržati listu rešenih problema za verzije 1903 i 1909. Imajte na umu da će verzija 1909 uvek sadržati ispravke za 1903; verzija 1903, međutim, neće sadržati ispravke za 1909. Na ovoj stranici će vam biti navedeni brojevi podverzija za verzije 1909 i 1903, tako da će podršci biti lakše da vam pomogne ako naiđete na probleme.

Za više detalja o paketu za omogućavanje i načinu preuzimanja ispravke za funkciju, pogledajte blog Mogućnosti isporuke za sistem Windows 10 u verziji 1909.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične ispravke, bezbednosne ispravke, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

Istaknute ispravke

 • Ažurira problem koji dovodi do sprečavanja otvaranja određenih aplikacija nakon što nadogradite sa prethodne verzije operativnog sistema Windows, a pojavljuje se poruka o grešci loše slike.

 • Ažurira problem koji isključuje obaveštenja za uređaje koji koriste virtuelnu privatnu mrežu (VPN) na mobilnoj mreži.

 • Ažurira problem koji sprečava da ponovo nastavite Microsoft Xbox igricu na Windows uređaju nakon nadogradnje sa prethodne verzije operativnog sistema Windows.

 • Ažurira problem koji uzrokuje da okvir za tekst koji sadrži više redova teksta prestane da se odaziva u određenim scenarijima.

 • Ažurira problem koji generiše neočekivana obaveštenja kada promenite podrazumevane postavke aplikacije.

 • Ažurira problem koji dovodi do prestanka odazivanja web lokacije Windows Update kada proveravate da li postoje ispravke.

 • Ažurira problem pri kom ne može da se odštampa sadržaj koji je izvan margina dokumenta.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ovo izdanje sadrži sva poboljšanja iz verzije 1903 operativnog sistema Windows 10.

 • Nema dodatnih dokumentovanih problema u ovom izdanju.

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji dovodi do sprečavanja otvaranja određenih aplikacija nakon što nadogradite sa prethodne verzije operativnog sistema Windows, i pojavljuje se dijalog o izuzetku loše slike.

 • Rešava problem koji isključuje obaveštenja za uređaje koji koriste virtuelnu privatnu mrežu (VPN) na mobilnoj mreži.

 • Rešava problem koji sprečava da ponovo nastavite Microsoft Xbox igricu na Windows uređaju nakon nadogradnje sa prethodne verzije operativnog sistema Windows.

 • Rešava problem koji uzrokuje da okvir koji sadrži više redova teksta prestane da se odaziva u određenim scenarijima.

 • Rešava problem koji sprečava da se tastatura na ekranu osetljivom na dodir pojavljuje u toku prijavljivanja kada se korisniku zatraži lozinka.

 • Rešava problem koji sprečava da se tastatura na ekranu osetljivom na dodir otvori u univerzalnoj Windows platformi (UWP) kada su USB uređaji povezani.

 • Rešava problem koji prikazuje neispravna svojstva fascikle u istraživaču datoteka kada je putanja duža od MAX_PATH.

 • Rešava problem koji sprečava da se prikaže tačna slika zaključanog ekrana kada je sve od navedenog istinito:

 • Rešava problem koji generiše neočekivana obaveštenja koja su povezana sa promenom podrazumevanih postavki aplikacije.

 • Rešava problem koji uzrokuje da ekran prijavljivanja bude mutan.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka odazivanja web lokacije Windows Update kada proveravate da li postoje ispravke.

 • Rešava problem koji sprečava da se otvori stranica Opcije prijavljivanja pomoću postavki za ms: signinoptions-launchfingerprintenrollment Uniform Resource Identifier (URI).

 • Rešava problem sa postavkama Bluetooth propisa grupe na Microsoft Surface Pro X uređajima.

 • Rešava problem koji uzrokuje KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139) grešku zaustavljanja kada se Windows nastavi iz stanja spavanja i uključi određene Bluetooth slušalice.

 • Rešava problem pouzdanosti u WDF01000.sys.

