Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

21.7.2022.

Verzija:

OS verzija 17763.3232

22.7.2012.
Posle 20. septembra 2022. više neće biti opcionalnih, nebezbednosnih izdanja (poznatih kao "C" ili preliminarna izdanja) za 2019 LTSC izdanja i Windows Server 2019. Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday") za izdanja 2019 LTSC i Windows Server 2019. 

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

 Ističe

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje određenih alatki za rešavanje problema.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje određenih alatki za rešavanje problema.

 • Rešava problem koji izaziva neusaglašenosti mapiranja porta za kontejnere.

 • Rešava problem zbog kog integritet koda nastavlja da ima poverenja u datoteku nakon izmene.

 • Obezbeđuje opciju za konfigurisanje alternativnog ID-a za prijavljivanje za Azure Multi-Factor Authentication (MFA) Active Directory usluge za ujedinjavanje (AD FS) adapter za lokalne scenarije. Možete da onemogućite alternativni ID za prijavljivanje po potrebi. Da biste konfigurisali Azure MFA ADFS adapter za zanemarivanje alternativnog ID-a za prijavljivanje, pokrenite sledeću PowerShell komandu:

  • Set-AdfsAzureMfaTenant -TenantId '<TenandID>' -ClientId ' 981f26a1-7f43-403b-a875-f8b09b8cd720' -IgnoreAlternateLoginId $true.

   Da biste ponovo pokrenuli ADFS uslugu na svakom serveru u farmi, koristite powerShell komandu Ponovo pokreni uslugu adfssrv PowerShell. 

   Konfiguracija adaptera će zanemariti ID alternativnog prijavljivanja samo kada je ignoreAlternateLoginId izričito postavljen na $true pomoću gorenavedene komande . Ako ne podesite IgnoreAlternateLoginId ili ako ga podesite na $false, dolazi do podrazumevanog ponašanja, što dovodi do toga da adapter koristi postavke alternativnog ID-a za prijavljivanje.

 • Rešava problem koji brže pokreće smernice za zaključavanje kada koristite Remote Desktop Protocol (RDP) sa brzim ponovnim povezivanjem i potvrda identiteta na nivou mreže (NLA) je onemogućena. Do ovog problema dolazi kada pozovete LogonUser() sa praznom lozinkom.

 • Rešava problem koji sprečava uslugu migracije skladišta (SMS) da dovrši zalihe na serverima koji imaju mnogo deljenja. Sistemski evidentira događaj greške 2509 u microsoft-Windows-StorageMigrationService/Administrator kanalu (ErrorId=-2146233088/ErrorMessage="Invalid table id").

 • Rešava problem zbog kog Microsoft upravljački program za deduplikaciju troši velike količine memorije koja nije stranica. Zbog toga to oštećuje svu fizičku memoriju na računaru, što dovodi do toga da server prestane da se odaziva.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike preduzeća da otvaraju lokacije na zahtev u IE režimu pomoću pregledača Microsoft Edge.

 • Nameće očvrsnu promenu koja zahteva štampače i skenere koji koriste pametne kartice za potvrdu identiteta kako bi imali firmver usaglašen sa odeljkom 3.2.1 RFC 4556. Ako nisu usaglašeni, active Directory kontrolori domena neće potvrditi identitet. Ublaženja koja su dozvolila uređajima koji nisu usaglašeni da potvrde identitet neće postojati posle 9. avgusta 2022. Više informacija o ovoj promeni potražite u članku KB5005408.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.3232

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509, uređaji sa instaliranim nekim azijskim jezičkim paketima mogu dobiti grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u članku Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza Windows 10.

 2. Izaberite stavku Proveri Novosti i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva potražite u članku Ažuriranje Windows 10.

Beleške Ako ponovna instalacija jezičkog paketa ne umanji problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite u aplikaciju "Postavke " > Oporavak.

 2. Izaberite stavku Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Kada instalirate ove ili novije ispravke na uređajima koji rade pod 32-bitnim verzijama operativnog sistema Windows, možda nećete moći da otvorite Microsoft Edge.

Ovaj problem je rešen u najnovijem izdanju Microsoft Edge Stable kanala, verziji 103.0.1264.62. Više informacija potražite u članku Microsoft Edge napomene uz izdanje za stabilni kanal. Microsoft Edge bi trebalo da se ažurira u pozadini, ali ako ne želite da čekate, možete da preuzmete Microsoft Edge da biste odmah izvršili ažuriranje na najnoviju verziju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5015880.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.3232.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×