22. februar 2018. – KB4077525 (verzija OS 14393.2097)

Datum izdavanja::

Verzija:

22.2.2018.

verzija OS 14393.2097

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kog Hyper-V virtuelne mašine replicirane pomoću funkcije Hyper-V Replica ili Azure Site Recovery prestaju da se odazivaju na 92% ako je Windows Server 2016 klaster preuzimanja posla instance koja padne podešen sa omogućenom funkcijom NIC Teaming. Ovaj problem se javlja i prilikom zaustavljanja virtuelne mašine, u toku aktivne migracije, tokom zaustavljanja VMMS usluge ili u toku isključivanja čvora hosta. U tom slučaju, korisnik mora da izvrši fizičko ponovno pokretanje na mašini hosta radi oporavka.

 • Rešava problem zbog kog korisnici koji imaju Citrix XenApp ne mogu da promene lozinku tako što će pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl+F1.

 • Rešava problem zbog kog članovi grupe Korisnici evidencije performansi dobijaju grešku „Pristup je odbijen. (Izuzetak od HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))“. Greška se pojavljuje pri pokušaju da se zakaže evidentiranje brojača performansi, omoguće dobavljači usluga praćenja ili prikupljanje podataka za praćenje.

 • Rešava problem gde upit WinRM događaja daje grešku „0x6c6 (RPC_S_INVALID_BOUND)” sa odredišnog servera. Greška se pojavljuje kada su serveri konfigurisani tako da prosleđuju svoje evidencije bezbednosnih događaja u centralni server za analizu preko pretplate.

 • Rešava problem zbog kog potvrda identiteta za Microsoft Outlook ne uspeva kada koristite uslovni pristup.

 • Rešava problem zbog kog prijavljivanje preko pametnih kartica ne uspeva uz grešku „Prijava putem pametne kartice nije podržana na vašem nalogu...“ kada se DC za potvrdu identiteta ponovo pokrene. KDC događaj iz evidencije DC-a za potvrdu identiteta 19 i Kerberos Distribution događaj 29 u okviru evidencije sistemskih događaja. U evidenciji je navedeno da ne može da se pronađe odgovarajući certifikat za prijavljivanja putem pametne kartice.

 • Rešava problem zbog kog komanda certutil.exe-MergePfx nije mogla da proizvede objedinjenu EPF datoteku za više V1 certifikata.

 • Rešava problem zbog kog SM3 algoritam heša šifrovanja nije podržan na TPM uređajima. Korisnici koji se susreću sa ovim problemom su primetili da im TPM pokretanje nije uspelo.

 • Rešava problem gde se pad 0x06d9 javlja kada korisnik pokuša da nadogradi OS ili da ažurira LCU. Sistem se automatski vraća na prethodnu verziju nadogradnje ili ispravke.

 • Rešava problem kada se povremeno javlja greška na serveru tokom prenosa datoteka. U pitanju je greška „Stop D1 in tcpip!TcpSegmentTcbSend“.

 • Rešava problem zbog kog ime servera Remote Authentication Dial-In User Service (RADIUS) nije ovlašćeno prilikom povezivanja sa bežičnom mrežom.

 • Rešava problem zbog kog preusmeravanje iSCSI cilja tokom prijavljivanja može da dovede do greške zaustavljanja 9f.

 • Rešava problem u MPIO gde prolazni SCSI zahtevi mogu da dovedu do greške zaustavljanja ako disk čeka na uklanjanje.

 • Ažurira algoritam za selekciju MPIO putanje tako da se podudara se dokumentacijom kada su sve putanje aktivne ili neoptimizovane.

 • Rešava problem zbog kog funkcija odlaganje u StorNVMe može dovesti do malog povećanja korišćenja CPU jedinice prilikom pokretanja aplikacija.

 • Poboljšava performanse ReFS tako što detaljnije uklanja mapiranja višestrukih prikaza datoteke. Pogledajte KB4090104 da biste dobili dodatne podesive parametre registratora koji će odgovoriti na velike tokove ReFS metapodataka.

 • Poboljšava ReFS performanse tako što ćete uklanja neaktivne kontejnere iz svojih hash tabela.

 • Rešava problem zbog kog podizanje sistema uz Unified Write Filter i povezano USB čvorište može da dovede do greške zaustavljanja E1.

 • Rešava problem usled kog se veze u usluzi deljenja internet veze (ICS) ne zadržavaju posle ponovnog pokretanja OS ili ICS usluge. Rešenje se takođe može aktivirati pomoću opcionalnog ključa registratora EnableRebootPersistConnection što je opisano u KB4055559.

 • Briše javnu IP adresu sa tačnim informacijama za SDN upravljač mreže.

 • Rešava problem zbog kog nedostaju informacije u polju za vrednost nadzora događaja 5136 u promenama usluga direktorijuma. Ovo se dešava kada promenite neki atributa objekta na kontrolerima domena za Windows Server 2016. Ovaj problem može da se javi ako koristite PowerShell komande (Add-ADGroupMember ili Set-ADGroup) da biste dodali nekog u grupu koristeći SID korisnika umesto njegovog specifičnog imena.

