23. januar 2020. – KB4534308 (verzija OS 17134.1276)

Release Date:

Version:

23.1.2020.

Verzija OS 17134.1276

Servisiranje operativnog sistema Windows 10, u verziji 1803 (ispravka iz aprila 2018), za izdanja Home i Pro, je obustavljeno. Kada je za Windows 10 uređaje obustavljeno servisiranje ili će biti obustavljeno za nekoliko meseci, Windows Update će automatski inicirati funkcionalnu ispravku (kod korisnika koji imaju mogućnost da odaberu vreme koje im odgovara). Na taj način ovi uređaji dobijaju podršku i mesečne ispravke koje su važne za bezbednost uređaja i ispravnost ekosistema.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji može da spreči sinhronizovanje postavki korisnika na različitim uređajima.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem sa korišćenjem Menadžera naloga na mreži za prijavljivanje u Office aplikacije.

 • Rešava problem sa obaveštenjima o preuzimanju koja imaju više kratkotrajnih kartica i preusmeravanja.

 • Rešava problem sa curenjem memorije u datoteci ctfmon.exe koji se javlja kada osvežite aplikaciju koja ima polje koje se uređuje.

 • Rešava problem u fazi prvog korisničkog iskustva (OOBE) sa operativnim sistemom Windows prilikom konfigurisanja na novom uređaju. Kada koristite Uređivača metoda unosa (IME) za kineski, japanski ili korejski jezik, možda nećete moći da kreirate lokalni korisnički nalog.

 • Rešava problem sa propisom o višefaktorskom otključavanju funkcije Windows Hello za posao, pri čemu se ne prikazuje podrazumevana opcija prijave na uređajima sa sistemom Windows 10.

 • Rešava problem koji sprečava dodavanje računarskih objekata u lokalne grupe pomoću željene opcije smernica grupe „Lokalni korisnici i grupe”. Uređivač smernica grupe prikazuje poruku o grešci „Izabrani objekat ne odgovara vrsti odredišnog izvora. Izaberite ponovo.”

 • Rešava problem koji onemogućava otvaranje pregledača Internet Explorer kada se koristi Microsoft User Experience Virtualization (UE-V) za prenos brojnih favorita.

 • Poboljšava pouzdanost datoteke UE-V AppMonitor.

 • Rešava problem koji može da spreči sinhronizovanje postavki korisnika na različitim uređajima.

 • Rešava problem koji može da dovede do velike potrošnje CPU-a u platformi Advanced Threat Protection za Microsoft zaštitnik kada koristite Microsoft Teams.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da lokalna usluga podsistema autoriteta za bezbednost (LSASS) može da prestane da radi kada se prijavite koristeći ažurirano glavno korisničko ime (UPN) (na primer, promenom UserN@contoso.com u User.Name@contoso.com). Kôd greške je „0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION)“.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da veza koju je osigurala IP bezbednost (IPSec) Internet Key Exchange, verzija 1 (IKEv1) konzumira više, kratkotrajnih bezbednosnih pridruživanja (SA) umesto da koristi jednu dok ne istekne.

 • Rešava problem sa pravilima AppContainer zaštitnog zida koja dovode do curenja kada se korisnici sa statusom gosta ili korisnici sa obaveznim korisničkim profilom prijave na sistem Windows Server i odjave sa njega.

 • Rešava problem koji koristi netačan broj bajtova za obavljanje rezervnog kopiranja na particijama. To dovodi do neuspelih rezervnih kopija čak i kada postoji adekvatan prostor.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem zbog kog datoteka netdom.exe ne uspeva da uspešno prepozna odnose poverenja kada je neograničena delegacija eksplicitno omogućena dodavanjem maske bitova 0x800 objektu pouzdanosti. Postavka maske bitova je obavezna zbog promena bezbednosti na podrazumevano ponašanje neograničenih delegiranja u Windows ispravkama objavljenim 8 jula 2019. ili nakon tog datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4490425i 6.1.6.7.9 trustAttributes.

 • Rješava problem koji može dovesti do toga da upravljački program za tok virtuelizacije aplikacija (App-V) (appvstr.sys) propušta memoriju prilikom omogućavanja režima za skladištenje zajedničkih sadržaja (SCS).

 • Rešava problem koji oštećuje datoteku evidencije kada je jedinica za skladište puna, a podaci se i dalje pišu u bazu podataka sistema Extensible Storage Engine Technology (ESENT).

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija o SSU ispravkama pogledajte članak Servisne stek ispravke i članak Servisne stek ispravke (SSU): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4523203). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update.  

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U delu Dostupne su opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za instaliranje i ažuriranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4534308

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×