Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

28.4.2021.

Verzija:

OS Regrade 19041.964 i 19042.964

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge u izdanju za Windows 10 za april

24.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

11/17/20

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 2004.


Napomišite Pratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na datoteci sa informacijama o izdanju.

 Istaknute stavke

 • Predstavljanje vesti i interesovanja na traci zadataka Windows 10 u programu

  Sa vestima i interesovanjima na Windows traci zadataka, dobijate brz pristup integrisanom feedu dinamičkih sadržaja kao što su vesti, vremenska prognoza, sportovi i još mnogo toga, koje se ažuriraju tokom dana. Feed možete da personalizujete tako da ima odgovarajući sadržaj prilagođen vama. U narednim sedmicama moći ćete neometano da zavirite u feed direktno sa trake zadataka tokom celog dana bez ometanja toka posla. Za više informacija pogledajte Personalizovan sadržaj za prvi pogled: uvod u vesti i interesovanja na traci zadataka Windows 10 tabele.

 • Ažurira problem da biste sprečili da se prazne pločice pojave na "Start" meni nakon ažuriranja na noviju verziju programa Windows 10. 

 • Dodaje mogućnost prilagođavanja količine vremena utonuće u spavanje u aplikaciji Postavke u Windows Mixed Reality. 

Poboljšanja i ispravke

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime OS ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se mogu skucati.

 • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ovo verzija uključuje sva poboljšanja iz verzije Windows 10 2004.

 • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava prelazak lokacije iz režima Microsoft Edge IE kada se to očekuje. 

 • Rešava problem koji ne uspeva u potpunosti da ukloni obavezne profile kada se odjavite prilikom korišćenja smernica grupe "Brisanje kešovanih kopija roming profila".

 • Rešava problem koji izaziva pojavljivanje praznih pločica na "Start" meni sa imenima kao što su "ms-resource:AppName" ili "ms-resource:appDisplayName". Ove prazne pločice predstavljaju instalirane aplikacije i pojavljuju se približno 15 minuta nakon ažuriranja na noviju verziju programa Windows 10. Instaliranje ove ispravke sprečava pojavljivanje ovih praznih pločica na "Start" meni.

 • Rešava problem sa microsoft japanskim uređivačem metoda unosa (IME) koji sprečava ispravno prikazivanje prilagođenog prozora kandidata za aplikaciju.

 • Rešava problem do kojih dolazi kada instalirate aplikacije zalihe.

 • Rešava problem koji uključuje pravila za režim kerneliranja za .NET aplikacije u Windows zaštitnik za kontrolu aplikacije. Zbog toga su generisane smernice znatno veće nego što je neophodno.

 • Rešava problem zbog kojih uređaji ne uspevaju u cilju atitacije za zdravlje uređaja.

 • Rešava problem koji isključe S režim kada omogućite system Guard secure Launch na sistemu koji Windows 10 režimu S.

 • Rešava problem koji uzrokuje rast lsass.exe memorije sve dok sistem ne postane neutoljiv. To se dešava kada Transport Layer Security (TLS) nastavi sesiju.

 • Rešava problem sa uslovom rase između planra zadataka i usluge Workstation. Zbog toga korisnici ne mogu automatski da se pridruže hibridnom Azure Active Directory (AAD) domenu, a generiše se 0x80070490 greške. 

 • Rešava problem zbog kojih potvrda identiteta Azure Active Directory ne uspe kada se prijavite na Windows virtuelnim računarima.

 • Rešava problem koji uzrokuje neočekivano AAD neočekivano nestanak poslovnih naloga iz određenih aplikacija kao što Microsoft Teams ili Microsoft kancelarija.

 • Rešava problem koji slučajno pokreće hibridno pridruživanje AAD kada je smernica grupe "Registruj računare pridružene domenu kao uređaje" postavljena na ONEMOGUĆENO. Više informacija potražite u temi Objavljivanje zadataka konfiguracije za hibridno Azure AD pridruživanje

 • Rešava problem sa delimičnom konfiguracijom tačke povezivanja usluge (SCP), što dsregcmd.exeda prestane da funkcioniše. Do ovog problema dolazi zbog poređenja imena domena sa osetljivim na velika i velika slova do kojih dolazi prilikom pridruživanja hibridnom Azure Active Directory domenu pomoću jedinstvenog prijavljivanje (SSO).

