Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

25.4.2019.

Verzija:

Verzija OS 17134.753

Podsetnik: 12. marta i 9. aprila će biti dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1803. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kojeg Internet Explorer blokira preuzimanje podresursa kada je učitan preko HTTP protokola na stranici koja se hostuje preko HTTPS protokola.

 • Rešavanje problema koji sprečava prilagođene URI šeme za rukovaoce protokola aplikacije da pokrenu odgovarajuću aplikaciju za lokalni intranet i pouzdane sajtove u programu Internet Explorer.

 • Dozvoljava da ugrađeni administratorski nalog pokrene konfigurisanje sistema Microsoft Office nakon preuzimanja instalacionog programa u pregledaču Microsoft Edge.

 • Rešava problem koji može da dovede do gubitka stavke Favoriti ili Lista za čitanje u pregledaču Microsoft Edge nakon ažuriranja operativnog sistema.

 • Rešava problem koji onemogućava novu funkciju kontejnera aplikacija za Microsoft Office.

 • Rešavanje problema koji sprečava otvaranje određenih aplikacija kada je podešeno preusmeravanje fascikli na mrežnu putanju za fasciklu Roaming AppData.

 • Rešava problem koji dovodi do uklanjanja Microsoft Office desktop aplikacije zbog čega ona prestaje da se odaziva i blokira instalaciju novije verzije aplikacije.

 • Rešava problem koji sprečava CALDATETIME strukturu da koristi više od četiri japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji zaustavlja rad datoteke ShellExperienceHost.exe kada se datum početka japanske ere ne pada prvog dana u mesecu. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažuriran je NLS registrator da bi podržao novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem zbog kog DateTimePicker netačno prikazuje datum u japanskom formatu datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem sa kontrolom postavki datuma i vremena koja kešira stare ere i sprečava da se ova kontrola osveži kad vreme pređe u novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažurirani su fontovi da bi podržali novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem koji sprečava da uređivač metoda unosa (IME) podrži novi znak za japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da kontrolni okvir za informacije o satu i kalendaru prikazuje dan u nedelji koji je pogrešno povezan sa određenim datumom u mesecu nove japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Dodaje alternativne fontove za fontove nove japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Omogućava podržavanje znakova za novu japansku eru u funkciji pretvaranja teksta u govor (TTS). Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem usled kog dolazi do greške „0x3B_c0000005_win32kfull! vSetPointer“ kada upravljački program za zaštićeni režim rada, win32kfull.sys, pristupi nevažećoj lokaciji memorije.

 • Rešava problem zbog kog korisnički interfejs prestaje da se odaziva nekoliko sekundi kada pomerate prozore dok je otvoreno više podređenih prozora.

 • Rešava problem koji može da izazove prestanak rada ekrana osetljivog na dodir nakon ponovnog pokretanja.

 • Dozvoljava da postojeći uređaji kojima upravlja Upravljač konfiguracije budu upisani u Microsoft Intune pomoću ko-upravljanja bez ikakve interakcije korisnika. Ne zahteva da aktivan korisnik bude prijavljen i neće biti odziva za Multi Factor Authentication (MFA). Ova ispravka takođe dozvoljava upisivanje koupravljanog upravljanja mobilnim uređajima (MDM) za korišćenje akreditiva uređaja koji se dobiju prilikom omogućavanja uređaja radi pridruživanja hibridnom Azure Active Directory (AADJ).

 • Rešava problem koj sprečava BitLocker da šifruje prenosivu disk jedinicu kada nema povezivanja radi čuvanja ključa za oporavak u usluzi Active Directory ili Azure Active Directory.

 • Rešava postepeno curenje memorije u LSASS.exe na sistemima koji imaju omogućeno keširano prijavljivanje. Ovaj problem se uglavnom javlja na serverima koji obrađuju mnogo interaktivnih zahteva za prijavljivanje, kao što su veb serveri.

 • Rešava problem koji može da dozvoli korisniku da nastavi sa prijavljivanjem na nalog pomoću pametne kartice nakon onemogućavanja naloga.

