Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

29.5.2019.

Verzija:

Verzija OS 18362.145

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešavanje problema koji sprečava prilagođene URI šeme za rukovaoce protokola aplikacije da pokrenu odgovarajuću aplikaciju za lokalni intranet i pouzdane sajtove u programu Internet Explorer.

 • Rešavanje problema koji sprečava otvaranje određenih aplikacija kada je podešeno preusmeravanje fascikli na mrežnu putanju za fasciklu Roaming AppData.

 • Rešavanje problema koji isključuje režim noćnog svetla tokom promena režima ekrana.

 • Rešavanje problema koji može da deformiše prikazivanje igre preko celog ekrana kada se Microsoft traka za igre vidi na vrhu igre.

 • Rešavanje problema koji sprečava uklanjanje Bluetooth® periferijskih uređaja iz nekih sistema sa specifičnim Bluetooth radio uređajima.

 • Rešavanje problema zbog kog događaj 7600 u evidenciji događaja servera za Domain Name System (DNS) može da sadrži naziv servera koji ne može da se pročita.

 • Rešavanje problema u kom se tačke po inču (DPI) gostujućeg uređaja ne podudaraju sa uređajem domaćina.

 • Rešavanje problema koji može da dovede do toga da eksterni USB uređaj ili SD memorijska kartica budu dodeljeni pogrešnoj disk jedinici tokom instalacije. Dodatne informacije potražite u opisu greške „Ovaj računar se ne može nadograditi na Windows 10“ na računaru koji ima priložen USB uređaj ili SD karticu.

 • Rešavanje problema zbog kog svedok mrežne deobe ne uklanja Server Message Block (SMB) regulatore, zbog čega server na kraju prestaje da prihvata SMB veze.

 • Rešavanje problema koji sprečava otvaranje URL adrese protokola aplikacije kada se hostuje na nekoj intranet stranici.

 • Rešavanje problema sa opcijom BranchCache kada se distribuira u režimu keša. BranchCache može da zauzme više prostora na disku nego što je dodeljeno kešu za ponovno objavljivanje. Da bi se u potpunosti rešio problem, uređaji koji su premašili dodeljeni prostor na disku treba da isprazne BranchCache pomoću komande netsh branchcache flush.

 • Rešavanje problema koji može da spreči da neke Direct3D aplikacije i igre uđu u režim celog ekrana ako je orijentacija ekrana promenjena u odnosu na podrazumevanu.

 • Rešavanje problema sa kreiranjem datoteke Windows kataloga na x64 sistemu koristeći Windows System Image Manager. Dodatne informacije potražite u članku Šta je novo u ADK kompletima i alatkama.

 • Rešavanje problema koji dovodi do kašnjenja prilikom učitavanja mnogih nepotpisanih Domain Name System (DNS) zona u vezi sa funkcijom bezbednosna proširenja usluge Domain Name System (DNSSEC). Do ovog problema dolazi posle konfigurisanja sledeće postavke registratora:

Putanja: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DNS\Parameters

Postavka: EnableFastLoadUnsignedZones

Ukucajte : DWORD vrednost: Vrednost 1 omogućava funkciju. Vrednost 0 onemogućava funkciju.

Ponovo pokrenite operativni sistem ili DNS server kada promenite vrednosti registratora.

 • Rešavanje problema koji se odnosi na virtuelizaciju jedinice za upravljanje ulazno-izlaznom memorijom (IOMMU) kod hipervizora nezavisnih proizvođača.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada otvarate igre koje koriste BattlEye softver protiv varanja, korisnički interfejs softvera BattlEye može da prikaže neku od sledećih grešaka:

 • „Nije moguće pokrenuti BattlEye uslugu.“

 • „Nije moguće pokrenuti BattlEye uslugu.“

Neke igre koje koriste starije verzije softvera BattlEye nisu kompatibilne sa verzijom 1903 operativnog sistema Windows 10. BattlEye je dostavio ažuriranu zakrpu za igre na koje ovo sigurno utiče.

Spisak nedavnih igara koje koriste BattlEye potražite na lokaciji www.battleye.com/.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Proverite da li je igra ažurirana najnovijom dostupnom verzijom. Neke platforme za igre vam dozvoljavaju da proverite valjanost datoteka igara, čime možete da potvrdite da je instalacija potpuno ažurna.

 • Ponovo pokrenite sistem i otvorite igru opet.

 • Deinstalirajte BattlEye koristeći deinstall. exe, a zatim ponovo otvorite igru.

 • Deinstalirajte i ponovo instalirajte igru.

Više opcija za rešavanje problema potražite na stranici www.battleye.com/support/faq/.

 

Windows Sandbox možda neće moći da se pokrene uz grešku „ERROR_FILE_NOT_FOUND (0x80070002)“ na uređajima na kojima se promeni jezik operativnog sistema tokom procesa ažuriranja kada instalirate Windows 10, verziju 1903.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

Usluga Upravljač za uspostavljanje veze daljinskog pristupa (RASMAN) može da prestane sa radom i možda ćete dobiti grešku „0xc0000005“ na uređajima na kojima je nivo dijagnostičkih podataka ručno konfigurisan na nepodrazumevanu postavku 0. Možda ćete dobiti i grešku u odeljku Aplikacije Windows evidencijeu komponenti Prikazivač događaja sa ID-om događaja 1000 koji referencira „svchost.exe_RasMan“ i „rasman.dll“.

Greška se javlja samo kada je VPN profil konfigurisan kao povezivanje Uvek na VPN-u (AOVPN) sa tunelom uređaja ili bez njega. To ne utiče na VPN profile ili veze koji se uspostavljaju samo ručno.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505903.

Uređaji povezani sa domenom koji je konfigurisan za korišćenje MIT Kerberos područja se možda neće pokrenuti ili će možda nastaviti da se ponovo pokreće nakon instalacije ove ispravke. Uređaji koji su kontroleri domena ili članovi domena zahvaćeni su ovim.

Ako niste sigurni da li je vaš uređaj zahvaćen, kontaktirajte svog administratora. Napredni korisnici mogu da provere da li postoji ovaj ključ registratora prateći putanju HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\Kerberos\MitRealms ili da provere smernicu „Definisanje interoperabilnih postavki za Kerberos v5 područje“ pod stavkom Konfiguracija računara -> Smernice -> Administrativni predlošci > Sistem -> Kerberos.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

 

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte članak Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4498523) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4497935

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×