Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

9.2.2021.

Verzija:

OS build 10240.18842

NOVO 05.08.21.
OBAVEŠTENJE O ISTEKU ROKA VAŽENJA

VAŽNO Poče od 05.08.2021. ovaj KB više nije dostupan na lokaciji Windows Update, u Microsoft Update katalogu niti na drugim kanalima izdanja. Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta.

NOVO 12.02.21.
Važno Postoji poznati problem koji zaustavlja tok instalacije bezbednosne ispravke od 9. februara 2021. Da bismo rešili ovaj problem, objavili smo novu ispravku steka za servisiranje (SSU), KB5001079. Morate da instalirate ovu novu SSU pre nego što instalirate bezbednosnu ispravku od 9. februara 2021.

08.12.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 1507.

Istaknute stavke

  • Ispravlja istorijsko letnje/zimsko vreme (DST) informacije za Palestinian Authority.

  • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

  • Ažurira problem sa nemačkim prevodima srednjoevropskom vremenu.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Omogućava administratorima da onemoguće Microsoft Edge Internet Explorer pomoću smernica grupe dok nastavljaju da koriste Microsoft Edge IE režim.

  • Ažurira dijalog "O programu Internet Explorer" da bi se koristio standardni moderni dijalog.

  • Ispravlja istorijsko letnje/zimsko vreme (DST) informacije za Palestinian Authority.

  • Rešava problem sa nemačkim prevodima srednjoevropskom vremenu.

  • Rešava problem koji izaziva prekid LSASS.exe rad zbog uslova rase koji za rezultat ima dvostruku besplatnu grešku u programu Schannel. Kôd izuzetka je c0000374, a datoteka Evidencija događaja prikazuje Schannel događaj 36888, fatal error code 20 i stanje greške 960. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravki Windows od septembra 2020. i novijih verzija.

  • Bezbednosne ispravke za Windows Platforma aplikacija i Frameworks, Windows aplikacije, Windows potvrdu identiteta, Windows osnove i Windows Core umrežavanje.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Nakon instaliranja ispravke SSU KB4601390, instalacija kumulativne ispravke iz usluge Windows Update možda neće napredovati posle 24%.

Ovaj problem je rešen u KB5001079.

Da biste ublažili ovaj problem na uređajima koji su već instalirali KB4601390 i ne napreduju u instaliranju KB4601331, ponovo pokrenite uređaj, a zatim pratite samo 1, 2. i 4a. korak iz ručnih poništavanja sistema Windows Ažuriraj komponente. Zatim ponovo pokrenite uređaj. KB5001079 bi sada trebalo da se instalira sa lokacije Windows Update kada izaberete opciju "Proveri da li postoje ispravke" ili sačekajte da se instalira automatski. Zatim bi trebalo da budete u mogućnosti da instalirate najnoviju kumulativnu ispravku iz Windows Update.

Napomišite KB4601390 je uklonjeno i više se neće nuditi uređajima.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov

Morate da instalirate novu ispravku servisnog steka (SSU) KB5001079 prenego što instalirate ovu kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001079) biće vam automatski ponuđen. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4601331. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×