 • Dodaje mogućnost prilagođavanja količine vremena utonuće u spavanje u aplikaciji Postavke u Windows Mixed Reality.

 • Rešava problem koji može da generiše grešku zaustavljanja kada se Docker kontejneri pokreću sa izolacije procesa.

 • Rešava problem koji izaziva neuspešno automatsko unošenje i uklanjanje certifikata uz grešku "Parametar je neispravan".

 • Rešava problem zbog kojih virtuelne mašine Application Guard Microsoft zaštitnika prestanu da se odaziju kada Application Guard Microsoft zaštitnika za Kancelarija otvori dokument. Do ovog problema može doći na nekim uređajima ili upravljačkim programima koji koriste GPU hardversko ubrzano planiranje.

 • Rešava problem koji sprečava neke medijske plejere da reprodukuju sadržaj na hibridnim uređajima koji rade sa dGPU-om na iGPU ekranima.

 • Rešava problem sa uslovima u rasi koji izazivaju visoku korišćenju CPU-a. Zbog toga sistem prestaje da radi i dolazi do rokova.

 • Rešava problem sa rokom za rok u sistemu novih tehnologija (NTFS).

 • Rešava problem zbogDWM.exeu nekim slučajevima prestanu sa radom.

 • Poboljšava Windows migraciju skladišta na serveru tako što:

  • Dodavanje podrške za migraciju iz NetApp FAS nizova u Windows servere i klastere.

  • Rešavanje više problema i poboljšanje pouzdanosti.

   Dodatne informacije potražite u temi Pregled usluge migracije skladišta.

 • Rešava problem koji može da spreči rad ekrana aplikacije kada koristite kontrolu udaljene radne površine ActiveX koja je ugrađena na HTML stranicu.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svim uređajima koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje ispravki za Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptomi

Zaobilazno rešenje

Kada koristite Microsoft japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda neće biti tačni Furigana znakovi. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Napomišite Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString( ).

Ovaj problem je rešen u KB5005101.

Uređaji sa Windows koje su kreirane iz prilagođenog vanmrežnog medija ili prilagođene ISO slike možda su uklonjene Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge ovom ispravkom, ali nisu automatski zamenjene novim Microsoft Edge. Na ovaj problem nailazi samo kada se prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike kreiraju prolaženjem ove ispravke u sliku bez instaliranja prvog ažuriranja za standalone servisiranje steka (SSU) objavljene 29. marta 2021. ili novije.

Napomišite Ovo ne utiče na uređaje koji se direktno povezuju Windows ažuriraj da biste primali ispravke. Ovo uključuje uređaje koji koriste Windows Update for Business. Svi uređaji koji se povezuju sa uslugom Windows Update treba uvek da dobiju najnovije verzije SSU i najnovije kumulativne ispravke (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Mali podskup korisnika je prijavio manje od očekivanih performansi u igrama nakon instaliranja ove ispravke. Većina korisnika na koje ovaj problem utiče su režimi korišćenja igara preko celog ekrana ili neograničenih prozora i koriste dva ili više monitora.

Ovaj problem je rešen u KB5003690.

Nakon instaliranja ove ispravke, 5.1 Dolby Digital zvuk može da reprodukuje zvuk koji sadrži buku visokog nivoa ili prevlače u određenim aplikacijama kada koristite određene audio uređaje i Windows postavke.

Napomišite Ovaj problem se ne javlja kada se koristi stereo.

Ovaj problem je rešen u KB5003690.

Kada instalirate ovu ispravku ili noviju, dugme vesti i interesovanja na Windows traci zadataka može da ima mutan tekst na određenim konfiguracijama prikaza.

Ovaj problem je rešen u KB5003690.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Ako naiđete na grešku, 0x800f0823 – CBS_E_NEW_SERVICING_STACK_REQUIRED, zatvorite poruku o grešci i instalirajte poslednji standalone SSU (KB4598481) pre instaliranja ovog LCU-a. Više ne morate da instalirate ovaj SSU (KB4598481) za buduće ispravke. 

Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranja steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Ažuriranjewusa.exe(wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke 5001391

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19041.963 i 19042.963

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×