Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

9.2.2021.

Verzija:

2004-OS izdanje 19041.804 i 20H2-OS izdanje 19042.804

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

UVOZNIT Od 12.9.2023. ovaj KB je dostupan samo iz usluge Windows Update. Više nije dostupan iz Microsoft Update kataloga ili drugih kanala izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 2004.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Ističe

  • Novosti poboljšali bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

  • Novosti za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

Poboljšanja i ispravke

BeleškeDa biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

  • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 2004.

  • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Napomena: Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog sistema 19041.1136) objavljene 9. februara 2021. Microsoft će izdati ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi poboljšao pouzdanost usluge Windows Update Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

  • Rešava mogući podizanje ranjivosti privilegija u win32k komponenti.

  • Rešava problem koji može da ošteti sistem datoteka nekih uređaja i sprečava pokretanje datoteke nakon pokretanja komande chkdsk /f.

  • Novosti Netlogon Elevation of Privilege Vulnerability (CVE-2020-1472) da biste omogućili režim sprovođenja. Više detalja potražite u člancima CVE-2020-1472 i Kako upravljati promenama u Netlogon bezbednim vezama kanala povezanim sa CVE-2020-1472.

  • Bezbednosne ispravke za Windows platformu aplikacija i frameworke, Windows aplikacije, Windows unos i sastav, Windows Cloud infrastrukturu, Windows Management, Windows potvrdu identiteta, Windows fundamentale, Windows cryptography, Windows Virtualization, Windows Core Umrežavanje i Windows hibridno umrežavanje u oblaku.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi se poboljšala pouzdanost. Svakom uređaju koji Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odlaganje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na dugoročno servisiranje izdanja.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada koristite Microsoft Japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciji koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda nećete dobiti ispravne Furigana znakove. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Beleške Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString( ).

Ovaj problem je rešen u KB5005101.

Microsoft i Discord su pronašli probleme sa nekompatibilnošću u nekim igrama koje koriste Direct3D 12 kada je omogućena prekrivka u igri funkcije Discord . Kada pokušate da otvorite igre na koje ovo utiče, možda ćete dobiti grešku ili se igra može tiho zatvoriti.

Da biste umanjili ovaj problem, možete da isključite prekrivku u igri u postavkama u okviru aplikacije Discord.

Ovaj problem je rešen u ispravci za aplikaciju Discord. Da biste potvrdili da koristite najnoviju verziju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu Discord na sistemskoj traci poslova i izaberite stavku "Proveri da li postoje ispravke...". Ako postoje ispravke koje treba instalirati, trebalo bi da se instalira automatski, ali ćete možda morati da kliknete na ikonu strelice u gornjem desnom uglu aplikacije da biste instalirali ažuriranu verziju. Nema neophodnih ispravki za Windows da bi se rešio ovaj problem.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4598481) biće vam automatski ponuđen. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti preuzeta i automatski instalirana sa usluge Windows Update.

Microsoft Update katalog

Ne

Više nije dostupno.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Više nije dostupno.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 4601319

BeleškeNeke datoteke greškom imaju oznaku "Nije primenljivo" u koloni "Verzija datoteke" CSV datoteke. To može dovesti do potvrđenih ili netačnih negativnih vrednosti kada koristite neke alatke za otkrivanje skeniranja nezavisnih proizvođača da biste proverili valjanost verzije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×