21. jun 2018 – KB4284833 (verzija OS 14393.2339)

Datum izdavanja::

Verzija:

21.6.2018.

Verzija OS 14393.2339

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. april 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim podacima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (verzija 1607) i skup čipova Intel Clovertrail će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava smanjivanje performansi u App-V koje usporava mnoge radnje u operativnom sistemu Windows 10.

 • Rešava problem sa postavljanjem tekstualnih simbola na jezicima koji se pišu zdesna nalevo.

 • Rešava pad sistema (3B zaustavljanja) u win32kfull.sys prilikom otkazivanja naloga povezivanja dnevnika ili prekida veze daljinske sesije.

 • Rešava problem neočekivanog prekida prijavljivanja u aplikaciju usluge udaljene radne površine (RDS) nezavisnog proizvođača.

 • Rešavao problem zbog kog su korisnici morali da pritisnu kombinaciju tastera Ctrl+Alt+Delete dva puta da bi izašli iz dodeljenog režima pristupa kada je omogućeno automatsko prijavljivanje.

 • Rešava problem zbog kog „Start“ meni prestaje sa radom prilikom prijavljivanja.

 • Rešava problem koji prouzrokuje da sistem evidentira negativne događaje za važeće binarne datoteke koje bi trebalo da budu pouzdane. Ovaj problem se javlja kada se koristi Kontrola aplikacija Windows zaštitnika (Device Guard) u režimu nadzora.

 • Rešen je problem koji je dovodio do povremenih problema sa potvrdom identiteta prilikom korišćenja Windows menadžera za potvrdu identiteta.

 • Rešava problem koji prikazuje nepotrebne poruke „Akreditivi su neophodni” i „Želite da dozvolite aplikaciji da pristupi privatnom ključu?”. Ovaj problem se javlja kada se koristi neka Universal Windows Platform (UWP) aplikacija.

 • Rešava problem zbog kog LSASS usluga prestaje da se odaziva i sistem mora da bude ponovo pokrenut za oporavak.

 • Rešava problem zbog kog klijentske aplikacije koje rade u okviru slike kontejnera ne rade u skladu sa opsegom dinamičkog porta.

 • Rešava curenje memorije u funkciji RtlDosPathNameToRelativeNtPathName. Curenje se pojavljuje kada uključite LongPathsEnabled u registratoru i pozovete CreateFile ili bilo koji drugi Win32 API zasnovan na imenu koristeći putanju koja sadrži više od 260 znakova.

 • Rešava problem zbog kog komanda chkdsk ne ažurira veličinu datoteka i važeću dužinu podataka kada treba da smanji liste atributa glavne tabele datoteka(MFT). Ovim se sprečava montiranje sledećeg volumena jer NTFS smatra da je volumen oštećen, a ponavljanje komande chkdsk neće rešiti problem.

 • Rešava problem koji dovodi do loših performansi CPU-a prilikom curenja portova virtuelnog prekidača, kada je aktivna migracija mašine sa jednog hosta na drugi.

 • Rešava problem zbog kog se određene VM sa dinamičkom i RAM memorijom pokretanja koja je postavljena na 32 GB ponovo pokreću sa plavim ekranom. Greška koje se pojavljuje je „PFN_List_Corrupt 0x4e”.

 • Rešava problem u Windows 2016 Hyper-V okruženju gde kreiranje VM mašine za deljeni Server Message Block (SMB) 3.0 može da prouzrokuje neuspešnu automatsku registraciju u Hyper-V Manager. Ovaj problem se javlja kada se izvršava pravljenje rezervne kopije za vraćanje u prethodno stanje na alternativnoj lokaciji. Greška je „Usluga Hyper-V Virtual Machine Management je naišla na neočekivanu grešku: datoteka ili direktorijum su oštećeni i nečitljivi. (0x80070570)“.

 • Rešava problem sa migracijom Windows Server 2016 Hyper-V hostova i gostiju zbog kog registracija strimovanja datoteka za SQL ne uspeva i dalje grešku „ID događaja 11“. Problem takođe dovodi do toga da proces SQL prestaje da radi.

 • Rešava problem zbog kog ponovno pokretanje Hyper-V hosta u kome je omogućena Hyper-V Replica (HVR) može da dovede do zaustavljanja replikacije. Takođe može da zahteva ručno ponovno pokretanje radi „nastavka replikacije” iz stanja suspenzije. Stanje suspenzije bi trebalo da bude uobičajeno nakon ponovnog pokretanja Hyper-V hosta/VMMS-a.

 • Rešava problem koji ponekad sprečava korisnike da pokrenu Microsoft Outlook nakon prijavljivanja na sesiju udaljene radne površine.

 • Rešava problem u procesu dfsutil.exe koji se javlja kada izvozite DFS prostor imena kao XML datoteku. Ovaj problem se javlja kada prostor imena sadrži vezu sa ciljem koji vodi do deljene fasciklu koja ima znak „&” u imenu. Zbog toga generisani XML ne preskače pravilno znak „&” i dfsutil.exe ne može da izveze prostor imena.

 • Rešava problem zbog kog se povezivanje prekida kada veza sa udaljenom radnom površinom ne pročita proxy listu za zaobilaženje koja ima više unosa.

 • Rešava problem koji sprečava VM mašine u kolekciji RD grupisanih desktop računara da se ponovo kreiraju ako predstavljaju Gen2 virtuelne mašine.

 • Rešava problem u VDI primeni udaljene radne površine koja sprečava prekid veze za postavljeni UPD, što dovodi do kreiranja privremenih datoteka.

 • Rešava problem u kom korisnički interfejs za Menadžer servera za Windows Server 2016 > Usluge datoteka i skladišta prikazuje tip magistrale (memorije) NVDIMM-N NEPOZNATO.

 • Rešava problem u kom sistemska evidenciji događaja dobija mnogo grešaka za IPRIP 29031 kada sistem primi grešku ERROR_OBJECT_ALREADY_EXISTS.

 • Rešava problem koji se javlja kada koristite Test-SRTopology između dva klastera i njihovih CSV putanja. Možda ćete dobiti grešku „Nije moguće pronaći datoteku”.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke na server DHCP preuzimanja posla, klijenti preduzeća mogu da prime nevažeću konfiguraciju kada zatraže novu IP adresu.  To može dovesti do gubitka veze pošto sistem neće uspeti da obnovi svoje ugovore.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345418.

 

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Preduslov: servisna stek ispravka (SSU) (KB4132216) mora da bude instalirana pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU) (KB4284833). LCU ispravka neće biti prijavljena kao primenljiva sve dok ne instalirate SSU.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4284833

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×