Sadržaj
×

Datum izdanja:

26.8.2021.

Verzija:

OS build 18363.1766

NOVO 24.08.2021.
VAŽNO Počevši od oktobra 2021. godine više neće biti opcionalnih izdanja koja nisu bezbednosna (poznata kao "C" izdanja) za Windows 10, verziju 1909.  Nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriraj utorak") za Windows 10 verziju 1909.

15.06.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki Windows i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja za verziju 1909.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na na dashboard sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji sprečava reprodukciju nekih video Windows aplikacija Windows filmova i TV emisija (.mp4 datoteka).

 • Ažurira problem koji poništava sinhronizaciju za fasciklu Microsoft OneDrive "Poznate fascikle samo" kada instalirate ispravku Windows ažuriranja. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da prate neuspešne aktivacije distribuiranog Component Object Model (DCOM).

 • Rešava problem u niti koji može da izazove prestaje da Windows daljinsko upravljanje (WinRM) uslugom kada se nalazi pod visokim opterećenjem. Ovo je rešenje za klijenta; tako da primenite ovu ispravku na računare na koje to utiče i koji komuniciraju pomoću usluge WinRM.

 • Rešava problem zbog kojeg proces hosta Windows Management Instrumentation (WMI) dobavljača prestaje da funkcioniše. Do toga dolazi zbog neobaženog kršenja pristupa do koje dolazi kada koristite konfiguraciju željenog stanja (DSC).

 • Rešava problem koji izaziva neuspešnu migraciju datoteke između distribuiranog sistema datoteka (DFS) koje su uskladištene u različitim količinama. Do ovog problema dolazi kada primenite migraciju pomoću PowerShell skripti koje koriste komandu Premesti stavku.

 • Rešava problem koji vas sprečava da pišete u WMI smeštaj nakon pojave slabog memorijskog uslova.

 • Rešava problem koji može da vas spreči da umanjite aplikaciju koja koristi nenamognjene prozore.

 • Rešava problem koji sprečava reprodukciju Windows filmova i TV programa .mp4 medijske datoteke koje sadrže informacije o odnosu aspekta piksela (PAR).

 • Rešava problem koji izaziva prestanak rada mehanizme za potvrdu identiteta (AMA). Do ovog problema dolazi kada migriranje u Windows Server 2016 (ili novije verzije sistema Windows) i kada koristite AMA u vezi sa certifikatima iz usluge Windows Hello za preduzeća.

 • Rešava problem koji sprečava rad bezbednog pokretanja na nekim uređajima.

 • Rešava problem koji sprečava ispravno funkcionisanje pravila za integritet koda kada navodite pravila za ime porodice paketa u smernicama za integritet koda. Do ovog problema dolazi zbog neispravnog rukovanja imenima koja osetljiva na velika i velika slova.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje usluge ShellHWDetection na uređaju Privileged Access Workstation (PAW) i sprečava upravljanje BitLocker šifrovanjem disk jedinice.

 • Rešava problem u zaštiti od Windows zaštitnik iskorišćavanja koji sprečava neke Microsoft kancelarija aplikacije da rade na računarima koji imaju određene procesore.

 • Rešava problem zbog kojih se traka sa alatkama Uređivača metoda unosa (IME) pojavljuje čak i kada je RemoteApp zatvorena.

 • Rešava problem sa kritičnim izuzetkom za koji dijalog Otvaranje datoteke ne može da rukuje. Zbog toga se aplikacija Microsoft Foundation Class (MFC) neočekivano zatvara.

 • Rešava problem do kojih može doći kada konfigurišete smernicu "Izbrišite korisničke profile starije od navedenog broja dana tokom ponovnog pokretanja sistema". Ako je korisnik prijavljen duže nego što je navedeno u smernicama, uređaj može neočekivano da izbriše profile kada se pokrene.

 • Rešava problem sa postavkom Microsoft OneDrive aplikacija za sinhronizaciju "Uvek zadrži na ovom uređaju". Postavka se neočekivano ponovo postavlja na vrednost "Poznate fascikle samo" kada instalirate Windows ispravku.

 • Rešava problem koji tokom nadogradnje na vremenu može da kreira duplirane ugrađene lokalne naloge, kao što je administrator ili nalog gosta. Do ovog problema dolazi ako ste prethodno preimenovali te naloge. Zbog toga je proširenje konzole Local Users i Groups MMC(lusrmgr.msc) prazno bez naloga nakon nadogradnje. Ova ispravka uklanja duplirane naloge iz lokalne baze podataka menadžera bezbednosnih naloga (SAM) na računarima na koje ovo utiče. Ako je sistem otkrio i uklonio duplirane naloge, evidentira događaj Directory-Services-SAM sa ID 16986, u evidenciji događaja System.

 • Povećava podrazumevani broj stavki u kešu za pronalaženje lokalnog autoriteta za bezbednost (LSA) da bi se poboljšale performanse pronalaženja u scenarijima visokog obima pronalaženja.

 • Adrese zaustavljaju grešku 0x1E u srv2! Smb2CheckAndInvalidateCCFFile.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje prestaje da funkcioniše sistem nakon što filter za dedupliciju otkrije oštećenje u tački reparanse. Do ovog problema dolazi zbog promena upravljačkog programa za deduplication predstavljene u prethodnoj verziji.

 • Rešava problem sa korišćenjem komande robocopy sa opcijom pravljenja rezervne kopije (/B) za rešavanje neuspešnih kopiranja. Do ovog problema dolazi kada izvorne datoteke sadrže alternativne podatke Tokovi (ADS) ili proširene atribute (EA), a odredište je Azure deljenje datoteka.

 • Zaustavlja pokretanje upita nad OneSettings APA-jema iz zastarele funkcije skladišta Health.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju. 

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz usluge Windows Update, uključujući enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Windows 10 ažuriranje steka za servisiranje - 18363.1766

 • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (KB5004748)od 13. jula 2021. pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Ispravka za preduzeća

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows ažuriranje standalone Installer (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su 5005103 obezbeđene uovoj ispravki. 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 18363.1766. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×