Sadržaj
×

Datum izdanja:

24.3.2020.

Verzija:

1903-OS izdanje 18362.752 i 1909-OS izdanje 18363.752

Šta je novo u verzijama 1909 i 1903 operativnog sistema Windows 10, napomene uz izdanje

Windows 10 u verzijama 1903 i 1909 ima zajednički osnovni operativni sistem i identičan skup sistemskih datoteka. Kao rezultat toga, nove funkcije u sistemu Windows 10 u verziji 1909 su bile uključene u nedavnu mesečnu kvalitativnu ispravku za Windows 10 u verziji 1903 (objavljeno 8. oktobra 2019), ali su trenutno u neaktivnom stanju. Ove nove funkcije ostaće uspavane dok ne budu uključene pomoću paketaza programski dodatak, koji predstavlja malo, brzog za instaliranje "master prekidača" koji jednostavno aktivira Windows 10, verziju 1909 funkcije.

Kako bi se videla ova promena, napomene uz izdanje sistema Windows 10 u verziji 1903 i Windows 10 u verziji 1909 će deliti stranicu istorije ažuriranja. Svaka stranica izdanja će sadržati listu rešenih problema za verzije 1903 i 1909. Imajte na umu da će verzija 1909 uvek sadržati ispravke za 1903; verzija 1903, međutim, neće sadržati ispravke za 1909. Na ovoj stranici će vam biti navedeni brojevi podverzija za verzije 1909 i 1903, tako da će podršci biti lakše da vam pomogne ako naiđete na probleme.

Za više detalja o paketu za omogućavanje i načinu preuzimanja ispravke za funkciju, pogledajte blog Mogućnosti isporuke za sistem Windows 10 u verziji 1909.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične ispravke, bezbednosne ispravke, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

Istaknute ispravke

 • Ažurira problem koji dovodi do greške prilikom štampe na deljeni dokument.

 • Ažurira problem sa performansama u aplikacijama do kog dolazi kada se sadržaj, koji je zaštićen tehnologijom upravljanja digitalnim pravima (DRM), reprodukuje ili kada je pauziran u pozadini.

 • Ažurira problem koji onemogućuje funkcionisanje dugmeta za privremeno isključivanje zvuka na određenim uređajima pomoću Microsoft aplikacije „Vaš telefon“.

 • Ažurira problem koji onemogućuje zatvaranje aplikacija.

 • Ažurira problem koji dovodi do toga da se datumi kalendara pojavljuju u pogrešnom danu u nedelji u delu sistemske trake poslova koji prikazuje časovnik i datum kada izaberete Samoa vremensku zonu.

 • Ažurira problem koji dovodi do neočekivanog zatvaranja aplikacija kada korisnik unese istočnoazijske znakove nakon promene rasporeda tastera na tastaturi.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ovo izdanje sadrži sva poboljšanja iz verzije 1903 operativnog sistema Windows 10.

 • Rešava problem zbog kog se ne zadržavaju postavke lokalnog jezika u OS slici koje su prilagođene tokom pripreme sistema (Sysprep).

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji dovodi do greške prilikom štampanja na skladište dokumenta.

 • Rešava problem zbog kog se prikazuje lažna poruka o uspostavljanju početnih vrednosti za Win32 aplikacije koje su konvertovane u aplikacije univerzalne Windows platforme (UWP), kao što su Microsoft lepljive beleške, Microsoft OneNote i tako dalje.

 • Rešava problem sa crtanjem pomoću Microsoft Foundation Class (MFC) trake sa alatkama koji se dešava prilikom prevlačenja u okruženju sa više monitora.

 • Rešava problem koji onemogućuje pravilno prepoznavanje prvog, ključnog poteza mastilom u ćeliji DataGridView.

 • Rešava problem sa performansama u aplikacijama do kog dolazi kada se sadržaj, koji je zaštićen tehnologijom upravljanja digitalnim pravima (DRM), reprodukuje ili kada je pauziran u pozadini.

 • Rešava problem zbog kog pokušaji snimka ekrana prozora pomoću PrintWindow API-ja ne uspevaju.

 • Rešava problem koji dovodi do neočekivanog zatvaranja istraživača datoteka pri korišćenju roming profila između različitih verzija operativnog sistema Windows 10.

 • Rešava problem zbog kog ne postoje povratni rezultati pretrage u polju za pretragu u „Start“ meniju kod korisnika koji nemaju lokalni profil.

 • Rešava problem koji dovodi do neočekivanog zatvaranja aplikacija kada korisnik unese istočnoazijske znakove nakon promene rasporeda tastera na tastaturi.

 • Rešava problem koji onemogućuje funkcionisanje dugmeta za privremeno isključivanje zvuka na određenim uređajima pomoću Microsoft aplikacije „Vaš telefon“.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da se datumi kalendara pojavljuju u pogrešnom danu u nedelji u delu sistemske trake poslova koji prikazuje časovnik i datum kada izaberete Samoa vremensku zonu.

