Srodne teme
×
We couldn’t sign you in
Select the account you want to use.

Datum izdanja:

9.6.2020.

Verzija:

1903-OS build 18362.900 i 1909-OS build 18363.900

NOVO 05.08.21.
OBAVEŠTENJE O ISTEKU ROKA VAŽENJA

VAŽNO Poče od 05.08.2021. ovaj KB više nije dostupan na lokaciji Windows Update, u Microsoft Update katalogu niti na drugim kanalima izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

VAŽNO Procenjujemo situaciju javnog zdravstvenog stanja i razumemo da to utiče na naše klijente. Kao odgovor na ove izazove, odredimo prioritete za bezbednosne ispravke. Počevši od maja 2020. pauziranje svih opcionalnih izdanja koja nisu bezbednosna (C i D ispravke) za sve podržane verzije proizvoda Windows klijenta i servera (Windows 10, verzija 2004 naniže do verzije Windows Server 2008 SP2).

Mesečne bezbednosne ispravke (B izdanje – ažuriranje za utorak); ovim će se nastaviti kao planirano kako bi se obezbedio kontinuitet poslovanja i održao zaštitu i produktivnost naših klijenata.

Šta je novo u verzijama Windows 10, verzije 1909 i Windows 10, verzije 1903 napomene izdanja

Windows 10, verzije 1903 i 1909 dele zajednički operativni sistem sistema i identičan skup sistemskih datoteka. Zbog toga su nove funkcije u verziji Windows 10, verzija 1909 uključene u nedavnu mesečnu kvalitetnu ispravku za Windows 10, verziju 1903 (objavljenu 8. oktobra 2019),ali su trenutno u neaktivnom stanju. Ove nove funkcije će ostati neaktivne dok se ne uključe pomoću paketa za omogućavanje, koji je mali "master prekidač" koji se brzo instalira i koji jednostavno aktivira funkcije Windows 10 verzije 1909.

Kako bi odražavale ovu promenu, napomene izdanja za Windows 10 verzije 1903 i Windows 10 verzije 1909 deliće stranicu istorije ažuriranja. Svaka stranica izdanja sadržaće listu rešavanih problema za verzije 1903 i 1909. Imajte napom da će verzija 1909 uvek sadržati ispravke za 1903; međutim, 1903 neće sadržati ispravke za 1909. Ova stranica će vam pružiti brojeve izdanja za verzije 1909 i 1903 kako bi vam bila lakša podrška da vam pomogne ako naiđete na probleme.

Za više detalja o paketu za omogućavanje i o tome kako da dobijete funkcijnu ispravku pogledajte blog Windows 10 verzije 1909 sa opcijama isporuke.

Više informacija o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, pročitajte sledeći članak.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada koristite Internet Explorer i Microsoft Edge.

  • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft kancelarija proizvoda.

  • Ispravke koje poboljšavaju bezbednost kada koristite spoljne uređaje (kao što su upravljači za igre, štampači i veb kamere) i ulazne uređaje (kao što su miš, tastatura ili nalivator).

  • Poboljšava bezbednost u aplikaciji Microsoft Xbox i Microsoft Store.

  • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Ovo verzija obuhvata sva poboljšanja iz verzije Windows 10 1903.

  • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Napomišite Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija operativnog tima 18362.1064) objavljena 9. juna 2020. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows klijenta za ažuriranje kako bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanje operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Rešava problem koji sprečava korisnike da .msi datoteke iz mrežne fascikle.

  • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Internet Explorer, Windows Platforma aplikacija i Frameworks, Windows Media, Windows Kernel, Microsoft Graphics Component, Windows Unos i sastav i Windows Shell, Windows Silicon platforma, Microsoft Xbox, Microsoft Store, Windows Infrastruktura u oblaku, Windows Osnove, Windows Upravljanje, Windows potvrda identiteta, Windows Cryptography, Microsoft HoloLens, Windows virtualizacija, Windows periferija, Windows server datoteka i klastering, Windows hibridne usluge skladišta i Microsoft JET mašina baze podataka.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosnu ispravku.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate ovu ispravku na Windows 10 sa LTE modemom bežične široke mreže (WWAN), pristup internetu možda nije moguće. Međutim, indikator statusa mrežne veze (NCSI) na sistemskoj traci poslova može i dalje da ukazuje na to da ste povezani sa internetom.

Ovaj problem je rešen u KB4559004.

Nakon instaliranja ove ispravke, određeni štampači možda neće uspeti da se odštampaju. Štampanje na štampanju može neočekivano dati grešku ili se zatvoriti kada pokušate da odštampate, a izlaz neće dolaziti iz štampača koji to utiče.

Možete naići i na probleme sa aplikacijama iz kojih pokušavate da štampate. Možda ćete dobiti grešku iz aplikacije ili se aplikacija možda neočekivano zatvori.

Napomišite Ovaj problem takođe može da utiče na štampače zasnovane na softveru, na primer na štampanje u PDF dokumentu.

Ovaj problem je rešen u KB4567512.

Primili smo izveštaje da neki korisnici ne mogu da otvore aplikacije nakon instaliranja ove ispravke, posebno Microsoft kancelarija aplikacije. Ugroženi korisnici će takođe dobiti grešku, na primer Windows moći da pronađu "c:\program files\microsoft office\root\office16\winword.exe" Uverite se da ste ispravno otkucali ime, a zatim pokušajte ponovo."

Ovaj problem je rešen Avast. Ovaj problem utiče samo na uređaje sa određenim verzijama Avast ili AVG aplikacija i rešen je ispravkom njihovih proizvoda. Dodatne informacije o tome potražite u objavi na forumuza Avast.

Napomišite Nije potrebno ažuriranje kako bi Windows ili Microsoft kancelarija rešili ovaj problem.

Datoteka usluge Local Security Authority Subsystem Service (LSASS) (lsass.exe) može da ne uspe na nekim uređajima sa porukom o grešci "Proces kritičnog sistema, C:\WINDOWS\system32\lsass.exe, nije uspeo uz kôd statusa c0000008. Računar mora ponovo da se pokrene."

Ovaj problem je rešen u KB4565483.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4560959) biće vam automatski ponuđen. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za ku 4560960 mulativnuispravku da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Napomišite Neke datoteke su zalutale i imaju oznaku "Nije primenljivo" u koloni "Verzija datoteke" CSV datoteke. To može dovesti do netačnih ili netačnih negativnih vrednosti prilikom korišćenja nekih alatki za otkrivanje skeniranja nezavisnih čitača da biste proverili valjanost građenja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×