 • Rešava problem koji sprečava pristupanje resursima preduzeća kada se koriste akreditivi za Kerberos sa funkcijom Windows Hello za posao (WHfB). Zbog njega korisnici dobijaju više upita za dostavljanje akreditiva.

 • Rešava problem koji usporava performanse servera ili prouzrokuje prestanak odazivanja servera zbog velikog broja pravila Windows zaštitnog zida. Da biste omogućili promene, dodajte novi ključ registratora DeleteUserAppContainersOnLogoff (DWORD) u okviru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy pomoću alatke Regedit i podesite ga na 1.

 • Rešava problem zbog kog rute izuzetka VPN profila koji su uvek uključeni funkcionišu samo za lokalne izuzetke na nivou veze.

 • Rešava probleme sa neuspelim pokretanjem koji se javljaju kada ponovo pokrenete određene virtuelne mašine hiper-konvergovane infrastrukture (HCI).

 • Rešava problem zbog kog korisnik prenosivog profila gubi prilagođene postavke Start menija nakon nadogradnje operativnog sistema (OS). Nakon instaliranja ove ispravke, administratori moraju da omoguće postavku UseProfilePathMinorExtensionVersion registratora opisanu u ispravci KB4493782za prenosive korisničke profile (RUP). Ovaj ključ vam omogućava da kreirate novi RUP za nadograđeni operativni sistem i sprečava gubitak prilagođenog Start menija. RUP se mora čuvati lokalno i morate ponovo da pokrenete uređaj da biste omogućili ovu funkciju.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspelih zahteva za povezivanje sa primenjenim host serverima sesije udaljene radne površine (RDSH). Ovaj problem se javlja zbog mrtve petlje u brokeru veze.

 • Poboljšava rezultate prilikom obezbeđivanja štampača u obrazovnim okruženjima koja uključuju multifunkcionalne štampače.

 • Rešava problem koji sprečava pristup Server Message Block (SMB) delovima na SMB omogućenim fizičkim ili virtuelnim karticama mrežnog interfejsa (NIC) koje su konfigurisane sa interfejsom virtuelne privatne mreže (VPN) ili sa ovih kartica.

 • Rešava problem koji sprečava Print pokretanje aplikacija toka posla za scenario „Point and Print“.

 • Rešava problem koji može da sprečava da Universal Windows Platform (UWP) aplikacije primaju unos putem tastature kada nit korisničkog interfejsa postane preopterećena. Do ovog problema dolazi kada UWP aplikacija ima ugrađenu WebView kontrolu.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke može doći do problema sa korišćenjem okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) za pokretanje uređaja sa servera Windows usluga daljinske primene (WDS) konfigurisanog da koristi dodatak za promenljivi vremenski okvir. Ovo će možda dovesti do prevremenog prekida veze sa WDS serverom prilikom preuzimanja slike. Ovaj problem ne utiče na klijente ili uređaje koje ne koristite dodatak za promenljivi vremenski okvir.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503286.

Određene radnje, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Zona prenosa između primarnog i sekundarnog DNS servera preko protokola Transmission Control Protocol (TCP) možda neće uspeti nakon instaliranja ove ispravke.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4499167.

Prilikom korišćenja fontova MS UI Gothic ili MS PGothic, tekst, raspored ili veličina ćelije mogu postati uži ili širi od očekivanog u programu Microsoft Excel. Na primer, raspored i veličina ćelija u Microsoft Excel listovima mogu da se promene prilikom korišćenja fonta MS UI Gothic.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4499167.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Dodatne informacije potražite u članku Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4485449) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4493437.

Hvala vam što ste posetili stranicu istorije ažuriranja za Windows 10, verziju 1803. Više o tome kako da najbolje koristite ove stranice potražite u objavi na blogu.

Da bismo poboljšali informacije na stranicama istorije i srodnim KB ispravkama i da bi bile korisnije korisnicima, napravili smo anonimnu anketu u kojoj možete da delite komentare i povratne informacije. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×