Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

24.5.2022.

Verzija:

OS izdanje 17763.2989

Napomena: Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB-ovima i učinili ih korisnijim našim klijentima, kreirali smo anonimnu anketu za deljenje komentara i povratnih informacija. 

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja

 Ističe

 • Rešava probleme koji nisu bezbednosni za operativni sistem Windows.   

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Rešava problem koji može da pokrene AnyCPU aplikaciju kao 32-bitni proces.

 • Rešava problem koji utiče na pozive udaljene procedure (RPC) Win32_User ili Win32_Group WMI klasi. Član domena koji pokreće RPC kontakte primarni kontroler domena (PDC). Kada se istovremeno pojavi više RPC poziva kod mnogih članova domena, to može da preoptereti PDC.

 • Rešava problem do kojeg dolazi prilikom dodavanja pouzdanog korisnika, grupe ili računara koji ima jednoslojno poverenje na licu mesta. Pojavljuje se poruka o grešci "Izabrani objekat se ne podudara sa tipom odredišnog izvora".

 • Rešava poznati problem koji može dovesti do toga da računari Windows servera evidentira ID događaja 40 u sistemskoj evidenciji događaja svaki put kada ažurirate ili osvežite Smernice grupe na serveru ili klijentu. Opis događaja je" "Usluga evidentiranja događaja je naišla na grešku prilikom pokušaja primene nekih regulatornih postavki".

 • Rešava problem sa curenjem memorije koji utiče na Windows sisteme koji se koriste 24 časa svakog dana u sedmici.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspešnog štampanja kada se aplikacija niskog integriteta (LowIL) odštampa u port bez vrednosti.

 • Rešava problem koji može da izazove prekid rada klijentske aplikacije udaljene radne površine kada završite sesiju.

 • Rešava problem koji može da dovede do neuspešnog preusmeravanja kamere preko protokola udaljene radne površine (RDP) u udaljenoj radnoj površini (RD), Azure virtuelnoj radnoj površini (ranije Windows virtualna radna površina) i Microsoft Defender Application Guard scenarijima.

 • Rešava problem koji sprečava Azure Desired State Configuration (DSC) scenarije koji imaju više delimičnih konfiguracija da rade kao što je očekivano.

 • Rešava problem koji ne prikazuje odeljak Brojači aplikacija u izveštajima o performansama alatke "Nadgledanje performansi".

 • Rešava problem koji sprečava BitLocker da šifruje kada koristite opciju tihog šifrovanja.

 • Rešava problem sa pouzdanošću u usluzi mrežnog prolaza usluga terminala (TS Gateway) koji nasumično uzrokuje prekid veze klijenata.

 • Rešava problem zbog kog dobavljač klastera Windows Management Instrumentation (WMI ) (ClustWMI.dll) generiše visoku iskorišćenost CPU-a uWMIPRVSE.EXE.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da sistem prestane da se odaziva kada se korisnik odjavi ako se Microsoft OneDrive koristi.

 • Rešava poznat problem koji može da spreči pokretanje diskova za oporavak (CD ili DVD) ako ste ih kreirali pomoću aplikacije pravljenja rezervne kopije i vraćanja u prethodno stanje (Windows 7) u programu Kontrolna tabla. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novije verzije.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 stek servisiranja - 17763.2980

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509, uređaji sa instaliranim nekim azijskim jezičkim paketima mogu dobiti grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u članku Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza Windows 10.

 2. Izaberite stavku Proveri Novosti i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva potražite u članku Ažuriranje Windows 10.

Beleške Ako ponovna instalacija jezičkog paketa ne umanji problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite u aplikaciju "Postavke " > Oporavak.

 2. Izaberite stavku Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instalacije KB5001342ili novije verzije, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene zato što upravljački program klastera nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja upravljačkih programa PnP klase koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Više informacija o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u članku KB5003571.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5005112) od 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Bezbednost > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5014022.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 17763.2980.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×