Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

9.1.2024.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 22000.2713

10.10.2023
.OPOMENE Neka izdanja programa Windows 11 verzija 21H2 dostigli su kraj usluge 10. oktobra 2023. godine.  Ovo su Home, Pro, Pro Education i Pro for Workstation.  Nakon tog datuma, uređaji koji pokreću ova izdanja neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke. Ove ispravke sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji.

Nastavićemo da podržavamo preostala izdanja programa Windows 11, verzija 21H2. 

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 21H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.       

Savet: Tražite mesečni video? Sada je u članku za verzije Windows 11 22H2 i 23H2.

Ističe  

  • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows.     

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja. Kada instalirate ovaj KB:

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na ActiveX traku za pomeranje. On ne funkcioniše u IE režimu.

  • Ova ispravka rešava problem koji dovodi do isključivanja uređaja nakon 60 sekundi. To se dešava kada koristite pametnu karticu za potvrdu identiteta na udaljenom sistemu.

  • Ova ispravka uključuje kvartalne promene u datoteci Ranjivih upravljačkih programa operativnog sistema Windows, DriverSiPolicy.p7b. On se dodaje na listu upravljačkih programa koji su izloženi riziku za napade sopstvenih ranjivih upravljačkih programa (BYOVD).

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na prikaz ikone pametne kartice. Ikona se ne pojavljuje kada se prijavite. Do toga dolazi kada na pametoj kartici postoji više certifikata.

  • Ova ispravka rešava poznati problem koji utiče na BitLocker šifrovanje samo za podatke. Usluga za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), kao Microsoft Intune, možda neće dobiti odgovarajuće podatke. Do toga dolazi kada koristite fixedDrivesEncryptionType ili SystemDrivesEncryptionType postavke smernica u čvoru BitLocker dobavljača usluga konfiguracije (CSP).

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i u članku Bezbednosne Novosti.

Windows 11 steka servisiranja - 22000.2710

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5034121

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.2710.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×