Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

23.5.2023.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 22000.2003

28.3.23.
VAЋNO Počev od aprila 2023. godine, opcionalne, nebezbednosne ispravke za pregled biće objavljene četvrtog utorka u mesecu. Više informacija potražite u članku Objašnjenja mesečnih ispravki za Windows

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 21H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.   

Ističe

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Narator. Ona sada najavljuje ispravno tekstualne atribute za reči, kao što su "pogrešno napisano", "promena brisanja" i "komentar".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na pristup postavkama kartica za lokacije u IE režimu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na određene štampače. Oni ne uspevaju da se instaliraju ako se automatski Wi-Fi povezuju.

 • Ova ispravka rešava problem sa štampačem sa nalepnicama sa više funkcija. To utiče na instalaciju nekih od njih.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na reprodukciju zvuka. Ne uspeva na uređajima koji imaju određene procesore.

 • Ova ispravka poboljšava korisničko iskustvo (UX) i interakcije za polje za pretragu na traci zadataka.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na searchindexer.exe. Prestaje sa radom kada se odjavite. Do ovog problema dolazi kada nadogradite računar na Windows 11 Azure Virtual Desktop (AVD) i prijavite se na taj računar.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na serverski blok poruka (SMB). Ne možete da pristupite deljenoj SMB fascikli. Greške su: "Nema dovoljno resursa memorije" ili "Nedovoljno sistemskih resursa".

 • Ažuriranje rešava problem koji korisnicima šalje obaveštenja o isteku neočekivane lozinke. To se dešava kada podesite nalog da koristi "Pametna kartica je potrebna za interaktivno prijavljivanje" i postavite "Omogući objavljivanje NTLM tajni koje ističu".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na uslugu podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). Prestaje sa radom. To se dešava kada koristite Azure Virtual Desktop (AVD).

 • Ažuriranje rešava problem koji utiče na planirane zadatke. Zadaci ne uspevaju kada koriste uskladištene akreditive lokalnog korisničkog naloga. Do ovoga dolazi kada omogućite Akreditive Guard. Poruka o grešci je "2147943726: ERROR_LOGON_FAILURE (Korisničko ime ili lozinka su netačni)."

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na klaster Storage Spaces Direct (S2D). Moћda neжe doжi na mrežu. To se dešava nakon periodičnog prelaska lozinke. Kôd greške je 1326.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na naša tačka. Ne uspeva u datotekama koje sadrže definiciju klase Windows PowerShell.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na korišćenje prikazivača događaja. Ovaj problem ogranič ima broj izvora događaja kojima korisnici koji nisu administratori mogu da pristupe.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na aplikacije koje izvršavaju određene radnje u povratnom pozivu. Aplikacije mogu prestati da rade. Ove radnje uključuju zatvaranje prozora (WM_CLOSE).

 • Ova ispravka menja broj telefona podrške za Microsoft Indiju za Windows aktivaciju.

 • Ova ispravka menja opsege identiteta pretplatnika na mobilne uređaje (IMSI) za određene mobilne dobavljače.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Windows zaštitni zid. Zaštitni zid ispušta sve veze sa IP adresom zarobljenog portala. To se dešava kada odaberete opciju "Zarobljene adrese portala".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na uređaje koji su pridruženi usluzi Azure Active Directory (Azure AD). Windows zaštitni zid ne može da primeni ispravan domen i profil za njih.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na veliku tačku reparencije. Možete da dobijete grešku zaustavljanja kada koristite NTFS da biste joj pristupili. Do ovog problema dolazi nakon što otkazana operacija FSCTL skupa promeni oznaku reparse.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 stek servisiranja - 22000.2000

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5027223.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Bezbednost > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5026436

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.2000

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×