Sadržaj
×

Datum izdanja:

22.4.2021.

Verzija:

OS build 17763.1911

13.04.21.
VAŽNO
Windows 10, verzija 1809 će stići do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Enterprise, Education i IoT Enterprise. Posle 11. maja 2021. ovi uređaji više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Nastavićemo da koristimo sledeća izdanja: Enterprise G, HoloLens i LTSC izdanja za Client, Server i IoT.

16.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

17.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja za verziju 1809.

 Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji poništava konfiguraciju zvučnika kada otkažete čarobnjak za konfiguraciju zvučnika.

 • Ažurira problem koji vas sprečava da isključite usmeravanje lampice kada se koristi aplikacija "Kamera".

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Uklanja aplikaciju Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge koja je van podrške i instalira novu aplikaciju za Microsoft Edge. Dodatne informacije potražite u Microsoft Edge "Nova Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge"u izdanju za Windows 10 za april.

 • Rešava problem koji ne uspeva u potpunosti da ukloni obavezne profile kada se odjavite prilikom korišćenja smernica grupe "Brisanje kešovanih kopija roming profila".

 • Rešava problem sa aktivaciju prozora do kojih dolazi kada se ukloni prozor koji poseduje.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti Windows ekosystem kako bi se osigurala kompatibilnost aplikacija i uređaja za sve ispravke Windows.

 • Rešava problem sa uslovom rase između planra zadataka i usluge Workstation. Zbog toga korisnici ne mogu automatski da se pridruže hibridnom Azure Active Directory (AAD) domenu, a generiše se 0x80070490 greška.

 • Rešava problem sa delimičnom konfiguracijom tačke povezivanja usluge (SCP), što dsregcmd.exeda prestane da funkcioniše. Do ovog problema dolazi zbog poređenja imena domena sa osetljivim na velika i velika slova do kojih dolazi prilikom pridruživanja hibridnom Azure Active Directory domenu korišćenjem jedinstvenog prijavljivanje (SSO).

 • Rešava problem koji slučajno pokreće hibridno pridruživanje AAD kada je smernica grupe "Registruj računare pridružene domenu kao uređaje" postavljena na ONEMOGUĆENO. Više informacija potražite u temi Objavljivanje zadataka konfiguracije za hibridno Azure AD spajanje. 

 • Rešava problem koji uzrokuje rast lsass.exe memorije sve dok sistem ne postane neutoljiv. To se dešava kada Transport Layer Security (TLS) nastavi sesiju.

 • Rešava problem koji uključuje pravila za režim kerneliranja za .NET aplikacije u Windows zaštitnik za kontrolu aplikacije. Zbog toga su generisane smernice znatno veće nego što je neophodno.

 • Rešava problem zbog kojih Azure Active Directory (AAD) poslovni nalozi neočekivano nestaju iz određenih aplikacija kao što su Microsoft Teams ili Microsoft kancelarija.

 • Rešava problem koji može da generiše grešku zaustavljanja kada se Docker kontejneri pokreću sa izolacije procesa.

 • Rešava problem koji izaziva neuspešno automatsko unošenje i uklanjanje certifikata uz grešku "Parametar je neispravan".

 • Rešava problem u planru zadataka koji izaziva pojavu mesečnih zadataka i zadataka planiranih za UTC od 0:00 u pogrešnom trenutku.

 • Rešava problem sa sesijama Windows virtuelne radne površine. Prazna lista izlaznih uređaja se pojavljuje u aplikaciji Windows Sound Postavke kada priključite novi audio uređaj tokom sesije.

 • Rešava problem koji poništava konfiguraciju zvučnika kada otkažete čarobnjak za konfiguraciju zvučnika.

 • Rešava problem koji vas sprečava da isključite usmeravanje lampice kada se koristi aplikacija "Kamera".

 • Rešava problem koji može da spreči rad ekrana aplikacije kada koristite kontrolu udaljene radne površine ActiveX ugrađenu na HTML stranicu.

 • Rešava problem koji ne može da primeni postavku "netačno" za zastavicu "ZahtevajPDC" u Active Directory uslugama za ukidanje (ADFS).

 • Poboljšava Windows migraciju skladišta na serveru tako što:

  • Dodavanje podrške za migraciju iz NetApp FAS nizova Windows serverima i klasterima.

  • Rešavanje više problema i poboljšanje pouzdanosti.

   Dodatne informacije potražite u temi Pregled usluge migracije skladišta.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svim uređajima koji Windows 10 da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcije na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509,uređaji sa nekim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalujte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva možete da vidite u temi Upravljanje jezičkim postavkama unosa i prikaza u programu Windows 10.

 2. Izaberite proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva možete da vidite u Windows 10.

Napomišite Ako poništavanje poništavanja jezičkog paketa ne ublaži problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći jezik:

 1. Idite u aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak ovog računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instaliranja ispravke KB5001342ili novije, usluga "Klaster" možda neće uspeti jer upravljački program klaster mreže nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja PnP upravljačkih programa razreda koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Dodatne informacije o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u temi KB5003571.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije, javlja se problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows 10 Enterprise LTSC 2016 možda neće uspeti da se aktiviraju. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK). 

Napomena Ovo ne utiče na aktiviranje bilo koje druge verzije ili izdanja programa Windows. 

Klijentski uređaji koji pokušavaju da se aktiviraju i na koje ovaj problem utiče mogu da prime grešku „Greška: 0xC004F074“. Usluga licenciranja softvera je prijavila da nije moguće aktivirati računar. Nije moguće kontaktirati Key Management Service (KMS). Dodatne informacije potražite u evidenciji događaja aplikacije.

Stavke evidencije događaja povezane sa aktivacijom još jedan su način koji ukazuje na to da ovaj problem može da utiče na vas. Otvorite stavku Prikazivač događaja na uređaju klijenta koji nije uspeo da se aktivira i idite na stavku Windows evidencije> Aplikacija. Ako vidite samo ID događaja 12288 bez odgovarajućeg ID-a događaja 12289, to znači nešto od sledećeg:

 • KMS klijent nije mogao da stigne do KMS hosta.

 • KMS host nije odgovorio.

 • Klijent nije primio odgovor.

Za više informacija o ovim ID-ovima događaja, pogledajte članak Korisni događaji KMS klijenta – ID događaja 12288 i ID događaja 12289.

Ovaj problem je rešen u KB5009616.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001407)od 22. aprila 2021. pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski ponuđen. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5001384.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×