Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

23.6.2022.

Verzija:

OS izdanje 17763.3113

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

 Ističe

 • Rešava problem zbog kog Windows prestaje da radi i generiše kôd greške 0x3B.

 • Rešava problem zbog kog je kopiranje datoteke sporije. 

 • Rešava poznat problem koji vas može sprečiti da koristite funkciju Wi-Fi hotspot. 

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Novi! Dodaje nadzor IP adresa za dolazne Windows Remote Management (WinRM) veze u bezbednosnom događaju 4262 i WinRM događaju 91. Ovo rešava problem koji ne evidentira izvornu IP adresu i ime računara za daljinsku PowerShell vezu.

 • Novi! Dodaje serverski blok poruka (SMB) specifičan javni File System Control (FSCTL) kôd FSCTL_LMR_QUERY_INFO.

 • Rešava problem zbog kog kontroler domena neispravno piše događaj Key Distribution Center (KDC) 21 u evidenciju događaja sistema. Do ovoga dolazi kada KDC uspešno obradi Kerberos javnu kriptografiju za potvrdu identiteta za početnu potvrdu identiteta (PKINIT) sa samopotpisanim certifikatom za ključne scenarije poverenja (Windows Hello za posao i potvrdu identiteta uređaja).

 • Rešava problem koji sprečava korišćenje šifrovanih datoteka sistema datoteka (EFS) putem veze distribuiranog autora i kreiranja verzija zasnovane na vebu (WebDAV).

 • Rešava problem zbog kog Windows prestaje da radi i generiše kôd greške 0x3B.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft NTLM potvrda identiteta pomoću spoljnog poverenja ne uspeva. Do ovog problema dolazi kada kontroler domena koji sadrži 11. januar 2022. ili noviju windows uslugu ažuriranja zahtev za potvrdu identiteta nije u osnovnom domenu i ne sadrži ulogu globalnog kataloga. Ugrožene operacije mogu da evidentira sledeće greške:

  • Bezbednosna baza podataka nije pokrenuta.

  • Domen je bio u pogrešnom stanju da bi izvršio bezbednosnu operaciju.

  • 0xc00000dd (STATUS_INVALID_DOMAIN_STATE).

 • Rešava problem koji dovodi do oštećenja grupe kada metod čišćenja na strani klijenta (CSC) ne izbriše resurs koji je kreiran.

 • Rešava problem koji ne prikazuje Windows Server 2019 i Windows Server 2022 u određenim listama padajućih menija u programu Server Manager.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da kopiranje datoteka bude sporije zbog pogrešnog izračunavanja bafera za pisanje u okviru upravljača kešom.

 • Optimizuje pristup bazi podataka spremišta stanja da bi se smanjila kašnjenja u primeni aplikacije ili crni ekrani do kojih može doći kada se prijavite na Windows 2019 Server.

 • Rešava poznat problem koji vas može sprečiti da koristite funkciju Wi-Fi hotspot. Kada pokušate da koristite funkciju hotspota, uređaj hosta može izgubiti vezu sa internetom nakon povezivanja klijentskog uređaja.

 • Rešava poznat problem koji sprečava Windows servere koji koriste uslugu usmeravanja i daljinskog pristupa (RRAS) da ispravno usmere internet saobraćaj. Uređaji koji se povezuju sa serverom možda se neće povezati sa internetom, a serveri će možda izgubiti vezu sa internetom kada se klijentski uređaj poveže sa njima.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.3100

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. Ključne promene uključuju:  

 • Rešava problem koji sprečava unapred instaliranu aplikaciju da radi kao što je očekivano kada instalirate ispravku za Windows.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509, uređaji sa instaliranim nekim azijskim jezičkim paketima mogu dobiti grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u članku Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza Windows 10.

 2. Izaberite stavku Proveri Novosti i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva potražite u članku Ažuriranje Windows 10.

Beleške Ako ponovna instalacija jezičkog paketa ne umanji problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite u aplikaciju "Postavke " > Oporavak.

 2. Izaberite stavku Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 14. juna 2022. ili novije verzije, PowerShell konfiguracija željenog stanja (DSC) pomoću šifrovanog PSCredential svojstva možda neće uspeti kada dešifrujete akreditive na ciljnom čvoru. Ova greška će dovesti do poruke o grešci koja se odnosi na lozinku, slično kao "Lozinka obezbeđena za resurs konfiguracije željenog stanja <ime resursa> nevažeća. Lozinka ne može biti bez vrednosti ili prazna."

Beleške Okruženja koja koriste nešifrovana PSCredential svojstva neće iskusiti problem.

DSC je platforma za upravljanje u programu PowerShell koja administratorima omogućava da upravljaju IT infrastrukturom i infrastrukturom razvoja uz konfiguraciju kao kôd. Ovaj problem verovatno ne mogu da dožive kućni korisnici operativnog sistema Windows.

Ovaj problem je rešen u KB5015811.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5014669.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.3100.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×