23. maj 2018. – KB4100403 (verzija OS 17134.81)

Datum izdavanja::

Verzija:

23.5.2018.

Verzija OS 17134.81

Napomena  Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 17134.80) u izdanju od 22. maja 2018.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Rešen je problem koji je možda prouzrokovao kraće trajanje baterije kod uređaja sa SSD diskovima iz serija Toshiba XG4, Toshiba XG5 ili Toshiba BG3.

  • Rešen je problem koji je kod određenih uređaja sa SSD diskovima serije Intel SSD 600p ili Intel SSD Pro 6000p možda dovodio do prestanka rada ili otvaranja UEFI ekrana više puta nakon ponovnog pokretanja.

  • Rešen je problem u programu Internet Explorer koji može da dovede do neuspešne komunikacije između veb izvršilaca u određenim asinhronim scenarijima sa više poseta veb stranici.

  • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

  • Rešen je problem zbog kog su postavke skrivenih titlova čuvane nakon nadogradnje.

  • Rešen je problem sa pouzdanošću zbog kog Microsoft Edge ili druge aplikacije mogu da prestanu da se odazivaju kada kreirate novu krajnju tačku zvuka kada se pokrene reprodukcija zvuka ili video zapisa.

  • Rešen je problem zbog kog upisivanje za Windows Hello možda neće uspeti na određenom hardveru koji sadrži dGPU jedinice.

  • Rešen je problem sa regresijom napajanja na sistemima sa NVMe uređajima određenih dobavljača.

  • Rešen je problem zbog kog Active Directory objekti mogu neočekivano da se premeste u LostAndFound spremište. Sistem evidentira ID događaja 2077 („Usluge domena aktivnog direktorijuma su otkrile nedostajući nadređeni element ili petlju u nadređenom lancu za sledeći objekat. Objekat je premešten.“).

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

 

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neki korisnici operativnog sistema Windows 10 u verziji 1803 možda će dobiti grešku „Naveden je nevažeći argument“ prilikom pristupa datotekama ili pokretanja programa iz deljene fascikle pomoću SMBv1 protokola.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4284848.

Nakon nadogradnje na Windows 10 u verziji 1803, neki korisnici ne mogu da pokrenu QuickBooks (2017, 2018) u režimu za više korisnika. Korisnici mogu da vide kôd greške, „Greška 193:0xc1 Windows nije mogao da pokrene uslugu QuickBooksDBXX na lokalnom računaru“.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB4338548. Korisnicima će od sada biti ponuđen Windows 10 u verziji 1803.

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4100403

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×