Sadržaj
×

Datum izdanja:

8.3.2022.

Verzija:

Mesečna zbirna ispravka

Rezime

Saznajte više o ovoj bezbednosnoj ispravki, uključujući poboljšanja i ispravke, sve poznate probleme i kako da dobijete ispravku. 

VAŽNO Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 dostigli su kraj glavne podrške i sada su u produženoj podršci. Počevši od jula 2020. godine, više neće biti opcionalnih izdanja koja nisu bezbednosna (poznata kao "C" izdanja) za ovaj operativni sistem. Operativni sistemi u produženoj podršci imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriraj utorak").

Informacije o različitim tipovima Windows, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 istorija ažuriranja.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka obuhvata poboljšanja i ispravke koje su deo ispravke KB5010419 (objavljeno 8. februara 2022.) i rešava sledeće probleme: 

  • Rešava problem zbog kog neke aplikacije niskog nivoa integriteta mogu neočekivano da se odštampaju.

  • Rešava problem do kojih dolazi kada pokušate da napišete glavni ime usluge (SPN) pseudonim (kao što je www/contoso) i HOST/NAME već postoji na drugom objektu. Ako korisnik ima vrednost RIGHT_DS_WRITE_PROPERTY SPN atributa objekta koji sediduje, dobijate grešku "Pristup nije zabranjen".

  • Rešava problem kada se nakon instalacije ispravke za Windows. januara 2022. instalira na emulatoru primarnog kontrolera domena (PDCe), na listi ili menjanju sufiksa imena pomoću programa Netdom.exe ili proširenja konzole "Active Directory Domains and Trusts" može da ne uspe uz sledeću poruku o grešci: "Neupotrebljivi sistemski resursi postoje da bi se dovršila tražena usluga.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i Bezbednosne ispravke iz marta 2022.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, kao što je preimenovanje, koje izvršavate na datotekama ili fasciklama koje se izvršavaju na klaster deljenoj jačini zvuka (CSV) mogu biti neuspešne uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do ovoga dolazi kada izvršite operaciju na CSV čvoru vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg:

  • Izvršite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

  • Izvršite operaciju iz čvara koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 11. januara 2022. ili novije ispravke, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za nabavljanje ili podešavanje informacija o pouzdanosti Active Directory šume mogu da ne uspeju, da se zatvore ili možete dobiti grešku iz aplikacije ili Windows. Možete da dobijete i grešku kršenja pravila 0xc0000005 pristupa.

Napomogućeno za projektante: Aplikacije ugrožene koriste API sistema.DirectoryServices.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite vanmrežna ažuriranja za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomišite Ove vanmronne ispravke nisu dostupne u programu Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste nabavili Windows paketa, potražite broj UK za svoju verziju sistema Windows i .NET Framework u Microsoft Update katalogu.

Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Lokacija kataloga. Uputstva za Manger konfiguracije možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga.

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

  • Windows Server 2022: 

  • Windows Server 2019: 

  • Windows Server 2016: 

  • Windows Server 2012 R2: 

  • Windows Server 2012:

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preporučujemo da instalirate najnoviju ispravku servisnog paketa (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu ispravku. SSU-e poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja zbirne ispravke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranja steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001403) biće vam automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Update.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows Ugrađeno 8.1 Industrijsko preduzeće, Windows Ugrađeni 8.1 industrijski Pro

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o da 5011564 toteci za ažuriranje da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×