 • Rešava problem neuspelog oblikovanja tabele u PowerShell okruženju za integrisano izvršavanje skripti (ISE) tokom udaljene sesije. Poruka o grešci je, "metod daljinskog upravljača get_WindowsSize nije primenjen".

 • Rešava problem sa čitanjem evidencije korišćenjem funkcije OpenEventLogA().

 • Rešava problem koji može da prouzrokuje da kontroler domena (DC) registruje mala i mešoviti zapis ili sav velika slova domena (SRV) u _MSDCS. < Domain Root Root Domain > DNS zonom. Do toga dolazi kada imena DC računara sadrže jedno ili više velikih slova.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje kašnjenje do dva minuta prilikom prijavljivanja ili otključavanja sesije na Hybrid Azure Active Directory računarima koji su spojeni.

 • Rešava problem koji uzrokuje potvrdu identiteta u usluzi Azure Active Directory okruženju i ne pojavljuje se greška.

 • Rešava problem koji sprečava mašine koje su omogućile funkciji Credential Guard da se pridruži domenu. Poruka o grešci je "sat servera nije sinhronizovan sa satom primarnog kontrolora domena".

 • Rešava problem koji dovodi do neuspeha potvrda identiteta kada koristite Azure Active Directory i bezbednosni identifikator (SID) korisnika.

 • Rešava problem koji sprečava da neke mašine automatski idu u režim spavanja pod određenim okolnostima zbog „Advanced Threat Protection za Microsoft zaštitnika“ (ATP) automatskog incidentnog odgovora (IR).

 • Rešava problem koji sprečava neke računare da uspešno pokreću „Advanced Threat Protection & Vulnerability Management za Microsoft zaštitnika“.

 • Poboljšava podršku za putanje datoteka koje nisu ASCII za Microsoft Defender ATP Auto IR.

 • Rešava problem sa performansama Windows Runtime (WinRT) API-ja koji šalje regresione vrednosti određene stope apsorpcije (SAR).

 • Rešava problem zbog kog predlošku Windows.admx nedostaje jedna od SupportedOn oznaka.

 • Rešava problem koji onemogućuje zatvaranje aplikacija.

 • Rešava problem koji stvara replika skladišta administratorske grupe sa neispravnim tipom SAM naloga i tipom grupe. To prouzrokuje da replika skladišta administratorske grupe bude neupotrebljiva pri premeštanju primarnog emulatora kontrolera domena (PDC).

 • Vraća napravljeni atribut u Active Directory i Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS) za msDS-parentdistname.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem koji sprečava da Microsoft User Experience Virtualization (UE-V) postavke rominga omoguće datoteke sa potpisom koje se koriste za nove poruke, prosleđene poruke i odgovore.

 • Rešava problem koji onemogućuje funkcionisanje funkcije računovodstva servera smernica mreže (NPS). Do toga dolazi kada je NPS konfigurisan da koristi SQL za računovodstvo sa novim OLE (složeni dokument) upravljačkim programom za bazu podataka (MSOLEDBSQL.dll) nakon prelaska na Transport Layer Security (TLS) 1.2.

 • Rešava problem zbog kog su standardni korisnički nalozi koji su konfigurisani sa najvišim postavkama za kontrolu korisničkog naloga (UAC) sprečeni u pokušaju da instaliraju jezičke funkcije na zahtev (FOD) putem sistemskih postavki.

 • Rešava problem koji uzrokuje da pokušaji dovršene veze sa virtuelnom privatnom mrežom (VPN) ne uspeju. Umesto toga, status ostaje na adresi "povezivanje".

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Privremeno rešenje

Uređaji koji koriste ručno ili automatski konfigurisani proxy server, naročito u virtuelnoj privatnoj mreži (VPN), mogu da prikažu status ograničene ili nepostojeće internet veze u okviru indikatora statusa mrežne povezanosti (NCSI) na sistemskoj traci poslova. Ovo može da se desi kada se povežete na VPN mrežu ili prekinete vezu sa njom, ili nakon promene statusa između te dve radnje. Uređaji sa ovim problemom mogu da imaju problema i sa dolaskom do interneta u okviru aplikacija koje koriste WinHTTP ili WinInet. U primere aplikacija na koje to može da utiče spadaju, bez ograničenja, Microsoft timovi, Microsoft Office, Microsoft Office 365, Microsoft Outlook, Internet Explorer 11 i neke verzije pregledača Microsoft Edge.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4554364.

Uređaji u domenu možda ne mogu da instaliraju aplikacije objavljene pomoću objekta smernica grupe (GPO). Ovaj problem utiče samo na instalacije aplikacija koje koriste .msi datoteke. On ne utiče na druge metode instalacije, poput Microsoft Store prodavnice.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4549951.

Nakon instaliranja ove ispravke na Windows 10 uređaju pomoću WWAN LTE modema, pristup internetu možda neće biti moguć. Međutim, indikator statusa mrežne povezanosti (NCSI) na sistemskoj traci poslova možda i dalje ukazuje na to da ste povezani sa internetom.

Ovaj problem se rešava u KB4559004.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4541338) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U raspoloživim dostupnom programu opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4541335

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×