 • Rešava problem zbog se javlja greška HTTP 500 kada neka ADFS farma ima najmanje dva servera koji koriste Internu bazu podataka operativnog sistema Windows (WID). U tom slučaju, osnovna HTTP predpotvrda identiteta na Web Application Proxy (WAP) serveru ne uspeva da izvrši potvrdu identiteta nekih korisnika. Kada dođe do greške, možda ćete videti i Microsoft Windows Web Application Proxy događaj upozorenja ID 13039 u evidenciji događaja za WAP. Opis glasi: „Web Application Proxy nije uspeo da potvrdi identitet korisnika. Predpotvrda identiteta je „ADFS za obogaćene klijente”. Korisnik nema ovlašćenje za pristup datoj pouzdanoj strani. Morate da izmenite pravila autorizacije ili odredišne pouzdane strane ili WAP pouzdane strane“.

 • Rešava problem zbog kog AD FS više ne zanemaruje parametar prompt=login tokom potvrde identiteta. Dodata je opcija Onemogućeno kao podrška scenarijima u kojima se ne koristi lozinka za potvrdu identiteta. Više informacija potražite u odeljku AD FS zanemaruje naredbu „prompt=login” tokom potvrde identiteta u operativnom sistemu Windows Server 2016 RTM

 • Obraća problem u AD FS gde ovlašćeni klijenti (i pouzdane strane) koje je izaberu Certifikat kao opciju za potvrdu identiteta neće uspeti da se povežu Otkazivanje se javlja kada koristite prompt=login ako je omogućena integrisana Windows potvrda identiteta (WIA), a zahtev može da obavi WIA potvrdu.

 • Rešava problem zbog kog AD FS nepravilno prikazuje stranicu otkrivanja matičnog područja (Home kraljevstvo Discovery, HRD) kada je dobavljač identiteta (IDP) povezan sa pouzdanom stranom u OAuth grupi. Korisnik nije prikazan na HDR stranici, osim ako više dobavljača identiteta neće biti povezano sa pouzdanom stranom u OAuth grupi. Umesto toga, korisnik će se direktno pomeriti do povezanog dobavljača identiteta radi potvrde identiteta.

 • Rešava problem zbog kog su neki klijenti protokola udaljene radne površine (RDP) koji koriste neki apsolutni URI (umesto relativnog URI-ja) bili blokirani od strane Web Application Proxy (WAP) servera i nisu mogli da se povežu sa mrežnim prolazom udaljene radne površine. To utiče na RDP klijente na iOS, Mac i Android uređajima i na modernu aplikaciju RDP klijenta za Windows. Greška glasi „Nismo mogli da se povežemo sa mrežnim prolazom zbog greške. Ako se ovo nastavi, zatražite pomoć od administratora ili službe za tehničku podršku. Kôd greške: 0x03000008“.

 • Rešava problem zbog kog GPMC izveštaji ne prikazuju sadržaj kada izaberete veze u izveštaju i daju neku od ovih grešaka:

  • Greška: „XMLSerializer” je nedefinisan.

  • „DOMParser” je nedefinisan.

  • Serversko izvršavanje nije uspelo.

 • Rešava problem zbog kog Dedup proces može da ošteti datoteku koja je optimizovana i manja od 2,2 TB nakon ažuriranja nakon kog ona prelazi 2,2.

 • Rešava problem zbog kog je datoteka uvek označena kao oštećena – čak i ako nije – kada koristite punu Dedup prečišćavanje na datoteci koja je veća od 2,2 TB.

 • Rešava problem usled kog, nakon instalacije radnog okvira .NET 4.7, dolazi do greške prilikom kreiranja nove grupe za DFS replikaciju ili dodavanja člana u neku postojeću grupu za replikaciju u sklopu proširenje konzole DFS upravljanja. Greška glasi „Vrednost ne ulazi u očekivani opseg”.

 • Rešava problem zbog kog se, nakon instalacije radnog okvira .NET 4.7, čarobnjak za kreiranje klastera u korisničkom interfejsu menadžera klastera preuzimanja posla instance koja padne neočekivano zatvara kada izaberete dugme Potraži na stranici sa izabranim serverima.

 • Rešava problem zbog kog japanski raspored tastera na tastaturi ne radi pravilno tokom sesije daljinske pomoći.

 • Rešava problem zbog kog prijavljivanja u VDI kolekciju udaljenih radnih površina počinje da otkazuje nakon izvesnog perioda rada servera. Konteksti Counterset/RPC preusmeravača brokera veze sa udaljenom radnom površinom u brojaču performansi će prikazivati postepeni rast tokom sati kada ste prijavljeni. Kada vrednost dostigne 40, nove veze do farme ne uspevaju ili ističu.

 • Rešava problem zbog kog prijavljivanje na VDI farme udaljenih radnih površina ne uspeva nakon što broker za vezu gubi pristup SQL bazi podataka duže od dva minuta. To dovodi do prelaska virtuelnih mašina iz kolekcija u nepoznat status. Administrator mora ponovo da pokrene uslugu brokera udaljene radne površine da bi došlo do oporavka od otkazivanja.

 • Rešava problem zbog kog na serverima na kojima je omogućen Credential Guard može doći do neočekivanog ponovnog pokretanja. Greška glasi „Sistemski proces lsass.exe je neočekivano prekinut uz kôd statusa -1073740791. Sistem će se sada isključiti i ponovo pokrenuti“.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke..

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4088787.

Usled problema sa AD FS serverom koji prouzrokuje neupotrebljivost WID AD FS baze podataka nakon ponovnog pokretanja, usluga AD FS se možda neće pokrenuti.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4088787.

Preuzimanje ove ispravke

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4077525

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×