 • Rešava problem koji dovodi do greške u uslužnom programu logman.exe. Greška je "dužan je da bude dužan da izvrši trenutna Svojstva kolekcije podataka".

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da postavljaju REG_EXPAND_SZ ključeve u nekim automatizovanim scenarijima.

 • Rešava problem koji dovodi do curenja memorije u procesu LsaIso.exe kada se server nalazi pod velikim opterećenjem potvrde identiteta, a Credential Guard je omogućen.

 • Rešava problem koji uzrokuje da pokretanje modula pouzdane platforme (TPM) ne uspe prijavljujući grešku sistemskog događaja 14 i sprečava da Windows pristupi TPM-u.

 • Rešava problem koji dovodi do isteka vremena za komunikaciju sa TPM-om i njenog otkazivanja.

 • Rešava problem koji sprečava potpisivanje heš protokola pomoću dobavljača Microsoft platforme za kriptu za TPMs da bi se TPMs ispravno funkcionisao. Ovaj problem može da utiče i na softver umrežavanja, kao što su VPN aplikacije.

 • Rešava problem koji sprečava da se aplikacije pokreću u usluzi Azure Active Directory okruženje od dobijanja obaveštenja o promeni naloga. Do toga dolazi kada koristite Menadžer naloga na mreži (WAM) i API WebAccountMonitor.

 • Rešava problem koji uzrokuje da sistemi mogu da prekinu rad sa 0X3 b kodom kada se pokreće binarna datoteka koju je potpisao opozvani certifikat.

 • Rešava problem sa objedinjavanjem smernica za Application Control Windows zaštitnika koje ponekad generiše grešku duplikata ID-a pravila i dovodi do neuspeha PowerShell komande Merge-CIPolicy.

 • Rešava problem koji sprečava promenu ČNALA korisnika nakon povezivanja uređaja sa Microsoft povezivanjem na radnom mestu.

 • Rešava problem pri kom ne može da se odštampa sadržaj koji je izvan margina dokumenta.

 • Rešava problem koji sprečava Microsoft Internet Information Services (IIS) alatke za upravljanje, kao što je IIS Manager, od upravljanja aplikacijom ASP.NET koja je konfigurisala Istu lokacijupostavke kolačića udatoteku web.config.

 • Rešava problem koji uzrokuje da Microsoft Edge prestane sa radom ako pokušate da koristite funkcionalnost nalepiti na veb stranicama kada se onemoguće funkcionalnosti iseci i nalepiti koristeći smernice i kada je Application Guard Windows zaštitnika aktivan.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da usluga ostave neočekivano prekine rad pri odjavljivanju.

 • Rešavanje problema koji prikazuje crni ekran za Windows virtuelne računare korisnika kada pokušaju da se prijave.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Privremeno rešenje

Nakon instaliranja ovog opcionalnog ažuriranja, neki uređaji će možda imati probleme sa licenciranjem na aplikacijama i igrama koje su instalirane preko Microsoft Store prodavnice. Aplikacije na zahvaćenim uređajima možda neće moći da se otvore ili će se neočekivano zatvoriti, premium sadržaj će možda biti onemogućen ili možete da dobijete poruku o grešci.

Ovaj problem je rešen. Imajte u vidu to da može da prođe i do 24 sata dok problem na vašem uređaju ne bude rešen. Ako i dalje nailazite na problem, možda će biti rešen nakon ponovnog pokretanja uređaja. Na uređajima kojima upravljaju preduzeća, na kojima je ovo ažuriranje instalirano i na kojima je došlo do problema, problem se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih Smernica grupe. Da biste saznali više o korišćenju smernica grupe, pogledajte članak Pregled smernica grupe.

Nakon instaliranja ove ispravke na Windows 10 uređaju pomoću WWAN LTE modema, pristup internetu možda neće biti moguć. Međutim, indikator statusa mrežne povezanosti (NCSI) na sistemskoj traci poslova možda i dalje ukazuje na to da ste povezani sa internetom.

Ovaj problem se rešava u KB4559004.

 

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4552152) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U raspoloživim dostupnom programu opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4550945.

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×