8. maj 2018. – KB4103723 (verzija OS 14393.2248)

Datum izdavanja::

Verzija:

8.5.2018.

Verzija OS 14393.2248

 

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. april 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešen je problem sa sprečavanjem primena prethodno izdatih funkcionalnih ispravki korišćenjem ConfigMgr (aktuelni ogranak) i Windows 10 planova servisiranja.

 • Provides podrška za korišćenje kontrole za Indirect Branch Prediction Barrier (IBPB) u okviru pojedinih AMD procesora (CPU jedinica) kako bi se ublažio CVE-2017-5715, Spectre Variant 2 prilikom prebacivanja sa korisničkog konteksta na kontekst jezgra (pogledajte članke Smernice za AMD arhitekturu vezane za Indirect Branch Control i AMD bezbednosne ispravke za više detalja). Sledite uputstva navedena u smernicama za KB4073119 za Windows Client (IT Pro) i KB4072698 za Windows Server da biste omogućili korišćenje IBPB-a u okviru pojedinih AMD procesora (CPU jedinica) i tako ublažili Spectre Variant 2 prilikom prebacivanja sa korisničkog konteksta na kontekst.

 • Rešen je problem u programu Internet Explorer koji može da dovede do neuspešne komunikacije između veb izvršilaca u određenim asinhronim scenarijima koji uključuju više poseta veb stranici.

 • Ažurirani su Internet Explorer i Microsoft Edge tako da u pojedinim scenarijima poštuju zastavicu za prethodno učitavanje video zapisa.

 • Rešen je problem do kog dolazi kada je više procesa ograničeno prema brzini pomoću objekta posla. Ovo može dovesti do različitih simptoma uključujući, ali ne ograničavajući se na, nagle skokove iskorišćenosti procesora zbog sistemskih procesa, nagle skokove iskorišćenosti procesora zbog sistemskog prekida, duže vreme privilegovanog režima na nekim procesorima i veće dužine sistemskih ili procesorskih redova.

 • Rešen je problem sa ispravkom za Windows servisiranje iz aprila 2018. zbog kog su App-V Skripte (korisničke skripte) prestajale sa radom.

 • Rešen je problem zbog kog se usluga Drain Manager Cluster ponekad zaglavljuje u etapi potrošnje.

 • Rešena je prolazna greška koja može da dovede do toga da disk pređe u stanje NoRedundancy u Storage Spaces Direct konfiguraciji.

 • Poboljšana je prilagodljivost u upravljanju mrežnim problemima koji mogu da dovedu do isključivanja veoma dostupnih virtuelnih mašina (VM) zbog I/O vremenskih ograničenja ili uklonjenih poruka u grupisanim deljenim volumenima.

 • Rešen je problem koji sprečava korisnike da pravilno otkucaju Hangul pomoću Microsoft uređivača načina unosa (IME) za korejski jezik u aplikaciji Microsoft Word na mreži.

 • Rešen je problem koji sprečava korisnike da izaberu Microsoft programski dodatak na drugom monitoru.

 • Rešen je problem koji može da dovede do greške prilikom povezivanja sa serverom udaljene radne površine. Više informacija potražite na stranici CredSSP ispravke za CVE-2018-0886.

 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Scripting Engine, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, Device Guard, Windows jezgro, komponentu Microsoft Graphics, Windows Hyper-V, HTML pomoć i Windows Server.

Napomena: Ova ispravka nije dostupna preko datoteka za ekspresnu instalaciju operativnog sistema Windows Server 2016.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Zapaženi su problemi sa pouzdanošću prilikom kreiranja zaštićenih virtuelnih mašina i obaveznih artefakata za njihovu primenu. Takođe su zapaženi problemi sa pouzdanošću čarobnjaka za zaštitu datoteka sa SCVMM interfejsom ili bez njega.

Napomena: Postojeći zaštićeni VM-ovi i HGS-ovi nisu zahvaćeni.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4284880.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4103723

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×