Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

8.2.2022.

Verzija:

OS izdanje 14393.4946

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

Od 12.9.2023. KB5010359 više nije dostupan u uslugama Windows Update, Microsoft Update katalogu ili drugim kanalima izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

19.11.2010.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1607 potražite na stranici istorije ažuriranja

Ističe

 • Novosti štednje vremena do početka februara 2022. umesto u martu 2022. u Jordanu. 

 • Novosti bezbednost operativnog sistema Windows.      

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novosti štednje vremena do početka februara 2022. umesto u martu 2022. u Jordanu.

 • Novosti broj telefona za Windows aktivaciju za lokalne standarde koji imaju pogrešan broj telefona.

 • Rešava problem zbog kog Windows prestaje da radi i generiše grešku "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL".

 • Rešava problem koji izaziva neiskladno čišćenje Dynamic Data Exchange (DDE) objekata. To sprečava suzavanje sesije i uzrokuje prekid odaziva sesije.

 • Rešava kršenje pravila pristupa uIKEEXT.dll do kojeg dolazi na VPN-u (AOVPN) i DirectAccess serverima. Kôd izuzetka je 0xC000005.

 • Rešava problem koji utiče na postavke administrativnog predloška koje konfigurišete pomoću Smernice grupe (GPO). Kada promenite vrednost regulatorne postavke na NOT CONFIGURED, sistem ne može da ukloni prethodnu postavku. Ovaj problem je najprimereniji za roming korisničke profile.

 • Rešava curenje memorije do kojeg dolazi kada pozovete WinVerifyTrust(). Do ovog problema dolazi ako verifikacija ne uspe za prvi potpis datoteke koja ima više potpisa.

 • Rešava poznati problem koji utiče na verzije Windows servera koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2016 se možda neće aktivirati. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novi ključ za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK) i nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije.

 • Dodaje događaj nadzora u Active Directory kontrolere domena koji identifikuju klijente koji nisu usaglašeni sa RFC 4456. Više informacija potražite u članku KB5005408: Potvrda identiteta pametne kartice može da dovede do neuspešnih štampanja i skeniranja.

 • Rešava problem koji može daKerberos.dllda prestane da radi u okviru usluge podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). Do ovoga dolazi kada LSASS istovremeno obrađuje zahteve usluge za korisnika (S4U) korisnika (U2U) za istog korisnika klijenta.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspešne operacije izmene Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) ako operacija sadrži atribute SamAccountName i UserAccountControl . Poruka o grešci je: "Greška: 0x20EF. Usluga direktorijuma je naišla na nepoznato otkazivanje".

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.  

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na veb lokaciji "Bezbednosne Novosti" u februaru 2022.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravki koje su objavljene 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za nabavljanje ili podešavanje Active Directory Forest Trust informacija mogu naići na probleme. Aplikacije možda neće uspeti ili će se zatvoriti, ili ćete možda dobiti grešku iz aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pravila pristupa (0xc0000005). 

Napomene za projektante Zahvaćene aplikacije koriste System.DirectoryServices API.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

 • Windows Server 2022: 

 • Windows Server 2019: 

 • Windows Server 2016: 

 • Windows Server 2012 R2: 

 • Windows Server 2012:

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) u kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5013952.

Kako da preuzmete ovu ispravku

KB5010359 više nije dostupna.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×