Srodne teme
×

Datum izdanja:

24.7.2018.

Verzija:

Verzija OS 14393.2395

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

 • Rešen je problem zbog kog određeni znakovi nisu pravilno prikazani prilikom korišćenja fonta Meiryo u režimu uspravnog pisanja.

 • Rešen je problem zbog kog Microsoft Outlook prestaje da se odaziva prilikom daljinskih sesija ako sistem ostane zaključan nakon uklanjanja pametne kartice.

 • Rešen je problem sa pouzdanošću prilikom ponovnog pokretanja određenih uređaja sa podrškom za USB tipa C.

 • Rešen je problem zbog kog iskorišćenost memorije u LSASS-u nastavlja da raste sve dok ne bude neophodno da se ponovo pokrene sistem.

 • Rešen je problem koji može da prouzrokuje da dvostruko potpisane datoteke prijave otkazivanje umesto uspeha. Ovaj problem se javlja kada je „Kontrola aplikacija Windows zaštitnika“ u režimu nadzora.

 • Rešen je problem koji sprečava štampanje u 64-bitnom operativnom sistemu kada 32-bitne aplikacije imitiraju druge korisnike (najčešće pozivanjem komande LogonUser). Ovaj problem se javlja nakon instaliranja mesečnih ispravki počev od KB4034681, koja je objavljena u avgustu 2017. Da biste rešili problem sa zahvaćenim aplikacijama, instalirajte ovu ispravku i uradite nešto od sledećeg:

 • Koristite Microsoft alatke za utvrđivanje kompatibilnosti aplikacija da biste globalno omogućiliSplwow64Compat App Compat Shim.

 • Koristite sledeću postavku registratora i ponovo pokrenite 32-bitnu aplikaciju: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Print Setting: Splwow64Compat

Type: DWORD

Value1: 1     

 • Rešen je problem koji dovodi do velikog broja otkazivanja izvršavanja grupe (ID događaja 2019 i 2020 u datoteci sistemskih događaja sa lokacije izvora događaja). Ovaj problem se javlja prilikom uklanjanja duplikata i pravljenja rezervne kopije na velikim serverima datoteka (40 TB+).

 • Rešen je problem sa ograničavanjem DNS brzine odziva koje je dovodilo do curenja memorije kada je omogućeno u režimu LogOnly. 15874519

 • Rešen je problem koji može dovesti do prestanka odazivanje i nezavršavanja proširenja diskova virtuelne mašine koji rade sa omogućenim RCT-om. Ipak će se izvršiti migracija diskova virtuelne mašine koji nisu prošireni. Međutim, otkazivanje proširenja može dovesti do nemogućnosti upravljanja hostom na sledeći način:

  • Nije moguća migracija virtuelnih mašina.

  • Nije moguće proširenje na druge diskove.

  • Virtuelne mašine će biti zaglavljene u stanju zaustavljanja ili pokretanja ako pokušate da ih isključite ili pokrenete nakon što proširenje diska prestane da se odaziva.

 • Rešen je problem zbog kog korisnik možda neće moći da proširi VHD preko prvobitne veličine nakon njegovog smanjenja. Možda ćete dobiti grešku STATUS_INTERNAL_ERROR. U tom slučaju, potrebno je da zaustavite virtuelne mašine da biste mogli da proširite disk preko prvobitne veličine.

 • Rešen je problem koji prouzrokuje isključivanje virtuelnih mašina umesto ponovnog pokretanja sa omogućenim SLP-om ili bez njega. Ovo se dešava kada se lokacija Smart datoteke stranične memorije za virtuelnu mašinu promeni na neki drugi disk i zatim usmeri na praznu fasciklu.

 • Rešen je problem zbog kog pokretanje virtuelnih mašina na hostu u Windows Server 2016 Hyper-V klasteru može da dovede do toga da neki drugi host primi grešku Hyper-V hosta (0x7E) u vhdmp.sys.

 • Rešen je WAP problem koji nastaje zbog neaktivnih veza koje se nikada ne prekidaju. Ovo dovodi do curenja resursa sistema (npr. curenje memorije) i do prestanka odazivanja WAP usluge.

 • Rešen je problem u komponenti AD FS koji sprečava korisnike da izaberu drugačiju opciju prijavljivanja. Ovo se dešava kada korisnici odaberu da se prijave pomoću potvrde identiteta zasnovane na certifikatu, ali to nije prethodno konfigurisano. Ovo se takođe dešava ako korisnici izaberu potvrdu identiteta zasnovanu na certifikatu i zatim pokušaju da izaberu neku drugu opciju prijavljivanja. Ako se to desi, korisnici će biti preusmereni na stranicu potvrde identiteta zasnovanu na certifikatu sve dok ne zatvore pregledač.

 • Rešen je problem zbog kog se menjaju zahtevi za izmenu LDAP-a u okviru članstva u grupi. Koristi se operator LDAP_SERVER_PERMISSIVE_MODIFY_OID i operacija izmene članstva već ima vrednost true (član je već uklonjen ili je prisutan). Usled toga, vraća se status SUCCESS i prikazuju se događaji nadzora 4728 i 4729, što ukazuje na to da je operacija dovršena.

 • Rešen je problem u komponenti AD FS koji prikazuje dupliranu pouzdanost pouzdane strane u konzoli za upravljanje komponentom AD FS prilikom kreiranja ili prikaza pouzdanosti pouzdane strane sa konzole.

 • Rešen je problem u komponenti ADFS zbog kog je dolazilo do otkaza funkcije Windows Hello za posao. Ovaj problem se javlja kada postoje dva dobavljača prijava. Registracija PIN-a neće uspeti uz poruku „400 interna greška servera: preuzimanje identifikatora uređaja nije moguće“.

 • Rešen je problem zbog kog usluga poslovnih fascikli (SyncShareSvcs) prelazi u stanje kružne mrtve petlje. Usluga prestaje da se odaziva na operacije poslovnih fascikli i u njoj počinje curenje memorije sve dok sistem ne prestane da se odaziva.

 • Rešen je problem zbog kog nakon prijavljivanja korisnika nisu povezani svi mrežni štampači. HKEY_USERS\User\Printers\Connections Key prikazuje odgovarajuće mrežne štampače za pogođenog korisnika. Međutim, lista mrežnih štampača iz ovog ključa registratora nije popunjena ni u jednoj aplikaciji, uključujući Microsoft beležnicu ili Uređaji i štampači. Štampači mogu nestati ili prestati da rade.

 • Rešen je problem zbog kog serveri koji su konfigurisani pomoću Distributed Fair-Shared Scheduling (DFSS) prestaju da se odazivaju ili funkcionišu. Ovo se dešava zbog problema u logici planiranja grupe koja se može javiti kada se koristi DFSS.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije neke od bezbednosnih ispravki za .NET iz jula 2018, COM komponenta ne uspeva da se učita zbog grešaka odbijenog pristupa, neregistrovane klase ili internog kvara zbog nepoznatog razloga. Najčešći potpis greške je sledeći:

Tip izuzetka: System.UnauthorizedAccessException

Poruka: Pristup je odbijen. (Izuzetak od HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4346877.

 

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Preduslov: servisna stek ispravka (SSU) (KB4132216) mora da bude instalirana pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU) (KB4338822). LCU ispravka neće biti prijavljena kao primenljiva sve dok ne instalirate SSU.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4338822

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×