Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

25.4.2023.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 22000.1880

28.3.23.
VAЋNO Počev od aprila 2023. godine, opcionalne, nebezbednosne ispravke za pregled biće objavljene četvrtog utorka u mesecu. Više informacija potražite u članku Objašnjenja mesečnih ispravki za Windows

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 21H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.   

Ističe

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Edge IE režim. Iskačući prozori se otvaraju u pozadini umesto u prednjem planu.

 • Ova ispravka utiče na Xbox Elite korisnike koji imaju Xbox adaptive Controller. Ova ispravka primenjuje željene postavke za ponovno mapiranje upravljača na radnoj površini.

 • Ova ispravka menja ikone aplikacije za određene mobilne dobavljače.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ovo ažuriranje menja postavke zaštitnog zida. Sada možete da konfigurišete pravila grupe aplikacija.

 • Ova ispravka utiče na Islamsku Republiku Iran. Ispravka podržava letnje/zimsko računanje vremena u vladi u periodu od 2022. godine. 

  Ova ispravka rešava problem koji utiče na proces podsistem usluge lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). Moћda prestane da se odaziva. Zbog toga se računar ponovo pokreće. Greška se 0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Edge IE režim. Upravljač prozorima kartice prestaje da se odaziva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Windows Remote Management (WinRM) klijent. Klijent daje status greške HTTP servera (500). Do ove greške dolazi kada pokrene zadatak prenosa u usluzi migracije skladišta.

 • Ova ispravka rešava redak problem koji može dovesti do toga da ulazno odredište bude bez vrednosti. Do ovog problema može doći kada pokušate da konvertujete fizičku tačku u logičku tačku tokom testiranja hita. Zbog toga računar podiže grešku zaustavljanja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zaštićeni sadržaj. Kada umanjite prozor koji ima zaštićeni sadržaj, sadržaj se prikazuje kada ne bi trebalo. To se dešava kada koristite pregled uživo sličice trake zadataka.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na pakete za dodelu privilegija. Ne primenjuju se u određenim okolnostima kada je potrebno podiznjenje.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na upravljanje mobilnim uređajima (MDM) klijentima. Problem vas sprečava da štampate. Do toga dolazi zbog izuzetka.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na potpisane Windows zaštitnik za kontrolu aplikacije (WDAC). Oni se ne primenjuju na bezbedni jezgro. To se dešava kada omogućite bezbedno pokretanje sistema.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na kontrolu Windows zaštitnik aplikacije. Smernice koje blokiraju softver pomoću heš pravila možda neće sprečiti pokretanje softvera.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg dolazi kada koristite PIN za prijavljivanje u Windows Hello za posao. Prijavljivanje u usluge udaljene radne površine možda neće uspeti. Poruka o grešci je" "Zahtev nije podržan".

 • Ova ispravka poboljšava performanse polja za pretragu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na smernice za zaključavanje administratorskog naloga. GPResult i rezultuantni skup smernica ih nisu prijavili.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Active Directory korisnike & računarima. Prestaće da se odaziva. To se dešava kada koristite prikaz "Lista zadataka" da biste omogućili ili onemogućili više objekata u isto vreme.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na objedinjeni filter za pisanje (UWF). Kada ga isključite pomoću poziva Windows Management Instrumentation (WMI), uređaj može prestati da se odaziva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na sistem pouzdanih datoteka (ReFS). Greška zaustavljanja sprečava ispravno pokretanje operativnog sistema.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MySQL komande. Komande ne uspevaju u Windows Xenon kontejnerima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na SMB Direct. Krajnje tačke možda nisu dostupne u sistemima koji koriste skupove znakova sa više bajta.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na aplikacije koje koriste DirectX na starijim Intel upravljačkim programima grafičke kartice. Možda ćete dobiti grešku od apphelp.dll.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zastarelo rešenje za lozinku lokalnog administratora (LAPS) i na novu Windows LAPS funkciju. Oni ne uspeju da upravljaju konfigurisanom lozinkom lokalnog naloga. Do ovoga dolazi kada instalirate zastarelu LAPS .msi pošto instalirate Windows update od 11. aprila 2023. na računarima koji imaju zastarele LAPS smernice.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 steka servisiranja - 22000.1879

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ili novije ispravke, Windows uređaji sa nekim aplikacijama za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnih proizvođača možda se neće pokrenuti. Ove aplikacije nezavisnih proizvođača mogu da izazovu greške sa explorer.exe koje se mogu ponoviti više puta u petlji. Poznate aplikacije za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnih proizvođača jesu ExplorerPatcher i StartAllBack. Ovi tipovi aplikacija često koriste nepodržane metode da bi se postiglo prilagođavanje i kao rezultat toga mogu dati neželjene rezultate na vašem Windows uređaju.

ExplorerPatcher i StartAllBack su objavili verziju koja navodi da je ovaj problem rešen.

Napomena Ako koristite bilo koju aplikaciju za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnog proizvođača i naiđete na ovaj ili bilo kakve druge probleme, moraćete da se obratite korisničkoj podršci za projektanta aplikacije koju koristite.

IT administratori

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5027223.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5025298

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.1879

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×