Sadržaj
×

Datum izdavanja::

21.9.2021.

Verzija:

OS build 18363.1830

AŽURIRANO 21.9.2021.
PODSETNIK Počevši od oktobra 2021. godine, više neće biti opcionalnih izdanja koja nisu bezbednosna (poznata kao "C" izdanja) za Windows 10 verziju 1909.  Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriraj utorak") za Windows 10 verziju 1909. Ova ispravka od 21. septembra 2021. je poslednje izdanje koje nije bezbednosno za Windows 10 verziju 1909.

15.06.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja za verziju 1909.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na datoteci sa informacijama o izdanju. 

Istaknute stavke

 • Ažurira problem zbog kojih je vreme sistema netačno za jedan čas posle promene letnje/zimskog vremena (DST).  

 • Ažurira problem sa protokozom slika koje mogu da dovedu do fleka i ostatak artefakta linije.  

 • Ažurira problem koji izaziva mutne vesti i ikone interesovanja kada koristite određene rezolucije ekrana. 

 • Ažurira problem koji vas sprečava da pružite unos aplikacijama kada traka zadataka nije na dnu ekrana.   

 • Ažurira problem koji izaziva pojavljivanje vesti i interesovanja kada kliknete desnim tasterom miša na traku zadataka čak i kada isključite vesti i interesovanja na uređaju. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji uzrokuje neispravno vreme sistema za jedan čas nakon promene letnje/zimskog vremena (DST).

 • Pruža administratorima opciju da poništi podrazumevanu vrednost zumiranja za HTML dijaloge u Microsoft Edge Internet Explorer režimu.

 • Rešava problem sa preusmeravanja liste sajtova režima preduzeća iz programa Internet Explorer 11 Microsoft Edge. U određenim okolnostima preusmeravanje otvara lokaciju u više kartica u programu Microsoft Edge.

 • Rešava problem koji ne uspeva da zadrži stanje "NumLock" nakon ponovnog pokretanja sistema Fast Start.

 • Rešava problem sa protokopom slika koje mogu da dovedu do fleka i ostatak artefakta linije.

 • Rešava problem koji uvek prijavljuje reviziju ispravke (UBR) kao nulu (0) na uređaju tokom uvođenja u uslugu za upravljanje mobilnim uređajima (MDM).

 • Uklanja ograničenje od 25 maksimalnih izbora saobraćaja u Windows internet ključa Exchange (IKE) klijenta i servera.

 • Rešava problem koji izaziva curenja memorije ulsass.exe kada bafer pTokenPrivileges nije objavljen.

 • Rešava problem sa curelom u e-pošti (NPP) koja ne dolazi iz oznake UxSF. Do ovog curenja dolazi kadalsass.exe da obradi asihrone pozive dobavljača podrške za bezbednost (SSPI).

 • Rešava problem koji sprečava učitavanje xhunter1.sys za upravljački program. Kao rezultat toga, neke igre ne mogu da se pokreću kada omogućite Hypervisor-Protected integritet koda (HVCI).

 • Rešava problem koji uzrokuje prestaje Windows rad ako primenite smernice za integritet koda bez pravila korisničkog režima.

 • Poboljšava performanse MsSense.exe u okruženjima sa User Datagram Protocol (UDP) aplikacijama koje zahtevaju velike količine propusnog opsega.

 • Rešava nestabilnost uređivača režima unosa (IME) u scenariju RemoteApp. Morate da instalirate ovu ispravku na server udaljene radne površine i klijenta udaljene radne površine.

 • Rešava problem koji izaziva mutne vesti i ikone interesovanja kada koristite određene rezolucije ekrana.

 • Rešava problem curenja memorije na stranici u ključevima registratora za ID virtuelne radne površine koji se javlja uexplorer.exe.

 • Rešava problem koji izaziva prestaje LogonUI.exe rad jer direktna manipulacija ne može da počne.

 • Rešava problem zbog kojih aplikacije gube fokus kada traka zadataka nije na dnu ekrana.

 • Rešava problem koji izaziva pojavljivanje vesti i interesovanja u kontekstualnom meniju čak i kada ih onemogućite na uređaju.

 • Rešava problem zbog kojih funkcija LsaLookupSids() nije uspela. Do ovoga dolazi kada postoje bezbednosni identifikatori (SID) za korisnike koji više ne postoje u grupi koja sadrži pouzdane korisnike sa više domena.

 • Primenjuje postavku smernica grupe za sledeću vrednost registratora:

  Lokacija registratora: HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows NT\Printers\PointAndPrint

  Ime vrednosti: RestrictDriverInstallationToAdministrators

  Podaci o vrednosti: 1

  Dodatne informacije potražite u temi KB5005652.

 • Dodaje mogućnost konfigurisanja tačke ili tačke (.) Razgraničene IP adrese naizmeničnu sa potpuno kvalifikovanim imenima hosta u sledećim postavkama smernica grupe:

 • Rešava poznati problem koji može sprečiti uređaje da preuzmu i instaliraju upravljačke programe štampača kada uređaji pokušaju da se povežu sa mrežnim štampačem po prvi put. Ovaj problem smo primetili na uređajima koji pristupe štampačima pomoću servera za štampanje koji koristi HTTP veze.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju. 

Windows poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svim uređajima koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija Windows 10 funkcija ispravka na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Windows 10 ažuriranje steka za servisiranje - 18363.1790

 • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB5005566, instalacija štampača koji koriste Internet Printing Protocol (IPP) možda neće biti uspešno dovršena. Na uređaje koji su se povezali i instalirali štampač pre instalacije ispravke KB5005566 ne utiću operacije štampanja na taj štampač će uspeti kao i obično.

Napomišite IPP se ne koristi često na uređajima koji su dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5007189.

Nakon instaliranja ove ispravke na serveru za štampanje, svojstva štampanja definisana na tom serveru možda neće biti ispravno obezbeđena klijentima. Imajte napom da je ovaj problem specifičan za servere za štampanje i ne utiče na standardno mrežno štampanje. Ovaj problem neće uzrokovati neuspešne operacije štampanja, međutim, prilagođene postavke definisane na serveru – na primer, duplex postavke štampanja – neće se primeniti automatski, a klijenti će štampati samo sa podrazumevanim postavkama.

Do ovog problema dolazi zbog neispravne zgrade datoteke sa podacima koja sadrži svojstva štampača. Klijenti koji dobiju ovu datoteku sa podacima neće moći da koriste sadržaj datoteke, već će umesto toga nastaviti sa podrazumevanim postavkama štampanja. Ne to utiče na klijente koji su prethodno primili paket postavki pre instalacije ispravke KB5005624. To ne utiče na servere koji koriste podrazumevane postavke štampanja i nemaju prilagođene postavke koje treba obezbediti klijentima.

NapomišiteMetode povezivanja štampača opisane u ovom problemu ne koriste se često uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Štampanje okruženja na koje ovaj problem utiče češće se nalazi u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006667.

Kada instalirate ovu ispravku, možete da dobijete odziv za administratorske akredicije svaki put kada pokušate da štampate u okruženjima u kojima su server za štampanje i klijent za štampanje u različitim vremenskim zonama.

Napomišite Ugrožena okruženja opisana u ovom problemu ne koriste se često uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006667.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5004748)od 13. jula 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update for Business

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows za Windows ažuriranje (wusa.exe) sa prekidača /deinstalacom kombinovanog paketa neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku5005624. 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 18363.1790. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×