Sadržaj
×

Datum izdavanja::

25.4.2019.

Verzija:

Verzija OS 16299.1127

Podsetnik: 12. marta i 9. aprila će biti dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1709. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Podsetnik: Servisiranje za Windows 10, verziju 1709, će biti obustavljeno 9. aprila 2019. za uređaje sa izdanjima Windows 10 Home, Pro, Pro for Workstation i IoT Core. Ovi uređaji više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise će i dalje dobijati servisiranje 12 meseci besplatno u skladu sa objavom za životne cikluse iz oktobra 2018.

 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kojeg Internet Explorer blokira preuzimanje podresursa kada je učitan preko HTTP protokola na stranici koja se hostuje preko HTTPS protokola.

 • Rešava problem koji sprečava prilagođene URI šeme za rukovaoce protokola aplikacije da pokrenu odgovarajuću aplikaciju za lokalni intranet i pouzdane sajtove u programu Internet Explorer.

 • Dozvoljava da ugrađeni administratorski nalog pokrene konfigurisanje sistema Microsoft Office nakon preuzimanja instalacionog programa u pregledaču Microsoft Edge.

 • Rešava problem koji sprečava CALDATETIME strukturu da koristi više od četiri japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji zaustavlja rad datoteke ShellExperienceHost.exe kada se datum početka japanske ere ne pada prvog dana u mesecu. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažuriran je NLS registrator da bi podržao novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem zbog kog DateTimePicker netačno prikazuje datum u japanskom formatu datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem sa kontrolom postavki datuma i vremena koja kešira stare ere i sprečava da se ova kontrola osveži kad vreme pređe u novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažurira fontove da bi podržali novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji sprečava da uređivač metoda unosa (IME) podrži novi znak za japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da kontrolni okvir za informacije o satu i kalendaru prikazuje dan u nedelji koji je pogrešno povezan sa određenim datumom u mesecu nove japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Dodaje alternativne fontove za fontove nove japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Omogućava podržavanje znakova za novu japansku eru u funkciji pretvaranja teksta u govor (TTS). Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Omogućava podršku za znakove nove japanske ere na tastaturi na ekranu osetljivom na dodir. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem usled kog dolazi do greške „0x3B_c0000005_win32kfull! vSetPointer“ kada upravljački program za zaštićeni režim rada, win32kfull.sys, pristupi nevažećoj lokaciji memorije.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada uređaja prilikom prijavljivanja ili odjavljivanja ukoliko uređaj ima antivirusni softver, softver za otkrivanje krajnje tačke i softver za pružanje odgovora.

 • Rešavanje problema koji može da izazove prestanak rada ekrana osetljivog na dodir nakon ponovnog pokretanja.

 • Rešava postepeno curenje memorije u LSASS.exe na sistemima koji imaju omogućeno keširano prijavljivanje. Ovaj problem se uglavnom javlja na serverima koji obrađuju mnogo interaktivnih zahteva za prijavljivanje, kao što su veb serveri.

 • Rešava problem koji može da dozvoli korisniku da nastavi sa prijavljivanjem na nalog pomoću pametne kartice nakon onemogućavanja naloga.

 • Rešava problem koji sprečava pristupanje resursima preduzeća kada se koriste akreditivi za Kerberos sa funkcijom Windows Hello za posao (WHfB). Zbog njega korisnici dobijaju više upita za dostavljanje akreditiva.

 • Rešava problem zbog kog dobavljač smernica (PolicySOM) za Windows Management Instrumentation (WMI) koristi sve dostupne dinamičke portove na User Datagram Protocol (UDP). Zbog njega zahvaćene mašine prestaju da reaguju.

 • Rešava problem zbog kog korisnik prenosivog profila gubi prilagođene postavke Start menija nakon nadogradnje operativnog sistema (OS). Nakon instaliranja ove ispravke, administratori moraju da omoguće postavku UseProfilePathMinorExtensionVersion registratora opisanu u ispravci KB4493782za prenosive korisničke profile (RUP). Ovaj ključ vam omogućava da kreirate novi RUP za nadograđeni operativni sistem i sprečava gubitak prilagođenog Start menija. RUP se mora čuvati lokalno i morate ponovo da pokrenete uređaj da biste omogućili ovu funkciju.

 • Poboljšava rezultate prilikom obezbeđivanja štampača u obrazovnim okruženjima koja uključuju multifunkcionalne štampače.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Zona prenosa između primarnog i sekundarnog DNS servera preko protokola Transmission Control Protocol (TCP) možda neće uspeti nakon instaliranja ove ispravke.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4499179.

Prilikom korišćenja fontova MS UI Gothic ili MS PGothic, tekst, raspored ili veličina ćelije mogu postati uži ili širi od očekivanog u programu Microsoft Excel. Na primer, raspored i veličina ćelija listova u programu Microsoft Excel mogu se promeniti prilikom korišćenja fonta MS UI Gothic.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4499179.

 

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4485448) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4493440

Hvala vam što ste posetili stranicu istorije ažuriranja za Windows 10, verziju 1709. Više o tome kako da najbolje koristite ove stranice potražite u objavi na blogu.

Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB ispravkama i da bi bile korisnije korisnicima, napravili smo anonimnu anketu u kojoj možete da delite komentare i povratne informacije. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×