9. jul 2019 – KB4507453 (verzija OS 18362.239)

Release Date:

Version:

9.7.2019.

Verzija OS 18362.239

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Napomena Ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 18362.1024) objavljene 9. jula 2019. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

19. jul 2019. – VAŽNO: Počev od ispravki iz jula 2019, Active Directory kontroleri domena će namerno blokirati neograničeno delegiranje odnosima poverenja između šuma, spoljnim poverenjima i onima koji su pod karantinom. Zahtevi za potvrdu identiteta za usluge koje koriste neograničenu delegaciju preko navedenog tipa poverenja će biti neuspešni kada zatražite nove karte. Administratori moraju ponovo da konfigurišu obuhvaćene usluge kako bi se koristilo delegiranje zasnovano na resursu. Više informacija potražite u ispravci KB4490425.

 

Istaknute stavke

  • Ažurira problem sa nagnutim svetom koji neki korisnici mešovite realnosti mogu da vide nakon povezivanja slušalica.

  • Ažurira probleme vizuelnog kvaliteta koji neki korisnici mogu da imaju prilikom korišćenja slušalica Windows Mixed Reality (WMR) sa sadržajem Steam®VR.

  • Ažurira problem sa načinom oporavka BitLocker šifrovanja.

  • Ažurira da bi se poboljšala bezbednost prilikom korišćenja pregledača Internet Explorer, Microsoft Edge, bežičnih tehnologija i proizvoda sistema Microsoft Office.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

  • Pružanje zaštite od varijanti ranjivosti (CVE-2019-1125) Spectre Variant 1 spekulativnog izvršavanja ranjivosti na bočnom kanalu.

  • Rešava problem koji može da dovede do toga da BitLocker pređe u režim za oporavak ako se BitLocker priprema u isto vreme kada se instaliraju ispravke.

  • Rešava problem koji može da dovede do toga da korisnici mešovite realnosti vide nagnut svet nakon povezivanja slušalica.

  • Rešava probleme vizuelnog kvaliteta koji neki korisnici mogu da imaju sa slušalicama Windows Mixed Reality (WMR) i sadržajem Steam®VR.

  • Bezbednosne ispravke za Windows bežično umrežavanje, Microsoft Scripting Engine, Windows Server, Windows skladište i sisteme datoteka, Windows jezgro, Microsoft HoloLens, Internet Explorer, Windows Input i Composition, Windows virtuelizaciju, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, komponentu Microsoft Graphics, Microsoft Edge i Windows Cryptography.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Windows Sandbox možda neće moći da se pokrene uz grešku „ERROR_FILE_NOT_FOUND (0x80070002)“ na uređajima na kojima se promeni jezik operativnog sistema tokom procesa ažuriranja kada instalirate Windows 10, verziju 1903.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

Usluga Upravljač za uspostavljanje veze daljinskog pristupa (RASMAN) može da prestane sa radom i možda ćete dobiti grešku „0xc0000005“ na uređajima na kojima je nivo dijagnostičkih podataka ručno konfigurisan na nepodrazumevanu postavku 0. Možda ćete dobiti i grešku u odeljku Aplikacije Windows evidencijeu komponenti Prikazivač događaja sa ID-om događaja 1000 koji referencira „svchost.exe_RasMan“ i „rasman.dll“.

Greška se javlja samo kada je VPN profil konfigurisan kao povezivanje Uvek na VPN-u (AOVPN) sa tunelom uređaja ili bez njega. To ne utiče na VPN profile ili veze koji se uspostavljaju samo ručno.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505903.

Nakon instaliranja ove ispravke, otvaranje ili korišćenje aplikacije za čitanje ekrana Window-Eyes može dovesti do greške i neke funkcije možda neće funkcionisati na očekivani način.

Napomena Na korisnike koji su već prešli sa čitača ekrana Window-Eyes na drugi čitač ekrana Freedom Scientific, JAWS, ovaj problem ne bi trebalo da utiče.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505903.

Uređaji koji se pokreću pomoću imidža okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) iz Windows usluge daljinske primene (WDS) ili System Center Upravljača konfiguracije (SCCM) možda neće uspeti da se pokrenu zbog greške „Status: 0xc0000001, informacije: zahtevani uređaj nije povezan ili mu nije moguće pristupiti” nakon instaliranja ove ispravke na WDS serveru.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

Uređaji povezani sa domenom koji je konfigurisan za korišćenje MIT Kerberos područja se možda neće pokrenuti ili će možda nastaviti da se ponovo pokreće nakon instalacije ove ispravke. Uređaji koji su kontroleri domena ili članovi domena zahvaćeni su ovim.

Ako niste sigurni da li je vaš uređaj zahvaćen, kontaktirajte svog administratora. Napredni korisnici mogu da provere da li postoji ovaj ključ registratora prateći putanju HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\Kerberos\MitRealms ili da provere smernicu „Definisanje interoperabilnih postavki za Kerberos v5 područje“ pod stavkom Konfiguracija računara -> Smernice -> Administrativni predlošci > Sistem -> Kerberos.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4509096) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10 u verziji 1903 i novije verzije

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4507453

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×