Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

23.1.2024.

Verzija:

OS Verzije 22621.3085 i 22631.3085

AŽURIRANO 27.2.24.
VAŽNO: Novi datumi za završenje nebezbenih ispravki za Windows 11, verzija 22H2

Novi datum završetka je 24. jun 2025. za Windows 11 verzije 22H2 Enterprise, Education, IoT Enterprise i Enterprise izdanja sa više sesija. Home, Pro, Pro Education i Pro for Workstations izdanja verzije 22H2 primaće nebezbednosne ispravke za pregled do 26. juna 2024. 

Nakon ovih datuma, nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke za podržana izdanja programa Windows 11, verzija 22H2. Početni datum za ovu promenu bio je 27. februar 2024. Na osnovu povratnih informacija korisnika, ovaj datum je promenjen tako da više korisnika može da iskoristi naše neprekidne inovacije.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled informacija o Windows 11 23H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.      

Ističe

 • Ova ispravka rešava problem koji nekim korisnicima sprečava rad pretrage u "Start" meniju. Do ovog problema dolazi zbog blokade.

 • Ova ispravka rešava problem kako bi video pozive učinila pouzdanijim.

 • Ova ispravka rešava problem zbog kog uređaj prestaje da se odaziva. To se povremeno dešava i kada instalirate aplikaciju za podršku za štampanje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Istraživač datoteka galeriju. To vas sprečava da zatvorite opis alatke.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Bluetooth Low Energy (LE) audio slušalica. Gube zvuk kada strimujete muziku.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Bluetooth telefonski poziv. To zaustavlja usmeravanje zvuka putem računara kada odgovorite na poziv na računaru.

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5027397 da biste ažurirali Windows 11 verziju 23H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja u verziji Windows 11 22H2.

 • Microsoft je radio na obezbeđivanje usaglašenosti sa Zakonom o digitalnim tržištima (DMA) u Evropskoj ekonomskoj oblasti (EEA). Da biste saznali više, pogledajte članak Pregled promena u operativnom sistemu Windows radi usaglašavanja sa Zakonom o digitalnim tržištima u Evropskoj ekonomskoj oblasti. Ove promene će postepeno postati usaglašene Windows 11, verzija 23H2 računara u EEA do 6. marta 2024.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na određene tipove 7-Zip datoteka. One se pojavljuju kao prazne Istraživač datoteka.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče Wi-Fi zaštićeni access 3 (WPA3) u Smernice grupe uređivaču. Prikazivanje HTML pregleda ne uspeva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Windows Management Instrumentation (WMI). Naišlo se na problem sa keširanjem. Problem dovodi do promene funkcije CurrentTimeZone na pogrešnu vrednost.

 • Ova ispravka čini Windows pouzdanijim tokom prelaza napajanja. Ovo smanjuje rizik od greške zaustavljanja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na OpenType upravljački program fonta. Problem u određenoj arhitekturi može da utiče na način prikazivanja teksta za aplikacije nezavisnih proizvođača.

 • Ispravka rešava poznati problem koji utiče na format fonta boje za COLRv1. Sada se ispravno prikazuje. Windows koristi ovaj format za prikazivanje emodžija sa izgledom koji ima 3D izgled.

 • Ova ispravka rešava problem koji sprečava WMI da radi. To se dešava u određenim scenarijima sa dobavljačima usluga za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), kao što su Microsoft Intune.

 • Ova ispravka rešava poznati problem koji utiče na BitLocker šifrovanje samo za podatke. Usluga za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), kao Microsoft Intune, možda neće dobiti odgovarajuće podatke. Do toga dolazi kada koristite fixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavke smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Access Point Name (APN) profile. To vas sprečava da automatski konfigurišete APN profile za mobilne uređaje na kom je omogućen mobilni uređaj. To se dešava kada pokrenete komandu "netsh mbn show readyinfo *".

 • Ova ispravka se odnosi na problem koji utiče na module pouzdane platforme (TPM). Na određenim uređajima oni se nisu ispravno pokrenuli. Zbog toga su scenariji zasnovani na TPM-u prestali da funkcionišu.

 • Ova ispravka uključuje kvartalne promene u datoteci Ranjivih upravljačkih programa operativnog sistema Windows, DriverSiPolicy.p7b. On se dodaje na listu upravljačkih programa koji su izloženi riziku za napade sopstvenih ranjivih upravljačkih programa (BYOVD).

 • Ova ispravka utiče na sisteme bezbednog pokretanja usluge Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). On dodaje certifikat o obnavljanju potpisa promenljivoj "Bezbedno pokretanje baze podataka". Sada možete da date saglasnje za ovu promenu. Više detalja potražite u KB5036210.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na RemoteApp prozore. U određenim slučajevima, oni ostaće na klijentskom uređaju nakon što ih zatvorite.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na klijent udaljene radne površine. Ona može da se poveže sa pogrešnom instancom sesije korisnika. To se dešava ako korisnik ima više sesija na hostu.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg dolazi kada promenite jezik tastature. Promena se ne primenjuje na RemoteApps u nekim scenarijima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Rešenje za lokalnu Windows administratorsku lozinku (LAPS) Radnje posle potvrde identiteta (PAA). Radnje se odvijaju pri ponovnom pokretanju umesto na kraju grejs perioda.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Active Directory. Zahtevi za povezivanje na IPv6 adrese ne uspevaju. Do ovoga dolazi kada pošilac zahteva nije pridružen domenu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na LocalUsersAndGroups CSP. Ona zaustavlja obradu članstva grupe ako ne može da pronađe grupu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče Smernice grupe preusmeravanje fascikli u primeni sa više šuma. Ovaj problem vas sprečava da odaberete grupni nalog iz ciljnog domena. Zbog toga ne možete da primenite napredne postavke preusmeravanja fascikli na taj domen. Do ovog problema dolazi kada ciljni domen ima jednosmerno poverenje sa domenom administratora. Ovaj problem utiče na sve primene Poboljšane bezbednosne Administrator okruženja (ESAE), Hardened Forests (HF) ili Privileged Access Management (PAM).

 • Ovo ažuriranje menja postavku u odeljku Active Directory korisnici & računarima. Proširenje konzole sada podrazumevano koristi snažno mapiranje certifikata za X509IssuerSerialNumber. Ne koristi slabo mapiranje elementa x509IssuerSubject.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na prikaz ikone pametne kartice. Ikona se ne pojavljuje kada se prijavite. Do toga dolazi kada na pametoj kartici postoji više certifikata.

 • Ova ispravka rešava problem koji dovodi do isključivanja uređaja nakon 60 sekundi. To se dešava kada koristite pametnu karticu za potvrdu identiteta na udaljenom sistemu.

 • Ova ispravka utiče Windows rezervne kopije aplikaciji. Više se neće prikazivati na korisničkom interfejsu uređaja kojima upravlja preduzeće. Da biste saznali više, pogledajte KB5032038.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 steka servisiranja - 22621.3073 i 22631.3073

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Windows uređaji koji koriste više od jednog (1) monitora mogu naići na probleme sa ikonama radne površine koje se neočekivano premeštaju između monitora ili druge probleme sa poravnanjem ikona prilikom pokušaja korišćenja aplikacije Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu).

Ovaj problem je rešen na strani usluge za Windows 11, verzije 22H2 i 23H2, na uređajima sa ispravkama objavljenim 9. januara 2024. ili novijim.

Napomena Nadgledani uređaji u vašem okruženju koji su korišćeni ili se trenutno koriste u konfiguraciji više monitora još uvek neće imati dostupan Copilot za Windows.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5034204.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 22621.3073 i 22631.3073

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×