Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

9.6.2020.

Verzija:

Verzija OS 19041.329

VAŽNO Ocenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo da ovo utiče na naše klijente. Reagujući na ove izazove, postavljamo prioritet fokusa na bezbednosne ispravke. Počevši od maja 2020. pauziramo sva opcionalna izdanja koja nisu vezana za bezbednost (C i D ispravke) za sve podržane verzije Windows klijentskih i serverskih proizvoda (Windows 10, verzija 2004 pa do sistema Windows Server 2008 SP2).

Ne postoji promena mesečno bezbednosnih ispravki (B izdanje – ispravka u utorak); Oni će nastaviti da obezbeđuju kontinuitet poslovanja i da naši klijenti budu zaštićeni i produktivni.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične ispravke, bezbednosne ispravke, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd. potražite u sledećem članku.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

Napomena Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 19041.1106) u izdanju od 9. juna 2020. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Istaknute ispravke

 • Ažurira problem koji sprečava da koristite neke glasovne komande u aplikaciji Windows Mixed Reality kada je podrazumevani Windows jezik kanadski ili australijski engleski.

 • Poboljšava pouzdanost ključnih reči koje se koriste za pomoćnika za glas, uključujući pomoćnika Cortana.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada koristite Internet Explorer ili Microsoft Edge.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft Office proizvoda.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja spoljnih uređaja (kao što su upravljači za igru i veb kamere) i ulaznih uređaja (kao što su miš, tastatura ili nalivpero).

 • Poboljšava bezbednost u uređaju Microsoft Xbox i usluzi Microsoft Store.

 • Ispravke verifikacije korisničkih imena i lozinki.

 • Ispravke skladištenja i upravljanja datotekama.

 • Optimizuje kontrolu dodirom kada uklonite tastaturu.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da ažuriraju .msi datoteke iz mrežne fascikle.

 • Rešava problem koji sprečava da koristite neke glasovne komande u aplikaciji Windows Mixed Reality kada je željeni jezik prikaza u operativnom sistemu Windows engleski (Kanada) ili engleski (Australija).

 • Poboljšava pouzdanost govorne pomoćnika koje koriste Windows Voice aktivacija (postavke > Privatnost > glasovne aktivacije) za ključne reči.

 • Poboljšava pouzdanost aplikacije Cortana glasovne aktivacije pri korišćenju ključne reči "Cortana" na uređajima koji podržavaju ključne reči niskog napajanja.

 • Optimizuje kontrolu dodirom i održava poznat utisak pri radu s računarom kada uklonite tastaturu.

 • Rešava problem prilikom kojeg alatka "Servisiranje i upravljanje slikom primene" (DISM. exe) može netačno da prijavi da je štetu i dalje prisutan nakon korišćenja komande /restorehealth. To može da se desi čak i kada je oštećenje popravljeno.

 • Odnosi se na bezbednosni problem opisan u cve-2018-0886 tako što ćete dodati podršku za postavku smernica "šifrovanje Oražavanje proročice" i Promena podrazumevane vrednosti od ranjivog na ublažene. Za više informacija o načinu na koji ovo može da utiče na vaše okruženje ako koristite udaljenu radnu površinu pogledajte KB4093492.

 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Internet Explorer, Windows App Platform and Frameworks, Windows Media, Windows Kernel, Microsoft Graphics Component, Windows Input and Composition, Windows Shell, Windows Silicon Platform, Microsoft Xbox, Microsoft Store, Windows Cloud Infrastructure, Windows Fundamentals, Windows Management, Windows Authentication, Windows Cryptography, Microsoft HoloLens, Windows Virtualization, Windows Peripherals, Windows Storage and Filesystems, Windows File Server and Clustering, Windows Hybrid Storage Services, Windows Update Stack i Microsoft JET Database Engine, kao i Windows Update Stack.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

 

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neke aplikacije koriste vrednost ImeMode da bi kontrolisali režim ulaznog metoda uređivača (IME) za pojedinačne tekstualne stavke da biste povećali efikasnost kucanja. Neki IME-i u operativnom sistemu Windows 10, verzija 2004 (ispravka za maj 2020) možda imaju problema pri korišćenju svojstava ImeMode sa određenim aplikacijama. Na primer, režim unosa se neće automatski prebaciti na Kanji ili Hiragana.

Ovaj problem se rešava u KB4565503.

Nakon instaliranja ove ispravke, određene štampači možda neće moći da štampaju. Štampanje na čekanju može iznenada da napravi grešku ili da se neočekivano zatvori kada pokušava da štampa, i ugroženi štampač neće proizvesti nikakav sadržaj.

Možda ćete naići na probleme sa aplikacijama iz kojih pokušavate da štampate. Možda ćete dobiti grešku u aplikaciji ili će se aplikacija neočekivano zatvoriti.

NapomenaOvaj problem može da utiče i na štampače zasnovane na softveru, na primer kada se štampa u PDF.

Ovaj problem se rešava u KB4567523.

Datoteka datoteke lokalnog bezbednosnog organa (LSASS) (LSASS. exe) može da ne uspe na nekim uređajima sa porukom o grešci "kritički sistemski proces, C:\windows\system32\lsas.exe, ne uspjelo se sa kodom statusa c0000008. Računar se sada mora ponovo pokrenuti. "

Ovaj problem se rešava u KB4565503.

Kada koristite neke aplikacije, kao što je Microsoft Excel, korisnici Microsoft Method uređivača metoda unosa (IME) za Kineze i Japance mogu da dobiju grešku ili aplikacija prestaje da se odaziva ili zatvori prilikom pokušaja prevlačenje pomoću miša.

Ovaj problem se rešava u KB4571744.

Korisnici Microsoft uređivača metoda unosa (IME) za japanski ili kineski jezici mogu da naiđete na probleme prilikom pokušaja različitih zadataka. Možda imate problema sa unosom, primate neočekivane rezultate ili možda ne možete da unesete tekst.

Svi IME problemi koji su naveli u KB4564002 su rešeni u KB4586853.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4560366) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4557957

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×